Автор Тема: Благоевградски металотърсач.  (Прочетена 47330 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен rublata

• Старши потребител
  • Публикации: 389
  • ПАРИТЕ ОБИЧАТ ТИШИНАТА..
Re: Благоевградски металотърсач.
« Отговор #75 -: Март 29, 2019, 12:14:06 pm »
Вчера имах дълбок сигнал в ораното и се наложи да извадя сгъваемата сапьорска лопатка от раницата за да го извадя,...оказа се на 25 см дълбочина -оловен  голям куршум с три черти на него,от еднозарядна турска пушка.А монетките пак на плитко 5 бр. медни сечени извадени на 5 - 10- 15 см.Сега сядам да пиша уведомление до музея, 6-то на брой,без да са ме извикали досега,но закона за 7 дневния срок трябва да се спазва......за да можеш  да си упражняваш хобито свободно.

Неактивен rublata

• Старши потребител
« Отговор #76 -: Април 20, 2019, 04:51:04 pm »
нещо да кажете...цена 280лв...https://www.youtube.com/watch?time_continue=292&v=AoNvt0geISE

Неактивен vanbg

• Старши потребител
  • Публикации: 347
  • Прогонен
« Отговор #77 -: Април 20, 2019, 05:21:12 pm »
Имаш един много добър детектор а се заглеждаш по благоевградчанки. :)
Да запазим историята си.

Неактивен Equinox 600

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 64
« Отговор #78 -: Април 20, 2019, 06:32:28 pm »
Вчера имах дълбок сигнал в ораното и се наложи да извадя сгъваемата сапьорска лопатка от раницата за да го извадя,...оказа се на 25 см дълбочина -оловен  голям куршум с три черти на него,от еднозарядна турска пушка.А монетките пак на плитко 5 бр. медни сечени извадени на 5 - 10- 15 см.Сега сядам да пиша уведомление до музея, 6-то на брой,без да са ме извикали досега,но закона за 7 дневния срок трябва да се спазва......за да можеш  да си упражняваш хобито свободно.

Колега ако се случи да намериш монета какво правиш, не се ли носи направо в музея, как се процедира? Понеже пишеш, че пишеш уведомление. Да кажем при търсене намеря монета какво да правя, да ходя в най-близкия музей или се пише някакво уведомление и се праща някъде и чакаш да те потърсят, нов съм и досега не съм намирал монета още. И ако пишеш уведомление трябва ли да има снимка на монетата?

Неактивен rublata

• Старши потребител
« Отговор #79 -: Април 20, 2019, 07:41:49 pm »
първия път им занесах на място няколко монетки ,екзагии и апликация и ги взеха,а втория път ми отказаха любезно,като казаха ,че предметите нямали стойност за тях,но аз им написах уведомление-закона си е закон и трябва да се спазва или да си го променят.За намерените неща се пише уведомление ,че си намерил случайно предмети с белези на КЦ.Пращаш го по пощата с обратна разписка струва 2.05лв, по ИКОНТ -10лв и чакаш да им дойде кефа ,да направят комисия и да те извикат да предадеш нещата,аз ги слагам в плик с координатите къде са намерени ,обикновенно ходя по ниви,Но ще стане година вече обратните разсписки са при мене,никой не се обажда може да имат работа,директора се пенсионира,а заместника му ми каза чакай ,че подготвяли експозиция от 505бр. предметаи нямали време,а иначе намираш -уведомяваш в 7 дневен срок...

Неактивен rublata

• Старши потребител
« Отговор #80 -: Септември 16, 2019, 06:34:49 pm »
От музея не ме извикаха ,но дойде полицията и с находките ме закараха в управлението на МВР и там понеже  имах уведомления към музея ,нищо не ми направиха,а извикаха музейните работници да си вземат нещата,които се оправдаха ,че не били уведомявани и ми идадоха предавателе акт и си тръгнахме по живо и здраво и криминалиста ,който каза ,че е действал по сигнал,каза ,че ако ги нямаше уведомленията ,щял да ме изфотка ,че и отпечатъци да ми вземе,...но всичко вече е  отминало....
но въпроса ми е какво ще кажете за новата машина с три честоти на благоевградския майстор?
https://www.youtube.com/watch?v=91MzLBYC2NQ

