Автор Тема: Сонда за Fisher F75+ DST  (Прочетена 18446 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Medievil

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 133
Сонда за Fisher F75+ DST
« -: Ноември 15, 2018, 09:37:49 am »
Здравейте.

Смятам да закупя Fisher F75+ DST , обаче се чудя с коя Сонда да го закупя, като допълнителна.
Гледам два варианта, които съм прочел във форумът. Единият е S.E.F , а другият Ultimate. /има и вариант с Karma, но него никой не го препоръчва във форума/
Моля да ми поясните, коя е по хубава, защо по по хубава и някакви примери ? Примерно , каква дълбочина да очаквам при дадените Сонди...
Успях да разбера за S.E.F, че са български , обаче за Ultimate нищо не разбрах.

Благодаря.

Неактивен Filip ll

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 54
Re: Сонда за Fisher F75+ DST
« Отговор #1 -: Ноември 15, 2018, 02:56:43 pm »
И двете са български . Замен лично ултимеит е по добра.

Неактивен Medievil

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #2 -: Ноември 15, 2018, 03:19:26 pm »
И двете са български . Замен лично ултимеит е по добра.

Ти с Fisher F75 ли ползваш Ultimate ? Би ли дал пример за дълбочина с тази сонда ?

Неактивен Araman

• Ветеран
  • Публикации: 1251
« Отговор #3 -: Ноември 15, 2018, 03:55:08 pm »
Не искам да ви спамя темата, но относно Фишер (без Ф44), практиката е показала и наложила поне по-мнения на база опит и работа, че С.Е.Ф-ките са най-удачни за повечето модели с изключение на Ф-5, където Ултимейт е по-добра и оптимална при него с сравнение със СЕФ.
Но, нека и колеги работещи или работили с фишери, както и с двата вида сонди да изкажат своето мнение.
"Страхуваш ли се-не го прави. Правиш ли го-не се страхувай!!!"-Чингис хан

https://vbox7.com/play:7e5f6da7ff&start=1

Неактивен ванко

• Тестова група
  • Старши потребител
  • *
  • Публикации: 317
« Отговор #4 -: Ноември 15, 2018, 06:10:28 pm »
понякога Ултимейта забива,СЕФ 38/30 също,за това ти препоръчвам СЕФ 30/25.Пиша специално за Фишер Ф75 DST

Неактивен Medievil

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #5 -: Ноември 15, 2018, 08:15:19 pm »
понякога Ултимейта забива,СЕФ 38/30 също,за това ти препоръчвам СЕФ 30/25.Пиша специално за Фишер Ф75 DST

Какво значи “забива”?

Неактивен Filip ll

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 54
« Отговор #6 -: Ноември 15, 2018, 09:07:40 pm »
Ти с Fisher F75 ли ползваш Ultimate ? Би ли дал пример за дълбочина с тази сонда ?
фишър ф5 .с ултимеит.

Неактивен Araman

• Ветеран
« Отговор #7 -: Юни 18, 2019, 07:50:37 am »

Успях да разбера за S.E.F, че са български , обаче за Ultimate нищо не разбрах.

И двата вида сонди са българско производство на фирма DETECH в гр. Шумен. Ulimate е разработена от собственикът на фирмата, S.E.F. сондите (като принцип на работа) са откупен USA патент, а дизайнът им (на 99%) е на DETECH.
Отделно относно S.E.F.-ките, малко са по..."шумни", но основно работят мн добре на оруден терен и разнородна почва. Там вземат превес над Ultimate.

Неактивен Medievil

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #8 -: Юни 19, 2019, 09:17:48 am »
Аз вече си купих апарата със SEF. Обаче е много тежък и съм я слагал само 2-3 пъти за тест.
Направо после ме боли 3 дни рамото и китката.
И да ви кажа не видях голяма разлика спрямо заводската за малки предмети. За големи ще е по дълбока.

Неактивен Araman

• Ветеран
« Отговор #9 -: Юни 19, 2019, 10:36:51 am »
Аз вече си купих апарата със SEF. Обаче е много тежък и съм я слагал само 2-3 пъти за тест.
Направо после ме боли 3 дни рамото и китката.
И да ви кажа не видях голяма разлика спрямо заводската за малки предмети. За големи ще е по дълбока.

Вероятно си взел най-голямата СЕФ-ка.
С най-големите сонди е така...почти няма разлика за малки и дребни нещица.
Разликата е в големи предмети и едри монети и...не е чак толкова голяма колкото ни се иска на повечето.
Отделно, писах ти, силата на тези сонди е основно в орудено и минерализирано. Поздрави !!!

Неактивен Medievil

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #10 -: Юни 19, 2019, 10:44:32 am »
Е да. Взех 15".
За момента ще я пазя ... пък ще видим за напред, къде може да се ползва.

Неактивен Araman

• Ветеран
« Отговор #11 -: Юни 19, 2019, 10:49:08 am »
Няма лошо,че си я взел. Хубаво е човек да има набор от сонди. Все им се намира место и терен 😉

Неактивен pavli_q

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 10
« Отговор #12 -: Юни 23, 2019, 12:45:21 pm »
Здравейте , имам следния проблем . Купих Fisher F75+ пълния комплект ,със SEF 15x12 . Когато започна да грундирам със  SEF-ката , апарата започва да вее , без да променя стойностите на дисплея . Ако на ръчен , сложа грунда на 80 , със оригиналната антена на (FASTGRAB) го сваля на 54-55 , а със SEF-ката - само вее и цифрите не се променят . Та въпроса ми е , дали аз бъркам някъде  или имам някакъв проблем със техниката .

Неактивен pavli_q

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 10
« Отговор #13 -: Юни 24, 2019, 12:41:50 am »
Късно след обед , не се сдържах и отидох на същото място . Нива - дискована преди около две седмици и оставена . Дъждовете почти са я заравнили ( при нас валя доста ) отгоре е сухо , около         5-10 см. но надоло е сбито и кално . Преди да вляза в нивата , реших да пробвам поляната до нея . Поляната е леко камениста , и във дълбочина беше суха ( копах два сигнала ) , там SEF-ката се грундира без проблем , на различни места . След като се повъртях около час , реших да отида във нивата , а там отново се случи това , което вече ви описах по рано днес . Моля тези , които знаят за какво говоря , да кажат - това нормално ли е ???

Неактивен diony

• Напреднал потребител
  • Публикации: 151
« Отговор #14 -: Юни 24, 2019, 09:54:20 am »
И при мен когато имах ф75 се случваше така и със сефката и със ултимейта. По горе в темата бях писал пе на места апарата не се грундира. Това с влагата и аз съм го забелязал. Общо взето така ще е с тази антена.