0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Реално съм на два акъла-да я продавам или не.Нямам почти никаква работа с нея.По-скоро се обезсърчих теоретично,понеже почвата при мен е много лека.
На практика при леки почви пулсаците нямат кой знае какви преимущества спрямо другите машини.Тяхната сила са орудените и тежки почви.Взел си си апарат който не е за твоя край.Повярвай ми обаче,че "кантар" ще е още по зле.
Японец, с написаното за пулсаците съм съгласен на 100%, Но за кантара бъркаш. На леки почви за по-едри неща кантара няма конкуренция. Има някой минуси, които са нищожни пред плюсовете. Въпросът е в правилният избор на "кантаря". И да те научат да работиш с него !И за да блокирам разни излишни писания, пиша следното: -Който иска да спори го водя на един полигон да сравним кантар с каквато машинка пожелае !
Според колеги работи на тежки почви, понеже е пулсова машина.Но аз не съм тествал лично.Единствения тест,който съм правил е едно малко гювече с около 150 цветни сигнала(олова и проядени пари) заровено на 60-65 см от горният ръб.Чуваше се много тихо и с широка зона.И пак според този колега,ако целта не е заровена в бряг,като в хралупа и е минало малко време,то сигналът ще е по-отчетлив.
Мисля,че това е малка и неуловима цел за кантара.На кантара му трябва цел с големина на тенджера и нагоре.Така съм слушал,нямам лични наблюдения.
Това,което си чул за кантарите,колега,е твърде погрешно,меко казано.Коментираната от вас цел не е проблем за един добър кантар.Преди няколко години мой познат извади 7 турски монети,големи колкото петолевки,но малко по-тънки. Били са на същата дълбочина-65 см.-вероятно изгубена някога кесия.
Ако е турска монета с големината на петолевка сребро около 30гр. едната няма начин да ги чуе кантар на тази дълбочина (моя опит)...