Автор Тема: Алените пламъци мит или легенда  (Прочетена 31209 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

traper2504

• Гост
Re: Алените пламъци мит или легенда
« Отговор #15 -: Ноември 30, 2018, 07:35:58 pm »
Направих темата защото аз също съм виждал да излита нагоре алено червен фонтан от искри и то доста силно на няколко пъти на времето. С мен имаше още двама , който от страх бързо хванаха пътя. ??? Май месец , година не помня някъде между 80 и 88 година , петък , полунощ , малко след 24 часа. Според някой хора това е газ , който се отделя от голямо количество злато.

Неактивен odins-

• Тестова група
  • Старши потребител
  • *
  • Публикации: 291
  • xp deus,mikron 110
« Отговор #16 -: Ноември 30, 2018, 07:54:30 pm »
Златото не отделя нищо,светлините са от гниещи отпадъци,вечер е трудно да определиш светлинен обект на какво разстояние е защото нямаш орентир,освен сови,чакали и бракониери друго не съм срещал вечер.

Неактивен Deroni

• Старши потребител
  • Публикации: 374
« Отговор #17 -: Ноември 30, 2018, 09:02:18 pm »
Златото не отделя нищо,светлините са от гниещи отпадъци,вечер е трудно да определиш светлинен обект на какво разстояние е защото нямаш орентир,освен сови,чакали и бракониери друго не съм срещал вечер.
Колега odins виждал съм този огън да гори на скален масив,абсолютна канара камънаци отвсякъде,няма пръст няма кокали,няма гниещи отпадъци.Ако имаш логичен отговор бих се радвал да го споделиш,благодаря.

Неактивен odins-

• Тестова група
  • Старши потребител
  • *
  • xp deus,mikron 110
« Отговор #18 -: Ноември 30, 2018, 09:35:34 pm »
Отражение.

Неактивен Deroni

• Старши потребител
  • Публикации: 374
« Отговор #19 -: Ноември 30, 2018, 10:10:32 pm »
Ами какво да кажа освен дай Боже на всекиму такива отражения.

traper2504

• Гост
« Отговор #20 -: Декември 01, 2018, 12:33:08 am »
За разлика от теб аз съм срещал вечер още мн. други неща , но това е друга тема. Колкото до съмненията ти , че специално тези светлини се получават от гниещи неща не мога да се съглася , но всеки си има мнение. Фонтана от светлини излиташе на няколко пъти от силуета островна малка скала в морето.

Неактивен odins-

• Тестова група
  • Старши потребител
  • *
  • xp deus,mikron 110
« Отговор #21 -: Декември 01, 2018, 11:02:21 am »
Златото е наричано,царят на металите,в природата няма химичен елемент който би му причинил корозия за  да има някакъв разпад и да се отдели нещо от него,все едно е да вярваш в вудо магии и таласъми.

Неактивен Fluks

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 123
« Отговор #22 -: Декември 01, 2018, 11:53:28 am »
Златото е наричано,царят на металите,в природата няма химичен елемент който би му причинил корозия за  да има някакъв разпад и да се отдели нещо от него,все едно е да вярваш в вудо магии и таласъми.
Абсолютно не си прав , има елемент който го трансформира.

Неактивен odins-

• Тестова група
  • Старши потребител
  • *
  • xp deus,mikron 110
« Отговор #23 -: Декември 01, 2018, 02:04:52 pm »
И кой е той

Неактивен Fluks

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #24 -: Декември 02, 2018, 11:16:08 pm »
Живак

Неактивен nobody

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 137
« Отговор #25 -: Декември 03, 2018, 07:56:35 am »
Малко по темата и от мен: пламък висок 1.5-2м леко се поклаща от вятъра, в най долната си част липсва (т.е започва от 1-2 педи над земята). Не е от кости със сигурност. Продължителност 5-10 мин. Мястото на което беше наблюдаван е нашия двор.
Циментиран беше за паркиране на колата 10 години преди пламъка. Случи се вечер късно, всички спяха. Кучето се разлая отидохме да видим какво става. Имало е турска къща точно там преди 60-70 години когато дядо ми е купил имота от него. Бил много беден човек. Къщата била пълна кочина.  За любопитните - не съм разбивал цимента, не ми се вярва да е злато ;) Може би земен газ, не знам.

traper2504

• Гост
« Отговор #26 -: Декември 03, 2018, 01:36:38 pm »
При мен беше по скоро , като фонтан от искри /въглени/, жарава излитаща нагоре  примесена с огън.

Неактивен Fluks

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #27 -: Декември 04, 2018, 01:17:25 pm »
Ако не е кълбовидна мълния , сте прекалявали с ракията.

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 1511
« Отговор #28 -: Декември 04, 2018, 01:43:42 pm »
 Познавам колеги, които не потребляват ракия и подобни загряващи напитки. Аз даже и бира не пия. Така, че вариантът с кълбовидната мълния отпада. Както написах и по горе, масова практика е да се отрича и  отвърля с насмешка това, което е необяснимо и непознато.

Неактивен odins-

• Тестова група
  • Старши потребител
  • *
  • xp deus,mikron 110
« Отговор #29 -: Декември 04, 2018, 05:09:35 pm »
Малко извън темата,на времето се срещаха едни бобулички викахме им светулки,поне от 10 години не съм виждал,имали ги все още някъде,или земевладелците навсякъде са ги изтровили.