Автор Тема: Equinix 800 за самородки?  (Прочетена 34610 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен vladorado

• Старши потребител
  • Публикации: 281
Re: Equinix 800 за самородки?
« Отговор #45 -: Май 24, 2019, 02:50:04 am »
Колегата spetz не е нясно със ситуацията. Аз току що купих еквинокса и имах време да направя само три излета за да се запозная първоначално как работи апарата преди да замина за пет дена на конгресс по очна хирургия в Глазгоу. Току що се връщам от летището. От утре побите продължават. Апарата го купих направо с двете антени 11 и 6 инча, като малката я взех специално за търсене на самородки, но още не съм успял да я пробвам. Това ще го направя непременно преди да си дойда в България другата седмица. Възнамерявам да търся самородки с 6 инчовата антенa. Стандартната е за общо търсене но нивите и горите.
Който търси - намира, и после пак търси. Що е то?

Неактивен Araman

• Ветеран
  • Публикации: 1251
« Отговор #46 -: Май 24, 2019, 11:16:48 pm »
Абре колеги,стига с тез примери за са ородки 0.2 0.3 гр.Далавера нема бре!!!!
Не е ли от 5гр. нагоре хич не са захващайте!!!
Да сте видели у Аустралията,некой да се снима с дребошляци????

Точно там е далаверата...в дребошляците. Това е и идеята на този вид детектори. Т.нар. "дребошляците" се срещат в природата много повече като бройка, отколкото онези Аустралийски каласпеди. И борбата е за дребното. Отделно... Австралия се работи от около 200-250години, а тук в БГ...от поне 5000г.
Така,че...и тук борбата е за дребното...щото едрото са го обрали много, много, много отдавна.
« Последна редакция: Май 24, 2019, 11:46:30 pm от Araman »
"Страхуваш ли се-не го прави. Правиш ли го-не се страхувай!!!"-Чингис хан

https://vbox7.com/play:7e5f6da7ff&start=1

Неактивен spetz

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 3
« Отговор #47 -: Май 25, 2019, 12:29:14 am »
Има логика да се търси дребно злато понеже е по често срещано едрото или го няма или е много рядко срещано изатова търсим дребно а едрото ни идва като бонус.

Неактивен Лефтер

• Напреднал потребител
  • Публикации: 210
« Отговор #48 -: Май 25, 2019, 08:56:53 am »
Дай боже и Нокса с 5" антена да са докаже.А с дребошляка,капка по капка- вир,дано са много капките! ;)

Неактивен Araman

• Ветеран
« Отговор #49 -: Май 25, 2019, 09:50:34 am »
Дай боже и Нокса с 5" антена да са докаже.А с дребошляка,капка по капка- вир,дано са много капките! ;)
Дай Боже, ама...не съм оптимист. Този детектор явно както и други има претенции да е "универсален", но си е за монети,реликви, бижута, поле, плаж ...като цяло май. Не мисля,че може да бъде позициониран в класа за голд проспектинг. Там е Монстер-а на Маелаб като последен за момента в този клас.

Неактивен Лефтер

• Напреднал потребител
  • Публикации: 210
« Отговор #50 -: Май 25, 2019, 10:05:19 am »
Златарската може и да работи на чисти почви,ама при магнетита как е ,че май повечето самородно у нас е на тежки почви???
На златарска 2,на мулти честоти ли сте правили опити или на фиксирана?
Щото на плаж2,на мулти чест. са представя добре на черен пясък.

Неактивен Araman

• Ветеран
« Отговор #51 -: Май 25, 2019, 10:33:35 am »
Златарската може и да работи на чисти почви,ама при магнетита как е ,че май повечето самородно у нас е на тежки почви???
На златарска 2,на мулти честоти ли сте правили опити или на фиксирана?
Щото на плаж2,на мулти чест. са представя добре на черен пясък.

Няма как да знам, на мен също ще ми е интересно особенно на силно орудено... магнетит.
Работя със съвсем друга марка и модел...специализиран в голдпроспектинг и за него знам,че се справя перфектно на такива терени...,а където вече не може...започва територията на PI, та ще ми е интересен Нокса, просто от любопитство

Неактивен vladorado

• Старши потребител
  • Публикации: 281
« Отговор #52 -: Май 27, 2019, 10:16:06 pm »
Днес пробвах малката 6 инчова антена на Еквинокса. Почвата беше лека -24 на автоматичният грунд. Използвах 0.08г златинка. Най-добре я хващаше програмата год2. На дълбочина 5см до чувствителност 17 я показваше като цвят с VDI 1. До чувствителност 10 я чуваше ясно но без числа.
До чувствителност 5 се чуваше слабо но отчетливо -в цепка ще я чуя, но на ход може да я подмина.  Слушалките са задължителни особенно при работа край река с шумна вода.
« Последна редакция: Май 27, 2019, 10:20:09 pm от vladorado »
Който търси - намира, и после пак търси. Що е то?

Неактивен Radislav

• Напреднал потребител
  • Публикации: 158
« Отговор #53 -: Май 30, 2019, 06:07:26 pm »
Когато ползвате слушалки, предпочитайте с кабел и избягвайте безжичните ! Натрупват се МНОГО вредни ЕМ вълни в тялото, които трудно се изчистват ( да не напиша, че към момента е невъзможно организма да се справи с тях, в средата в която съществуваме.)
 В началото нищо не се забелязва, с времето започват признаци на главоболие, проблем с кръвното, ЖВС и други !

Много колеги, се подсмихват, когато им го кажа,но то си е за тяхна сметка !
Бъдете разумни.

https://energetika-bg.com/2019/05/29/ptitsite-umirat-ot-novata-5g-mrezha-tya-vredi-i-na-horata-video/

Неактивен diony

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 149
« Отговор #54 -: Май 30, 2019, 09:14:33 pm »
Вярно е че облъчват колега Radislav слушалките. Аз лично не съм имал главоболие когато ползвах слушалккте на spectra v3i, но това се случваше рядко и може това да е причината. До скоро живях в блок и там като пуснеш wi_fi то изкачат 30мрежи с облъчване отделно мтел имаха клетка от горе. Но трябва да се еволюира или да се умира. Това са двата варианта :)

Неактивен Radislav

• Напреднал потребител
  • Публикации: 158
« Отговор #55 -: Юни 02, 2019, 10:08:23 am »
Към момента умираме, за съжаление. Еволюцията се движи с бавни темпове.

Неактивен koko5819

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 102
« Отговор #56 -: Юни 02, 2019, 04:12:30 pm »
Вие как искате?Ако нямате здравословни проблеми-ще бъдете най здравите трупове в гробището.

Неактивен nihihihi

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 20
« Отговор #57 -: Септември 08, 2021, 11:00:05 pm »
Колега пробва ли еквинокса за самородно злато в бг?