0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.
Това е част от книгата,но има много интересни факти!https://treasures.zonebg.com/drb.htm
Колега, с удоволствие предоставям всяка интересна информация,която знам или намеря из нета.Интересувам се от почти всички теми във форума,но историческата литература ми е страст.Без значение дали е за древен Рим( особено нея ),Византия,близкото минало...или предания и легенди( както е в случая).От всичко можеш да научиш нещо интересно.Благодаря за оценката.Успех и на теб.
.... историческата литература ми е страст.Без значение дали е за древен Рим( особено нея ),Византия,близкото минало...или предания и легенди( както е в случая).От всичко можеш да научиш нещо интересно.Благодаря за оценката.Успех и на теб.
Колега,хора всякакви и случки всякакви.Естествено,че не трябва да се вярва на всичко и всеки.Легендите и преданията не винаги,но понякога съдържат информация за минало реално събитие.Например векове се е предавала легендата,че на дъното на езерото Неми/това е в Италия/ има два огромни кораба.Местните хора го разказвали като приказка ...,но през 1929-1930г приказката става реалност.От езерото са извадени два кораба дълги около 70м всеки.Всъщност това били корабите на император Калигула...А като се има предвид колко исторически процеси и събития е имало по нашите земи е обяснимо да има предания и легенди.Ама,момчета,да не мислите,че чета само за предания и легенди .Просто пуснах линк за такава книга.Не че не стана интересна темата...