Автор Тема: Equinix 800 за самородки?  (Прочетена 34607 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен vladorado

• Старши потребител
  • Публикации: 281
Re: Equinix 800 за самородки?
« Отговор #15 -: Май 17, 2019, 10:51:41 am »
Първа находка с еkвинокса - римска монета. Използвах модифицирана програма поле1. Прилагам снимка на монетата и нивата където бе намерена - точно до лопатата. Дълбочина 20см, даде число 14.

С 11 инчовата сонда с програми голд1,2 и парк2 хваща 0.08г златинка на 3см дълбочина, средно тежка почва с число 1, чувствителност 17!.
0.1г златинка я хвща на 5см с чувствителност 15! Голям кеф!

Рaзучаването на апарата продължава.
Който търси - намира, и после пак търси. Що е то?

Неактивен rublata

• Старши потребител
  • Публикации: 389
  • ПАРИТЕ ОБИЧАТ ТИШИНАТА..
« Отговор #16 -: Май 17, 2019, 02:05:36 pm »
Най добре се работи на Парк1,когато се модифицира  програмата ,която е основа на всички програми с най добра дискриминация на металите и препоръчвам на всички да работят основно на нея.....

Неактивен Vvvvv

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 100
« Отговор #17 -: Май 17, 2019, 02:21:39 pm »

С 11 инчовата сонда с програми голд1,2 и парк2 хваща 0.08г златинка на 3см дълбочина, средно тежка почва с число 1, чувствителност 17!.

Ако грунда ти е бил 1 то тази почва не е средно тежка ,би трябвало да е много тежка ?
"Аз винаги си изваждам по някое по голямо желязо ,за да се ориентирам къде съм " Рублата

Неактивен vladorado

• Старши потребител
« Отговор #18 -: Май 17, 2019, 02:37:03 pm »
Най добре се работи на Парк1,когато се модифицира  програмата ,която е основа на всички програми с най добра дискриминация на металите и препоръчвам на всички да работят основно на нея.....

Серго, в някоя предишна тема  ти беше препоръчал следните настройки:

Рублата
поле 1.автомат. грунд ,без дискр.,50 тона ,. сенс23,скорост 5,.желязото 0,..слушалки на 20.

Аз използвах тях.

Дай повече подробности как да модифицирам парк1 - довечера ще отида да го пробвам.

Неактивен vladorado

• Старши потребител
« Отговор #19 -: Май 17, 2019, 02:41:32 pm »
Ако грунда ти е бил 1 то тази почва не е средно тежка ,би трябвало да е много тежка ?

Като казах числото 1 имах предвид VDI номер 1.
На CTX3030 препоръчаната чувствителност беше 15 от максималмна 30 - това е средно  минерализирана почва.
Грунда на еквинокса не съм го пипал още. Фабрично е на 0 а голд 1 и 2 имат aвтоматичен грунд тракинг.
« Последна редакция: Май 17, 2019, 02:45:52 pm от vladorado »

Неактивен Vvvvv

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 100
« Отговор #20 -: Май 17, 2019, 09:48:50 pm »
Като казах числото 1 имах предвид VDI номер 1.
На CTX3030 препоръчаната чувствителност беше 15 от максималмна 30 - това е средно  минерализирана почва.
Грунда на еквинокса не съм го пипал още. Фабрично е на 0 а голд 1 и 2 имат aвтоматичен грунд тракинг.
Разбрах те !
Колкото до Нокса на всички програми може да работи и на автоматичен и на ръчен грунд .
"Аз винаги си изваждам по някое по голямо желязо ,за да се ориентирам къде съм " Рублата

Неактивен vladorado

• Старши потребител
« Отговор #21 -: Май 18, 2019, 04:59:42 pm »
Здравейте колеги! Искам да се похваля че успехите с еквинокса продължават! Вчера отидох на една нова нива да изпробвам съвета на рублата - да работя с програма парк 1, като я модифицирах малко. Смених тоновете от 5 на 50. Намалих короста на възстановяване на 3 и индикатора за желязо на 3.
Почвата се оказа много лека, успях да увелича чувствителноста на макс - 25 и апарата работеше абсолютно спокойно. Изкопах няколко дълбоки големи железа - кръгли и с дупки, които даваха цветен сигал в двете посоки дори когато увеличавах индикатора за желязо на максималната 9-та степен. Цветните сигнали бяха главно гилзи от ловни патрони - с VDI 7. Под дървото в горният ляв ъгъл на снимкта даде ясен цветен сигнал в двете посоки с VDI 16 - също като на езичетата от бирени кутии. Когато го изкопах, от 20см дълбочина излезе кована сребърна монета - четвъртинка от сребърен шилинг на кралица Елизабет първа.

