0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Врън на стрела си е , основата ти е крива. Размера трябва да е около 8-10 см някъде. Периода на точно тея стрели е много голям , едва ли ще оцели някой.
Какво значение има тая "крива основа"?Да не забравяме, че предмета е бронзов!Има такива железни стрели, но бронзови с такава форма никога не съм намирал.Не съм търсил из нета дали има.Предполагам че ще са доста редки, ако въобще има стрели с такава форма.Основата на предмета е с плосък заострен край каквито са римските стила.Такива предмети не са рядкост те се намираха доволно много.Там е работата, че много хора не могат да определят правилно металите.Цветът на метала и окисите могат да ни ориентират, но на снимките рядко той е действителен.Вижда се че металът е кован.Предметите от бронз обикновено се изработват чрез леене.Та имам съмнения дали това е бронз.Да не е мед?Тя се кове добре.Червен ли е цветът на метала?Какъв е цветът на окисите.Снимката не е достатъчно информативна.Та формата на тия язви и окиси не е характерна за бронза.Дали не е железен предмета?Ако е желязо значи е стрела.Но ако метала е бронз, -стило.
Също е възможно да е медицински инструмент.
а струва ли нещо?