Автор Тема: Къде мога да намеря георадар под наем ?  (Прочетена 5952 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен teodor9555

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 1
Добър ден на всички.Искам да попитам откъде мога да намеря георадар или какъвто и да е уред за откриване на съкровище до 2 метра дълбочина под наем?Наследих имот строен по турско време и имам информация,че са заровени златни монети на не повече от 1,50-2м. Сигурен съм защото моят род е бил доста богат.Имам някакъв ориентир,но са направени промени по къщата,което усложнява много ситуацията и този ориентир не ми върши работа.Правих експеримент взех под наем съвсем простичък металотърсач с дълбочина 30см,който не ми свърши никаква работа.Мястото е около декар.По къщата няма метали или арматура.Благодаря предварително ако някой може да даде полезен съвет или да помогне!

Неактивен wave

• Производители
  • Старши потребител
  • *
  • Публикации: 328
    • Wave metaldetektors
Re: Къде мога да намеря георадар под наем ?
« Отговор #1 -: Април 02, 2018, 06:57:17 pm »
Ти би ли закопал на 2 метра кесия или малка кутия с монети??
КОГАТО ДРУГИТЕ НЕ МОГАТ!
https://metaldetector-bg.com/

Неактивен Araman

• Ветеран
  • Публикации: 1260
« Отговор #2 -: Април 03, 2018, 11:20:46 am »
Ти би ли закопал на 2 метра кесия или малка кутия с монети??

Мнозина вярват в това...метри...километри  :)
Истината е прозаична...никой не заравя дълбоко парите най -малко защото ако му затрябват бързо по различни причини,като опасност например...трябва да ги вземе (или скрие) по най-бързият начин. Подобни находки намирани в дворове и градини са максимум (изключително рядко) на не повече от 20-30 см в земята.
Често обаче са в "тайници" в самите сгради(битови и стопански) или в дувари.
Но, знае ли човек...някой може да е бил идиот и да е реши да крие алтъните на 1-2 метра...много копане бе, ама луд умора няма
"Страхуваш ли се-не го прави. Правиш ли го-не се страхувай!!!"-Чингис хан

https://vbox7.com/play:7e5f6da7ff&start=1

Неактивен Fluks

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 123
« Отговор #3 -: Април 03, 2018, 12:20:37 pm »
Мнозина вярват в това...метри...километри  :)
Истината е прозаична...никой не заравя дълбоко парите най -малко защото ако му затрябват бързо по различни причини,като опасност например...трябва да ги вземе (или скрие) по най-бързият начин. Подобни находки намирани в дворове и градини са максимум (изключително рядко) на не повече от 20-30 см в земята.
Често обаче са в "тайници" в самите сгради(битови и стопански) или в дувари.
Но, знае ли човек...някой може да е бил идиот и да е реши да крие алтъните на 1-2 метра...много копане бе, ама луд умора няма
Точно това се опитвам да обясня на доста хора , има го и показвано в бг исторически филми.
Кога са ги гонели турчелята ( ако изобщо са те а не айдуците , че има доста показно как хайдуци са клали грабели и палели) са режели чим трева дълбае 5-10 шепи , туря кисията или гърненцето и заравя слага чима вижда де го е сложил и бега. Другия тип са гонените турци те малко по дълбоко са ги слагали , щот са знае ли кога ще да е това и има на места до коляно. Не визираме римски заравяния в ситуацията или цял керван. Предвид тея фактори се гледа наклон ерозия и свличания и според периода си даваш сметка колко може да е дълбоко тва дето търсиш.

Неактивен kriss

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 21
« Отговор #4 -: Октомври 09, 2021, 08:37:52 am »
Има и друго,ако там където е скрито нещото е имало дамове и като се срутят след време онова скритото от 50санта гони два метра.Аз на 50см по такива места намирам свързващи големи пирони(ковани)купища камънак,сумати турски керемиди....не мога да стигна културния слой.Как тогава не може да гони два метра дълбочина?

Неактивен Лефтер

• Напреднал потребител
  • Публикации: 210
« Отговор #5 -: Октомври 10, 2021, 08:09:59 pm »
Пробвай в Глутницата, там има и факири багетисти!!!