На Рублата съвета работи - програма Парк 1!

Неактивен rublata

• Старши потребител
« Отговор #22 -: Май 19, 2019, 10:25:32 pm »
В последно време работя на 50 тона,защото за какво съм давал пари ,ако не ползвам полифонията и като ,че ли по трудно мога да се излъжа с някое желязо ,освен ,ако не е  някоя голяма гайка с отвор...

Неактивен Radislav

• Напреднал потребител
  • Публикации: 158
« Отговор #23 -: Май 20, 2019, 10:44:54 pm »
Рубльов, днес излязох с Нокса, земятя горе суха, долу мокра...работата беше зле, а с голямата антена не чува един дълбок сигнал на полигона, който го чува с малката - на пинпойнтера. Направо нямам обяснение. При мен е една гадна почва, на показания е 33, когато е леко влажна всичко е перфектно, завали ли дъжд ситуацията коренно се променя и става нечуваема. Пада с 50%. Само GPX-а си счува и не го бърка.И тавата.

Неактивен rublata

• Старши потребител
« Отговор #24 -: Май 20, 2019, 11:47:01 pm »
Има някакви разлики между двете антени,но докато не си продам голямата антена няма да ги кажа,само на събора ще ти обадя ,отдавна тръбя за тия аномалии ,но не чувате ,затова си карам с 28 -та

Неактивен vladorado

• Старши потребител
« Отговор #25 -: Май 21, 2019, 12:17:37 am »
В Англия всички работят с голямата антена и на къра и на плаж. Никой не се оплаква от нея - изглежда тук почвата е по-лека.

Неактивен shumana

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 103
  • Хоби търсач
« Отговор #26 -: Май 21, 2019, 08:23:24 am »
Здравей vladorado, ще разкажеш ли накратко какви са законите свързани с метелдетектинга в Англия ?
Благодаря предварително
Когато вървиш нагоре, уважавай хората, които срещаш, защото ще ги срещнеш отново по пътя си надолу.

Неактивен Radislav

• Напреднал потребител
  • Публикации: 158
« Отговор #27 -: Май 21, 2019, 10:02:14 am »
В Англия всички работят с голямата антена и на къра и на плаж. Никой не се оплаква от нея - изглежда тук почвата е по-лека.

Антената не е лоша.Покрива по-голяма площ. Мяташ по-малко. По-трудно центрира сигналите.Проблемът е, че не дава такава дълбочина, каквато се предполагаше, че трябва да има. С малката антена пин-пойнтера ми е по-дълбок спрямо 15".
Иначе, на разораната нива е "прахосмукачка", както казва Серго. Където съм минал- няма повтаряне и след мен никой не е извадил нечут цвят.

Неактивен vladorado

• Старши потребител
« Отговор #28 -: Май 21, 2019, 01:00:51 pm »
Здравей vladorado, ще разкажеш ли накратко какви са законите свързани с метелдетектинга в Англия ?
Благодаря предварително

Доколкото ми е известно в Англия металдетекването е разрешено със съгласието на собственика на земятя. Забранено е в археологически обекти, паметници на културата и архитектурни паметници. Металдетекването на общинска земя зависи от местната община - някои разрешават други не. Металдетекването на плажовете собственост на кралицата е разрешено. Каквото намериш принадлежи на собственика на земята и  предмети по-стари от 300 години които съдържат над 10% ценни мтали трябва да се докладват на районният археолог в двуседмичен срок.
Има и повече подробности но това е в общи линии.

Неактивен shumana

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 103
  • Хоби търсач
« Отговор #29 -: Май 21, 2019, 06:32:43 pm »
Благодаря!
Когато вървиш нагоре, уважавай хората, които срещаш, защото ще ги срещнеш отново по пътя си надолу.