Автор Тема: Неодимов магнит  (Прочетена 6950 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен shumana

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 103
  • Хоби търсач
Неодимов магнит
« -: Февруари 17, 2018, 08:50:12 am »
Здравейте, ако в раницата при детектора има и неодимов магнит, той може ли да повреди детектора  ?
« Последна редакция: Февруари 17, 2018, 09:11:44 am от shumana »
Когато вървиш нагоре, уважавай хората, които срещаш, защото ще ги срещнеш отново по пътя си надолу.

Неактивен vanbg

• Старши потребител
  • Публикации: 347
  • Прогонен
Re: Неодимов магнит
« Отговор #1 -: Февруари 17, 2018, 09:29:43 am »
Колега направи си кутийка покрита от вътре с поне 30 мм. фибран и го съхранявай и транспортирай по този начин.
Зависи и какъв е магнита - моите са със сила 160 и 240 кг. ако твоя е по малък може и по малка защита.
Да запазим историята си.

Неактивен vladorado

• Старши потребител
  • Публикации: 283
« Отговор #2 -: Февруари 17, 2018, 10:34:08 am »
За какво се използва неодимовият магнит със сила 160-240кг в България?
 Знам че в щатите го използват прикрепен за кирките да убират магнетита  при тъсенето на самородки в суха почва. В Англия го използват да търсят железни артефакти в реки и морето.
Който търси - намира, и после пак търси. Що е то?

Неактивен vanbg

• Старши потребител
  • Прогонен
« Отговор #3 -: Февруари 17, 2018, 10:41:36 am »
Аз имам два , един 160 а другия 240кг. използвам ги за всичко описано от теб + и много други глупости една от които отделянето на магнетита от ценни метали.
Да запазим историята си.

Неактивен vladorado

• Старши потребител
  • Публикации: 283
« Отговор #4 -: Февруари 17, 2018, 02:55:27 pm »
И аз мисля да си заприходя магнити тази година. Кой от двата да взема, или и двата? Може ли да се извади желязен предмет от дупка изпод пръстта с тях и от какво разтояние?
Който търси - намира, и после пак търси. Що е то?

Неактивен vanbg

• Старши потребител
  • Прогонен
« Отговор #5 -: Февруари 17, 2018, 03:11:56 pm »
Един ти е достатъчен , важното при избора е да вземеш такъв че като се залепи за метален предмет да успееш със сила да го отлепиш , за да не го оставиш някъде .
Да запазим историята си.

Неактивен rublata

• Старши потребител
  • Публикации: 389
  • ПАРИТЕ ОБИЧАТ ТИШИНАТА..
« Отговор #6 -: Февруари 17, 2018, 04:12:33 pm »
Аз имам два , един 160 а другия 240кг. използвам ги за всичко описано от теб + и много други глупости една от които отделянето на магнетита от ценни метали.
с такива сила магнити се използват за прочистване на кладенци от където доста често излизат стари оръжия....

Неактивен Вандино

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 139
« Отговор #7 -: Февруари 17, 2018, 05:06:15 pm »
Здравейте, ако в раницата при детектора има и неодимов магнит, той може ли да повреди детектора  ?

Магнитът ще взаимодейства с този от високоговорителчето и корпуса му? и,ако не го "привлече",едва ли ще му навреди.
Ако сондата е коригирана със стоманена пластина,може да остане намагнитизирана.За друго не се сещам.