Автор Тема: Черупка за Антени Equinox - ново иновативно Инженерно решение  (Прочетена 13741 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Vladislav

• Старши потребител
  • Публикации: 360
S.E.F.

Неактивен laki

• Тестова група
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 808
Защо ги качваш всички тези антени бе човек?Едва ли има някой да не ги е виждал до сега.

Неактивен Vladislav

• Старши потребител
Така е, но преди 10-тина години схемите вчера ги гледах в раздела, дето са пускани във форума повечето снимки вече ги няма изчезват картинките само качените са останали и за да се запазят и след 15 години нека ги има във форума един вид, като история на БГ метал-детектинга да останат увековечени.
« Последна редакция: Ноември 24, 2019, 08:28:02 pm от Vladislav »

Неактивен Vladislav

• Старши потребител
Прикачам патентите на Детеч случайно ми излязоха докато търсех Микронския патент за новия тип металотърсач на Микрон патента и излязоха патентите на Румен за антени да видях това което си мислех 2011-та още през 2004-та са го патентовали патента № BG999

Неактивен Vladislav

• Старши потребител
Всъщност имаше и още два достъпни патента, но не са за антени, а за металотърсачи, които са български, но стари.

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 1493
Прикачам патентите на Детеч случайно ми излязоха докато търсех Микронския патент за новия тип металотърсач на Микрон патента и ...
Владиславе, не си губи времето да търсиш патент, няма да намериш. Имах намерение да го патентовам, но като се замисля, с публикуването на патент давам идеята наготово, "на тепсия" на "copy-paste" майсторите. Първите които ще се възползват ще са китайци и турци.
Затова реших да я направя доколкото е възможно "неразгадаема" и трудна за копиране. Това е едната от причините да се бави още да излезе серийно на бял свят...
Ако много те мъчи любопитството и не те хваща сън, ето малко за размисъл по празниците:
Излъчения сигнал:

Приетия и полуобработен сигнал, преди да влезе в АЦП-то за същинска обработка:

Това да се излъчи и приеме, не е сложно или кой знае какво. Същността на идеята е в обработката на тези сигнали и извличането на полезната информация от тях. Т.е. "черешката на тортата" е в математиката - алгоритмите и сметките след това. Само сигналите никаква работа не вършат, ако не знаеш какво да правиш с тях  ;)
Не знам дали е коректно да се нарече хибрид, но в никакъв случай не е нито VLF, нито класически PI, макар, че има по малко и от двата метода.

Неактивен ton69

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 142
Цитат
Излъчения сигнал:
.Това е формата на тока или на напрежението ако не е тайна?

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
Два най-обикновени класически импулса, с положителна и отрицателна полярност. Положителния се подава към една ТХ бобина, отрицателния към друга. Приемната е една.

Неактивен ton69

• Редовен потребител
  • **
Ок.Така доколкото помня е направен Манта-Аквапулсе.С два импулсни генератора,като импулсите са с еднакъв поляритет,а полетата са разнополярни.Правих такива симулации.Наистина става биполярен генератор на поле.Успех

Неактивен ton69

• Редовен потребител
  • **
Биполярен генератор на поле

Неактивен ton69

• Редовен потребител
  • **
Аз еспериментирам  с такава форма на тока и напрежение за мойте дълбочинни уреди

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
Аналоговата част при мен, и особено ТХ са по прости. Банално прости.
Дотук резултатите са много обещаващи, но има още доста за доизпипване.

Неактивен Vladislav

• Старши потребител
Новата сонда 6x11" DD Вайпър на новия Garrett Ace Apex:
« Последна редакция: Май 17, 2020, 12:52:09 pm от Vladislav »

Неактивен hristo

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 132
Новост от Детеч: антена направена в "протектора", както ми се искаше на мене без черупка да си я правя защото са скъпи (гледах най-евтиния вариант за конструкция е протектор (евтин), в който да се вградят DD намотките и уши за стика, изхода за кабела и да се залее със смола като при антената на Детеч на снимката са я направили по-евтина за производство):
« Последна редакция: Октомври 15, 2023, 03:07:53 pm от hristo »

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
Новост от Детеч: антена направена в "протектора", както ми се искаше на мене без черупка да си я правя защото са скъпи (гледах най-евтиния вариант за конструкция е протектор (евтин), в който да се вградят DD намотките и уши за стика, изхода за кабела и да се залее със смола като при антената на Детеч на снимката са я направили по-евтина за производство):
Няма никаква новост. Бяла антена с черен протектор. Такива се правят открай време. Бялото по малко се нагрява от слънцето. Това е целта да е отгоре бяла!
Никой сериозен производител няма да направи антена като излее смола в протектора!