0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
Колеги! От една година следя отзивите за Еквинокс 800 за да реша дали да си го купя за България. Интересува ме оновно ка работи за златни самородки. Никъде няма информация, нито на запад, нито в България. Само тестове, но не и работа в реални условия. Дали това е защото този модел не става за търсене на дребно злато? Идвам си в България след три седмици и възнамерявах да си купя от София един апарат плюс 6 инчовата антена. Започвам да се замислям дали да не си взема по-ефтиният Макро голд крюзър или Голдмонстер 1000. И двата не са много добри за обикновенно търсене по нивите обаче.Какво ще посъветвате?
С моя Equinоx 800 съм правил тестове и най дребното което хваща е 0.02 гр. на 3-4 см. от сондата / 11 инчовата /, с 6 инчовата би трябвало да е много по добре,но не съм пробвал. С отново моя F19 с оригиналната елипса 0.02 гр. почти не го лови - търкам го от сондата и на 10 маха го лови 1 път.С моя Gold Bug с оригиналната малка кръгла сонда 0.02 гр. се ловят на 4 см.Най добри резултати се получиха с Minelab Gold Monster 1000 - 0.02 гр. лови на 7-8 см. с хубав сигнал.
Благодаря за ползната информация колега vanbg. Аз предпочитам да работя с тих детектор. Постоянният звук на трешхолда на макро голд крузера и фишер голд бъг2 ме дразни. Голд бъг и Ф19 не съм ползвал, не знам дали и те бръмчат непрекъснато. Затова най-вероятно ще купя еквиноkcа и ако не работи по деретата в средна гора и родопите, ще си взема и голд монстер 1000.