Автор Тема: Помощ за превръщане на звуковият сигнал в светлинен/ вибрация на Ма ЕскалибурII  (Прочетена 3842 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен kokobongo77

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 8
Здравейте колеги,миналата година си купих Майнелаб Ескалибур 2.Още с първото гмуркане на плажа около мен се накачулиха разни хлапета,баби,каки и какви ли не още да видят какъв е този който слуша музика във водата с тези "жълти слушалки".Чак и спасителите дойдоха.Абе с тези жълти слушалки във водата съм като Дядо Коледа през Юни !Това не е удоволствие,а направо си е тормоз.
Моля, помогнете, може ли да ми съдействате да намеря някой който да ми преобразува звуковият сигнал от слушалките в светлинен или вибрация ,или и двете?Разбрахте ме,искам да игнорирам слушалките !Да съм без слушалки,а под водата да получавам сигнала от металдетектора чрез вибрация или светлинен сигнал.
Благодаря предварително на всички колеги оказали ми съдействие!
Петър - 0896709930

Неактивен rublata

• Старши потребител
  • Публикации: 387
  • ПАРИТЕ ОБИЧАТ ТИШИНАТА..
Наистина са огромни и много ме дразни ,че не могат да се откачт от машината и сега ще имаш тая  възможнос да прекъснеш кабела и да сложиш водоустойчива букса и да подлючш ето тези слушалки които аз ползвам.....https://bazar.bg/obiava-21540608/vodoustoichivi-slushalki-slushalki-za-pluvane-ipx8-10m-waterproof

Неактивен wave

• Производители
  • Старши потребител
  • *
  • Публикации: 328
    • Wave metaldetektors
От стар мобилен телефон демонтираш вибрацията / малко моторче с ексцетрик/ свързваш го към изхода за говорителя / слушалките/ и си готов. Ако не искаш вибрация по същият начин свързваш светодиод и върши същата работа само че със светлина.
КОГАТО ДРУГИТЕ НЕ МОГАТ!
https://metaldetector-bg.com/

Неактивен rublata

• Старши потребител
И понеже си майстор,да ми кажеш как със светодиода ще отличиш кое е желязо или  и кое цвят или с вибратора,проблема на колегата е че са големи слушалките и във водата е като бяла врана ,а звука дава доста информация и се търси най доброто решение без да загубва машината възможностите си...успех колега с тия слушалки ще можеш и да се гмуркаш

Неактивен wave

• Производители
  • Старши потребител
  • *
  • Публикации: 328
    • Wave metaldetektors
Колегата по-горе не пише за дискриминация а за индикация на сигнал.
Колега Рубла вижфам че слушалките са с жак 3,5мм. Как ще го изолираш от водата?
« Последна редакция: Април 16, 2019, 03:32:29 pm от wave »
КОГАТО ДРУГИТЕ НЕ МОГАТ!
https://metaldetector-bg.com/

traper2504

• Гост
Цитат
И понеже си майстор,да ми кажеш как със светодиода ще отличиш кое е желязо или  и кое цвят или с вибратора,проблема на колегата е че са големи слушалките и във водата е като бяла врана ,а звука дава доста информация и се търси най доброто решение без да загубва машината възможностите си...успех колега с тия слушалки ще можеш и да се гмуркаш
В морето под вода дискраминацията няма смисъл , и без това е най добре да караш на Ал метал и да копаш наред и докато спре и последния сигнал иначе изпускаш много неща.

Неактивен comander

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 114
Че то е пълно с железундери как без дискриминация?

Неактивен rublata

• Старши потребител
Eскалибура това е подводния Е-трак и има отлична дискриминация и няма защо да се осакатява,....жакове мъжки и женски бодоустойчиви има на Али  Експрес,стига да имаш желание -ще намериш,аз бих рязал и запоявал директно  кабела и след това изолирал със смола,а като ми пристинт буксите,ще оправя кабела да се разединяват слушалките...не е задължително да се ползва жак 3,5...а и предложените от мен слушалки ще му ходят по цвят ;D

Неактивен професор Тазобедрев

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 19
Екскалибур = на Соверен

Неактивен kokobongo77

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 8
Изключително съм благодарен за всички поднесени идеи!
Това с по-малките слушалки е добър вариант.Задължително  ще пробвам първо тях.
Определено с тях се надявам да получавам максималната информация която дава апарата.
Относно вибрацията и светлинен индикатор,разговарях с един радиотехник, и неговото мнение е,че ще трябва отделно захранване за тези два нови индикатора.Това малко променя идеята,не ,че съм се отказал от нея!За съжаление техниката не е най-силната ми страна и ако има колега който е наясно с направата на едно такова "произведение" аз съм готов да платя за това.
Благодарности на "rublata" за идеята.
« Последна редакция: Април 17, 2019, 10:29:53 pm от kokobongo77 »