0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Човека вече май не прави апарати, така че може да приключим спора, а нещата са му доста ясни поне от разговора който проведох с него.
Колега като работиш на ал метал всички апарати са дълбоки но нямат дискриминация.
Да разбира ср ,като завъртиш потенциометрите на нула , дискриминацоя и режект , си на ал метал....можел да си го правиш как ти си искаш ....може да работи толкова , колкото терена и почеата ти пизволява , стига да си грамотем ,как да го настройш....а режектора позволява да бръкнеш малко по на дълбоко , да речем от една станимирка.....Аз лично съм ги тествал и мога да твърдя , че е така....е това му е дяволийката на уреда, не в нищо извънземно...
Колеги нищо лично ама ми се струва че малко от масовите бг уреди бачкат като тази в клипа с номоушън.....
Колега смени си апарата! Колега stoianov благодаря ти за отговора! (За другите апарати съм сигурен). Да добавя от бирена капачка, подкова и каквото ще да е желязо е църно. Предполагам, че и твоя апарат работи под 5kH (за изненада на всички, чува и най-дребните неща)! УспехНе е колега 5.кх.а е 8кх.майсторът каза ,че го е бил оставол ,на 4,2 кх.но ,като са го тествали не им харесал , защото хващал външни паразитни сигнали , такива като на телефоните ...и го е променил на 8кх и нещо, не запимнох точно колко.
Цитат на: kronos555 в Януари 20, 2019, 07:48:38 pmЧовека вече май не прави апарати, така че може да приключим спора, а нещата са му доста ясни поне от разговора който проведох с него.Не мисля ,че се е отказал , но просто не иска да го поема , като ангажимемт...това си му е хоби на човека и пак ще прави , но не каквото ние му кажем а каквото той си реши , пак казвам ,човекът го прави ,за удоволствие а не за пари и ,че му трябва на някой.удоволствието е на първо място , нищо друго.
Процесора е whites,а честотата е ниска за да се влияе по-малко от почвата.Трудно се постига резонанс при ниска честота(нещо такова споменаха от Благоевград)Еднотонална дискриминация.Много спокоен праг и при издута машина.Евала на майсторО-дълбочак и спокоен монетар.Павета и руда не съм тествал,а само керамика каквато имаше под ръка-чува всичко.В друг форум четох,че местните не работели много с тези апарати.Но факт е ,че няма уреди втора употреба.Никой не предлага.
Така е колега, местните не наботят, защото апаратите не са нищо особено, как да има за продажба, след като не са продадени кой знае колко много, а и тези, които купуват евтин апарат са обикновенно аджамии и после захвърлят всичко.Дълго време бях по този район, една не съм видял в търсач, майстора не го познавам лично, но от приятел, който прави апарати ми е споменавал, че разбира на базово ниво, няма въображение, а и слабост са му изработката на антените, това е което се говореше за него. Иначе там има и друг майстор, може би вече и няма други, прави уникати, ама не е в промишлени бройки и все има нещо ново, наистина го прави за спорта, виждал съм някой тестове, където направо не е за вярване. Няма да се очудя, ако скоро не видя коментираната машина скоро в олх-а.
Нема такова животно ,което да разбие законите на физиката и да пребори екипи инженери на Minelab,....