Forum > Форумни анкети
Анкета - Суха или мокра почва
zempar:
дайте вашето мнение от личен опит и от техническо познаване на материята
само ще помоля техничарите дали своето мнение да обяснят защо
indi:
аз гласувам за МОКРА почва / – колкото по суха и еднородна е почвата толкова по лесно се настройва апарата , НО при влажна почва апарата се настройва по трудно , но дьлбочината на откриване е по голяма , заради по-голямата проводимост на почвата .
laki:
Аз сьм за сухата почва.
zempar:
забравих да обява моето гласуване , аз гласувах за суха , защото при еднородна суха почва радиовълните проникват по - дълбоко отколкото при мокра , водя се от това че радиовълните не се разпространяват във вода
deultum:
--- Цитат на: indi в Февруари 04, 2012, 08:19:07 pm ---аз гласувам за МОКРА почва / – колкото по суха и еднородна е почвата толкова по лесно се настройва апарата , НО при влажна почва апарата се настройва по трудно , но дьлбочината на откриване е по голяма , заради по-голямата проводимост на почвата .
--- Край на цитат ---
И аз съм на същото мнение ,само да допълня колегата ,че някой апарати не само трудно се настройват на мокра почва , но и когато почвата е орудена плюс влагата неможеш и да ги настроиш . Варианта е намаляне на Сенза до стабилност при което пък има загуба на дълбочина .За други апарати няма да говоря , но ще дам пример с ХЛТ понеже съм го имал , на едно и също място с една и съща настройка при суха почва се заземява , когато е мокра обаче издава троен сигнал при земна настройка което ще рече че не може да се настрои ,При нея спасението беше минаваш на програма Коинс и заземява . Друг е въпроса колко работи ама да не разваляме темата на колегата !
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия