Автор Тема: Алените пламъци мит или легенда  (Прочетена 31208 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

traper2504

• Гост
Алените пламъци мит или легенда
« -: Ноември 29, 2018, 06:06:07 pm »
Търсих , но не намерих тема за това. Интересно е на някой случвало ли му се е да види такова нещо и вярвате ли на това , което и аз съм чувал , че там има злато?  Вместо пламъци може да бъдат и алено червени искри приличащи на въглени.

Неактивен Лефтер

• Напреднал потребител
  • Публикации: 210
Re: Алените пламъци мит или легенда
« Отговор #1 -: Ноември 29, 2018, 06:57:06 pm »
Доста хора са ги виждали,най-вече след натравяне с алкохол или медикаменти,но злато на мястото не са намерили! ;)

Неактивен geoponos

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 87
« Отговор #2 -: Ноември 29, 2018, 07:54:07 pm »
Много приказки някой е чел или много филми е изгледал, всичко е самовнушение, познавам баща и син дето изкукаха в търсене на иманета, даже синът ударил баща си с лопатата по главата за да пролее кръв. Цирка е пълен, хаха
Не се прави на голям играч, че срещу теб, може да стои треньор

Неактивен geodezist

• Старши потребител
  • Публикации: 286
« Отговор #3 -: Ноември 29, 2018, 07:55:25 pm »
Могат да се видят и когато ромите горят, кабел или радиацоиония фон е висок при втория пример е по опасно защото  може да те одари от кръста надоло.
« Последна редакция: Ноември 29, 2018, 08:25:36 pm от geodezist »

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 1511
« Отговор #4 -: Ноември 29, 2018, 08:00:59 pm »
Темата е интересна и си е едно разнообразие във форума. Преди много години бях пуснал подобна в стария форум на Империо и реакцията на колегите беше подобна. Само да попитам колегите - ходили сте нощем, наблюдавали сте и за това сте толкова категорични? Има много необясними неща и явления, които се случват и винаги се вземат на подбив, когато се повдигне тема за тях.

Неактивен kronos555

• Ветеран
  • Публикации: 761
  • миндил и железарка
« Отговор #5 -: Ноември 29, 2018, 08:57:52 pm »
Аз знам че тези пламъци са от отделяне на фосфор от животински или човешки кости.

Неактивен niki3

• Старши потребител
  • Публикации: 397
« Отговор #6 -: Ноември 29, 2018, 09:11:45 pm »
Точно така е колега!Като дечурлига се прибрахме от сбирка от съседно село.Преди селото в малка горичка шаварак видяхме сияние по силно от ливадите отстрани.Беше пълнолуние и след 12 ношта.После разбрах от баба ми и дядо ми че това са били стари животински гробища.Дотогава не го знаехме
Който търси може и да намери!Който не търси нема как да намери

Неактивен Лефтер

• Напреднал потребител
  • Публикации: 210
« Отговор #7 -: Ноември 29, 2018, 09:20:50 pm »
Ама злато имаше ли?
То ако беше тъй,златарските магазини и заложните къщи щяха да светят от километър!

Неактивен niki3

• Старши потребител
« Отговор #8 -: Ноември 29, 2018, 09:34:25 pm »
Какво ти злато в животински гробища!Може да е случайно !Ама е факт😉

Неактивен geoponos

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 87
« Отговор #9 -: Ноември 29, 2018, 09:41:29 pm »
Темата е интересна и си е едно разнообразие във форума. Преди много години бях пуснал подобна в стария форум на Империо и реакцията на колегите беше подобна. Само да попитам колегите - ходили сте нощем, наблюдавали сте и за това сте толкова категорични? Има много необясними неща и явления, които се случват и винаги се вземат на подбив, когато се повдигне тема за тях.

Израснал съм до местните гробища, те са разделени на две, половината са мюсюлмански , другата половина са християнски. Лятото всяка вечер играехме до един, два часа през ноща в тях, като се криехме зад плочите, а и сме лягали в гробовете да плашим по страхливите, как не видях нещо ? Имаше един от групата доста бъзлив, постоянно виждаше нещо, даже веднъж някакъв дядо , висок около метър видял да стои неподвижно, абе филм :) , нищо лично, споделям мнение
Не се прави на голям играч, че срещу теб, може да стои треньор

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #10 -: Ноември 29, 2018, 09:55:14 pm »
Значи за злато никой не може да каже дали има при такива явления.  Може би се случва при определени фактори и условия и не е често срещано. Преди години и аз съм виждал късно през нощта в гората подобен феномен , за който пита колегата (алено червени искри приличащи на въглени), но бяха светлосини на цвят.

traper2504

• Гост
« Отговор #11 -: Ноември 29, 2018, 10:11:50 pm »
Аз знам че тези пламъци са от отделяне на фосфор от животински или човешки кости.

От фосфора светлината е синьо зелена , има и червей , които вечер светят синьо зелено. Светлините за , които говоря излитат нагоре , като фонтан и на цвят са алено червени , нещо , като жарава и искри. Освен , че съм го виждал това съм го чувал и от моята баба и майка бог да ги прости. Те са ми разправяли на времето , че там , където се появи това явление имало злато.

Неактивен niki3

• Старши потребител
« Отговор #12 -: Ноември 29, 2018, 10:49:49 pm »
Може и да има нещо верно в това.Вероятно тия неща се случват при пълнолуние или нещо подобно.Виждал съм също светещо сияние в един дол също се прибрахме от сбирка от съседно село.И минахме по прекия път стар през дол.В средата на -дола на излизане къде да е най тъмно то светло като че слаба крушка свети.Отстрани от пътя.И светло на пъта в доло.Но по принцип все летно време се е случвало в яки жеги.Интерсно но и това е факт.А най вече че и другите с мен сме ги виждали
« Последна редакция: Ноември 29, 2018, 10:53:00 pm от niki3 »

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #13 -: Ноември 29, 2018, 11:18:47 pm »
Много приказки някой е чел или много филми е изгледал, всичко е самовнушение, познавам баща и син дето изкукаха в търсене на иманета, даже синът ударил баща си с лопатата по главата за да пролее кръв. Цирка е пълен, хаха

Аз също бях с приятел и когато видяхме подобно нещо и се спогледахме с въпроса "Видя ли го?".  Така, че в никакъв случай не е самовнушение.

Неактивен vvarbanov

• Ветеран
  • Публикации: 1247
  • Вар Баний
« Отговор #14 -: Ноември 30, 2018, 06:05:27 am »
Много хора са виждали някаква светлина.Това обаче не е доказателство, че златото свети.
Ако не се знае какво свети, не значи ,че златото свети.Това просто е някаква светлина която хората ,които са я видели , не знаят каква е.
То и доста хора са виждали някакви летящи обекти НЛО, но това не означава, че това са извънземни.

Най добрия приятел на иманяра е лопата.