Автор Тема: за два излета  (Прочетена 11203 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен беловар

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 146
за два излета
« -: Юли 19, 2018, 12:29:22 pm »
mainlaba се справя доста добре :D :D :D

Неактивен vladorado

• Старши потребител
  • Публикации: 282
Re: за два излета
« Отговор #1 -: Юли 19, 2018, 02:54:13 pm »
Браво колега!
Би ли споделил настройките с които работиш?
Как се справя еквинокса с високата минерализация?
Имаш ли проблем с огъване на долната част на щеката?
Какво ти е впечатлението за дълбочината на апарата?

Извинявай за баража от въпроси!
Който търси - намира, и после пак търси. Що е то?

Неактивен беловар

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #2 -: Юли 19, 2018, 05:45:58 pm »
Като цяло апарата е много добре направен няма луфтове или огъване на щеката,батерията ме изкарва 4-5 излета за по 2-3 часа.Работя на заводските програми плаж 1 ,а във водата на плаж 2.Почвата при мен е вулканична и много тежка .Скалата за минерализация на ф19 се пълни до горе и грундира на 85-87,но досега не съм имал проблем с минелаба.Понякога в горния десен ъгъл ми излиза едно триъгалниче претоварвал се апарата и автоматично намалявал чуствителноста,но не се отразява на работата.За дълбочина не съм тествал,но вчера излезе монета от 10 цента на дължината на пинтпоинтера мисля ,че около 25 см.За сравнение текнетикса т2 нея хваща на този плаж на повече от 7-8 см.Понякога засича толкова дребни неща че трудно ги намирам с пинтпоинтера.

Неактивен vladorado

• Старши потребител
  • Публикации: 282
« Отговор #3 -: Юли 19, 2018, 11:38:49 pm »
Аз мисля да си взама един Еквинокс за България. Твоята информация ме обнадеждава. Мисля да си взема и 6 инчовата антена и да се пробвам за самородки в Родопите. Ти откъде купи твоят апарат?
Който търси - намира, и после пак търси. Що е то?

Неактивен kronos555

• Ветеран
  • Публикации: 765
  • миндил и железарка
« Отговор #4 -: Юли 19, 2018, 11:39:58 pm »
Малко по малко ще открием топлата вода ;)
За пет месеца работа с апарата мога да кажа че се справя много добре с изключение на някои пропуски в софтуера които надявам се ще бъдат отстранени в скоро време. Най сериозен поне за мен е изчерняването на сигнала в определени ситуации. Получава се така че сигнала се засича доста добре, все едно е отгоре, но го дава желязо. Това се получава на парк 1, поле 1 и голд1, където са ниските честоти, на високите го дава в сектора от 1 до 3. Според мен ако се правят корекции трябва да се добави отрицателен iron bias за много дълбоките сигнали.
Най дълбокия режим на нокса е gold 1, ако позволява почвата на all metal, ако не на режим дискриминация се отварят всички сектори без -8 и -9 защото там чува земята, като това важи и за другите режими.

Неактивен беловар

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #5 -: Юли 20, 2018, 01:50:07 am »
Аз моя го взех от https://www.worlddetectors.com/.За съжаление все още не мога да намеря от къде да си взема и аз малката антена и подводните слушалки.За ал метала е много прав колегата kronos555 ,но ако търсиш дълбочина .В моя случаи на плажа повечето сигнали са на 10  -15 см.и е важна дискриминацията и  бързото въстановяване .

Неактивен milenski

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 14
« Отговор #6 -: Юли 20, 2018, 11:12:52 am »
Привет,  намеренето предимно на пясъка ли е или от водата?

Неактивен беловар

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #7 -: Юли 20, 2018, 12:36:07 pm »
Привет.Когато излизам с нокса търся предимно във водата.За плажа имам друг апарат.

Неактивен Vvvvv

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 100
« Отговор #8 -: Юли 20, 2018, 11:37:07 pm »
.Почвата при мен е вулканична и много тежка .Скалата за минерализация на ф19 се пълни до горе и грундира на 85-87,но досега не съм имал проблем с минелаба.
Здравейте ,при тази почва 85-87 "по фишер " Еквинокса на колко се грундира?
При мен на 2-3
"Аз винаги си изваждам по някое по голямо желязо ,за да се ориентирам къде съм " Рублата

Неактивен Fluks

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 123
« Отговор #9 -: Юли 21, 2018, 04:14:28 am »
Аз моя го взех от https://www.worlddetectors.com/.За съжаление все още не мога да намеря от къде да си взема и аз малката антена и подводните слушалки.За ал метала е много прав колегата kronos555 ,но ако търсиш дълбочина .В моя случаи на плажа повечето сигнали са на 10  -15 см.и е важна дискриминацията и  бързото въстановяване .
ако говориш за жълтите слушалки 350 лв са , а 15 см антена 440 лв грубо ама той половината апарат е в антената.
« Последна редакция: Юли 21, 2018, 04:19:03 am от Fluks »

Неактивен беловар

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #10 -: Юли 21, 2018, 06:40:36 am »
Не е проблема в парите,а откаде могат да се поръчат

Неактивен беловар

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #11 -: Юли 21, 2018, 07:19:42 am »
6 инчовата сонда я намирам в няколко сайта на 175 долара,но само за предварителна поръчка.Същото е и за слушалките.Маи това лято ще се гази само в плиткото :D

Неактивен Fluks

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #12 -: Юли 21, 2018, 11:17:01 am »
https://www.detectorplaza.nl/accessoires-onderdelen/minelab-equinox-accessoires/
Времето за доставка е около 2 седмици и доставката е около 40 лв.

Неактивен беловар

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #13 -: Юли 21, 2018, 01:02:56 pm »
Мерси,колега.След работа ще проверя дали правят доставки до Кипар.

Неактивен Fluks

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #14 -: Юли 21, 2018, 03:30:12 pm »
Говорят английски , работят или с gls или dpd. Което отговаря при теб с него ще дойде , коректни са гаранцията ти важи на всякъде. Поздрави и успех , ако беше казал две седмици по рано можех да ти ги докарам до България , ама ти си в Кипър. Звънни питай , ама в понеделник вече че затвориха за днес а неделя не работят. Днес правят шоурум.