Автор Тема: Equinix 800 за самородки?  (Прочетена 34606 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен vladorado

• Старши потребител
  • Публикации: 281
Equinix 800 за самородки?
« -: Май 07, 2019, 03:37:21 pm »
Колеги! От една година следя отзивите за Еквинокс 800 за да реша дали да си го купя за България. Интересува ме оновно ка работи за златни самородки. Никъде няма информация, нито на запад, нито в България. Само тестове, но не и работа в реални условия. Дали това е защото този модел не става за търсене на дребно злато?
 Идвам си в България след три седмици и възнамерявах да си купя от София един апарат плюс 6 инчовата антена.
Започвам да се замислям дали да не си взема по-ефтиният Макро голд крюзър или Голдмонстер 1000. И двата не са много добри за обикновенно търсене по нивите обаче.
Какво ще посъветвате?
Който търси - намира, и после пак търси. Що е то?

traper2504

• Гост
Re: Equinix 800 за самородки?
« Отговор #1 -: Май 07, 2019, 07:15:02 pm »
Колеги! От една година следя отзивите за Еквинокс 800 за да реша дали да си го купя за България. Интересува ме оновно ка работи за златни самородки. Никъде няма информация, нито на запад, нито в България. Само тестове, но не и работа в реални условия. Дали това е защото този модел не става за търсене на дребно злато?
 Идвам си в България след три седмици и възнамерявах да си купя от София един апарат плюс 6 инчовата антена.
Започвам да се замислям дали да не си взема по-ефтиният Макро голд крюзър или Голдмонстер 1000. И двата не са много добри за обикновенно търсене по нивите обаче.
Какво ще посъветвате?
На твое място бих взел туркинята , дава резултати и за цената си върши мн. добра работа.

Неактивен vladorado

• Старши потребител
« Отговор #2 -: Май 07, 2019, 11:13:11 pm »
Има ли педимства пред нокса или само дето е по-ефтин?

Неактивен беловар

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 146
« Отговор #3 -: Май 08, 2019, 06:38:30 am »
Колега,моето мнение е фишер ф19.Има го в комплект с допълнителна сонда на цената на нокс 600.

Неактивен vladorado

• Старши потребител
« Отговор #4 -: Май 08, 2019, 08:25:22 pm »
Благодаря за съвета колега!
Така и не разбрах какъв е проблема с еквинокса и самородките?

Неактивен vanbg

• Старши потребител
  • Публикации: 347
  • Прогонен
« Отговор #5 -: Май 08, 2019, 09:07:27 pm »
С моя Equinоx 800 съм правил тестове и най дребното което хваща е 0.02 гр. на 3-4 см. от сондата / 11 инчовата /, с 6 инчовата би трябвало да е много по добре,но не съм пробвал.
С отново моя F19 с оригиналната елипса 0.02 гр. почти не го лови - търкам го от сондата и на 10 маха го лови 1 път.
С моя Gold Bug с оригиналната малка кръгла сонда 0.02 гр. се ловят на 4 см.
Най добри резултати се получиха с Minelab Gold Monster 1000 - 0.02 гр. лови на 7-8 см. с хубав сигнал.
Да запазим историята си.

Неактивен Лефтер

• Напреднал потребител
  • Публикации: 210
« Отговор #6 -: Май 08, 2019, 09:53:27 pm »
С моя Equinоx 800 съм правил тестове и най дребното което хваща е 0.02 гр. на 3-4 см. от сондата / 11 инчовата /, с 6 инчовата би трябвало да е много по добре,но не съм пробвал.
С отново моя F19 с оригиналната елипса 0.02 гр. почти не го лови - търкам го от сондата и на 10 маха го лови 1 път.
С моя Gold Bug с оригиналната малка кръгла сонда 0.02 гр. се ловят на 4 см.
Най добри резултати се получиха с Minelab Gold Monster 1000 - 0.02 гр. лови на 7-8 см. с хубав сигнал.

Само въпрос,къде ги лови?
На чиста почва,или в река с магнетит,дето е сам.злато???

Неактивен vanbg

• Старши потребител
  • Прогонен
« Отговор #7 -: Май 08, 2019, 11:01:48 pm »
Всичко това което описах е на въздушен тест.
Да запазим историята си.

Неактивен vladorado

• Старши потребител
« Отговор #8 -: Май 09, 2019, 12:10:51 am »
Благодаря за ползната информация колега  vanbg. Аз предпочитам да работя с тих детектор. Постоянният звук на трешхолда на макро голд крузера и фишер голд бъг2 ме дразни. Голд бъг и Ф19 не съм ползвал, не знам дали  и те бръмчат непрекъснато. Затова най-вероятно ще купя еквиноkcа и ако не работи по деретата в средна гора и родопите, ще си взема и голд монстер 1000.

Неактивен vladorado

• Старши потребител
« Отговор #9 -: Май 09, 2019, 02:01:06 am »
Благодаря за ползната информация колега  vanbg. Аз предпочитам да работя с тих детектор. Постоянният звук на трешхолда на макро голд крузера и фишер голд бъг2 ме дразни. Голд бъг и Ф19 не съм ползвал, не знам дали  и те бръмчат непрекъснато. Затова най-вероятно ще купя еквиноkcа и ако не работи по деретата в средна гора и родопите, ще си взема и голд монстер 1000.

Еквинокса ще го ползвам по нивите и на плажа.
С един детектор май няма да стане.

Неактивен vanbg

• Старши потребител
  • Прогонен
« Отговор #10 -: Май 09, 2019, 05:22:40 pm »
Според мен точно Еquinox-а ще ти е най универсален / гора , поле , вода и за самородки / - по мое мнение .
Да запазим историята си.

Неактивен vladorado

• Старши потребител
« Отговор #11 -: Май 10, 2019, 12:50:34 am »
Почвам с него!

Неактивен vladorado

• Старши потребител
« Отговор #12 -: Май 11, 2019, 04:56:49 pm »
КУПИХ ГО! Новият еквинокс пристига във вторник!Взех го със 6 и 11 инчовите антени. Някой може ли да ме посъветва дали си заслужава да взема и 15 инчовата? На CTX 3030 работя основно със 17 инчовата антена - дали и на нокса голямата антена работи добре?

Започвам усилено изучаване на еквинокса. Ще съм много благодарен ако има колеги от пловдивско и родопите-(където ще работя основно), които да ме посъветват  какви настройки да ползвам в тези райони, за да ми спестят време и лутане - докато ги установя сам и ще дойде време да се връщам в Англия.

Ще търся основно самородки по деретата със 6 инчовата антена, но и ще се пробвам по нивите със стандартната 11 инчовата.

Пристигам на 30 Май.

Неактивен Radislav

• Напреднал потребител
  • Публикации: 158
« Отговор #13 -: Май 15, 2019, 01:31:22 am »
Късмет с новата машина ! От голямата антена кой знае каква полза няма освен, че покрива по-голяма площ.
Серго да напише, търка дълго време с голямата 15".
« Последна редакция: Май 15, 2019, 01:35:38 am от Radislav »

Неактивен vladorado

• Старши потребител
« Отговор #14 -: Май 15, 2019, 02:02:19 am »
Благодаря колега! Днес машината пристигна. Цяла вечер чета инструкцийте - мозъка ми пуши. Утре не съм на работа и отивам да я пробвам. Голямата антена смятам да я ползвам в Англия. В Бългрия ще дойда със стандартната и малката.