Неактивен algan

• Старши потребител
  • Публикации: 401
« Отговор #81 -: Септември 16, 2019, 08:08:39 pm »
 Лятото тествахме с  оруден камък от Бургаския край с една негова машинка не беше такава  с три честоти ,но камъка не го грундира

Неактивен Araman

• Ветеран
  • Публикации: 1264
« Отговор #82 -: Септември 16, 2019, 08:18:24 pm »
....
но въпроса ми е какво ще кажете за новата машина с три честоти на благоевградския майстор?
https://www.youtube.com/watch?v=91MzLBYC2NQ

Не ми е работа, колега рубла, ама като гледам презентацията на прототипа...представям си колко ли ще е по ОК довършеният модел...и вече.се.протеснявам ,че Minelap и Нокса ще изгубят позиции на световният пазар заради геният от Горна Джумая.
Взимай мерки о време да се отървеш от Нокса си от сега.
😉
Пак спамя, ама това видео ме развесели.
Поздрави !!!
« Последна редакция: Септември 16, 2019, 08:32:58 pm от Araman »
"Страхуваш ли се-не го прави. Правиш ли го-не се страхувай!!!"-Чингис хан

https://vbox7.com/play:7e5f6da7ff&start=1

Активен laki

• Тестова група
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 811
« Отговор #83 -: Септември 16, 2019, 08:41:14 pm »
Уважавайте труда на човека.Един харесва едно ,а друг друго....

Неактивен Araman

• Ветеран
  • Публикации: 1264
« Отговор #84 -: Септември 16, 2019, 08:45:32 pm »
Уважавайте труда на човека.Един харесва едно ,а друг друго....

Беше приятелска закачка към един супер-детектор от земята на кенгурата, но явно се тълкува по-различен начин.
Шапка свалям на човека, който с любителско начало в сравнение с  финансово мощните "големи" е постигнал това.
Поздрави !!!
"Страхуваш ли се-не го прави. Правиш ли го-не се страхувай!!!"-Чингис хан

https://vbox7.com/play:7e5f6da7ff&start=1

Неактивен rublata

• Старши потребител
« Отговор #85 -: Септември 16, 2019, 09:55:43 pm »
Аааа,няма такива закачки,само това чаках ,...обявяам Нокса-Метлата си за продан 1400лв, искам да пробвам турския симплекс,сега докато чакам АКА ИНТРОНИК да излезе,...времето на гаражните майстори си отиде вече,....ще настава все по ожесточена кокуренция за клиенти,но не вярвам новия минелаб ,,Ванюша'',както го кръстиха руснаците да ни учуди с нещо ново,понеже ще бъде апарат среден клас,...всички апарати трябва да бъдат вече водоустойчиви,а някои пак се връщат назад,само рекламите им големи,.....поздрави

Неактивен rublata

• Старши потребител
« Отговор #86 -: Септември 23, 2019, 01:39:25 pm »
някой да е тествал тази усъвършенствана гъдулка?https://bazar.bg/obiava-26552655/metaldetektor-metalotarsach-video

Неактивен wave

• Производители
  • Старши потребител
  • *
  • Публикации: 328
    • Wave metaldetektors
« Отговор #87 -: Септември 23, 2019, 08:40:58 pm »
Водоустойчиви ли? Вече имам два Гарета AT pro влизали в морето и  "умрели". Единият с леко позеленяла "патина" платка а другият чака редът си.
КОГАТО ДРУГИТЕ НЕ МОГАТ!
https://metaldetector-bg.com/

Неактивен неделя

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 94
« Отговор #88 -: Септември 24, 2019, 09:22:19 am »
някой да е тествал тази усъвършенствана гъдулка?https://bazar.bg/obiava-26552655/metaldetektor-metalotarsach-video
Тествал съм и съм ползвал техни апарати.И вярвай, че "слагат в джоб" много скъпи фабрични машини.А дали са водоустойчиви, не  мисля.А и производителя не претендира да са.

Неактивен knight

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 10
« Отговор #89 -: Септември 25, 2019, 01:22:00 pm »
Водоустойчиви ли? Вече имам два Гарета AT pro влизали в морето и  "умрели". Единият с леко позеленяла "патина" платка а другият чака редът си.
То за водоустойчивостта е ясно предполагам само сондите са.Мен ме интересува колега след като си тествал от  тези апарати тия параметри които ги показват в клиповете запазват ли се в земята? Конкретно ме интересува мълчаливката . Поздрави!