Forum > Представяне на БГ разработки

Помощ за превръщане на звуковият сигнал в светлинен/ вибрация на Ма ЕскалибурII

(1/2) > >>

kokobongo77:
Здравейте колеги,миналата година си купих Майнелаб Ескалибур 2.Още с първото гмуркане на плажа около мен се накачулиха разни хлапета,баби,каки и какви ли не още да видят какъв е този който слуша музика във водата с тези "жълти слушалки".Чак и спасителите дойдоха.Абе с тези жълти слушалки във водата съм като Дядо Коледа през Юни !Това не е удоволствие,а направо си е тормоз.
Моля, помогнете, може ли да ми съдействате да намеря някой който да ми преобразува звуковият сигнал от слушалките в светлинен или вибрация ,или и двете?Разбрахте ме,искам да игнорирам слушалките !Да съм без слушалки,а под водата да получавам сигнала от металдетектора чрез вибрация или светлинен сигнал.
Благодаря предварително на всички колеги оказали ми съдействие!
Петър - 0896709930

rublata:
Наистина са огромни и много ме дразни ,че не могат да се откачт от машината и сега ще имаш тая  възможнос да прекъснеш кабела и да сложиш водоустойчива букса и да подлючш ето тези слушалки които аз ползвам.....https://bazar.bg/obiava-21540608/vodoustoichivi-slushalki-slushalki-za-pluvane-ipx8-10m-waterproof

wave:
От стар мобилен телефон демонтираш вибрацията / малко моторче с ексцетрик/ свързваш го към изхода за говорителя / слушалките/ и си готов. Ако не искаш вибрация по същият начин свързваш светодиод и върши същата работа само че със светлина.

rublata:
И понеже си майстор,да ми кажеш как със светодиода ще отличиш кое е желязо или  и кое цвят или с вибратора,проблема на колегата е че са големи слушалките и във водата е като бяла врана ,а звука дава доста информация и се търси най доброто решение без да загубва машината възможностите си...успех колега с тия слушалки ще можеш и да се гмуркаш

wave:
Колегата по-горе не пише за дискриминация а за индикация на сигнал.
Колега Рубла вижфам че слушалките са с жак 3,5мм. Как ще го изолираш от водата?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия