Автор Тема: Кои са главните иманяри на България?  (Прочетена 37699 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Джони

• Ветеран
  • Публикации: 1391
  • Таен агент с АКА Сигнум MFT
Re: Кои са главните иманяри на България?
« Отговор #15 -: Август 08, 2017, 10:43:08 am »
Най-тежкото ми обвинение срещу председателя на Федерацията е, че нагло и безотговорно лъжехме хората, че ще им помагаме, ако не са в нарушение на закона и срещу тях има несправедливи обвинения.
И мен вкараха в тази подлост да лъжа над двеста човека, които са станали членове, благодарение на моята агитация и лични обещания, че трябва да се уповаваме на организацията.
Лично молих Илия Федерацията да поеме случая на едно момче от града, което хванаха на центъра на града с две рала в едно чувалче, които тръгнало да подарява, и при обиска му намериха няколко пробити акчета от наниз, използван сигурно след 1800-та година.
Отговора беше: Федерацията няма пари и, ако помогнем на един - всички ще искат.
А Федерацията официално има адвокат. И къде ли са парите на Федерацията?
Ей го, в петък организирам сбирка с десетина лева, които съм дала за гориво.
Лично подведох друг колега, за когото и Илия, и Георгиев твърдяха, че делото е знаково, че Георгиев ще го спечели. Послушах призивите на Илия - в никакъв случай споразумение.
Човекът е с присъда по два члена, огромна глоба и огромен изпитателен срок.Едната присъда - абсолютно неправомерна - апарата, който са прибрали не е бил изобщо в експлоатация, купен седмица преди обиска от престижен сайт. При едно споразумение всичко щеше да е минимално. Адвокатските хонорари не искам да ги споменавам.
За бакиите във Федерацията - няма да говоря, защото там все още има момчета, които наистина уважавам и няма защо да носят последствията заради глупостта, наглостта и безочието на един.
На фона на това ми спретнаха показно събрание, защото ме обвиниха в нелоялност, заради думите ми пред един колега, който бяха хванали с една торба пари и предмети, че в случая Федерацията не може да му помогне..... Още пазя съобщенията в този форум с обвиненията и заканите. Защо ли им пречех още тогава?
От моя район вече почти няма членове на Федерацията. Не беше необходимо да им казвам каквото и да е.

Жалко за идеята.
« Последна редакция: Август 08, 2017, 11:07:01 am от Джони »
Монетата винаги има две страни.

Неактивен vanbg

• Старши потребител
  • Публикации: 347
  • Прогонен
« Отговор #16 -: Август 08, 2017, 11:12:22 am »
Джони , радвам се че има хора като теб говорещи истината за положението на металдетектинга като хоби в България.
Ще се радвам и ако някой,някога успее да обедини търсачите за които това начинание е за удоволствие и хоби .
Да запазим историята си.

Неактивен Джони

• Ветеран
« Отговор #17 -: Август 08, 2017, 11:20:37 am »
Джони , радвам се че има хора като теб говорещи истината за положението на металдетектинга като хоби в България.
Ще се радвам и ако някой,някога успее да обедини търсачите за които това начинание е за удоволствие и хоби .
Всички сме виновни, колега, за дареджето на металдетектинга.
Виновни сме и за дараджето на организацията. Аз също.
Нявремето имах комплекси, че съм жена и не мога да се включвам в ръководство на толкова много мъже.
А сега - вече нямам желание да обединявам никого.
Ако - пиша - то е, за да излея горчилката, която ми е на гърлото всеки път, когато се сетя какво можеше да бъде и какво е.
Пък и пет реда може да накарат пет човека да се държат като истински търсачи и откриватели.
Кой луд ша тръгне да обединява търсачите и да се вре между шамарите на Вождовете? Не виждаш ли, че ще се избият за 20лв.
Ако ви кажа как, защо и каква причина използваха, за да ме изхвърлят от организацията, ще се смеете със задните си части.
Блокираха ме във форума на Федерацията, при платен членски внос. За изключването на член има процедура, която никой не спази.
Блокираха ме, докато пиша поредното мнение... и то в скрита секция, която виждат 10 човека. Докато открито им казвам какви лайна са нодробили. Основанието ще ви го спестя. Няма процедура, няма нищо. Няма обяснения.  ;D Сега съм благодарна, че ме отърваха от себе си.
Ей сега си ги пиша тия неща тука, съвсем пред всички, защото  в петък имам сбирка. Не искам да си опорочавам сбирката с разговори за организациите.  Няма да дам дума да се обели за организации на тая сбирка.

« Последна редакция: Август 08, 2017, 11:45:14 am от Джони »

Неактивен Джони

• Ветеран
« Отговор #18 -: Август 08, 2017, 12:06:29 pm »
И... спете спокойно.
Няма да правя организации - декларирам.
Не правя сбирка с подривна цел.
Не ми трябва да го правя по този начин, след като мога да го напиша във форум, където има огромна публика.
Правя сбирка, защото имаме страхотен повод - някой е постигнал нещо в металдетектинга - в случая приятелите от АКА и имат доброто желание да го споделят с нас - търсачите.
Моите момчета от района не са виновни, че аз преча на Вождовете, и заради това никой няма да ги удостои със сбирка , близо до тях - това е основната причина да направя кефа на момчетата като ги събера да се порадват и да пипнат нещо ново като техника без да има доза зомбиране.
« Последна редакция: Август 08, 2017, 12:11:15 pm от Джони »

Неактивен Джони

• Ветеран
« Отговор #19 -: Август 08, 2017, 12:15:55 pm »
Тая тема тука стана като "Форума на Джонито". Вальо сигурно ще я изтрие, няма да се разсърдя, ще има основание.
Извинявам се. Ама... така... да разсея всички съмнения, че после колегите от Федерацията да не ви издирват поотделно и да ви разпитват кво, аджеба прайхте в Нови пазар и кво си говорихте, както беше след сбирката в Паламарца, че и това правят.
Който иска - добре дошъл е. Включително и Илия,/няма да го бия/ но ще му сложим една каса бира под масата, и няма да му даваме думата.
Който прочел, прочел.
« Последна редакция: Август 08, 2017, 12:22:03 pm от Джони »

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3155
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
« Отговор #20 -: Август 08, 2017, 04:43:16 pm »
Вальо сигурно ще я изтрие, няма да се разсърдя, ще има основание.

Че за какво да трием, то в тоя бранш всичко е навързано като свински черва, и е ясно че идеална хубост няма. Демек, вземе ли да се пише нещо за организации все ще има доволни и недоволни. Май най-добре са тези колеги които теглиха една майна на всичко и зарязаха  и апарати и търсачество.  А по повод материала в линка в първия пост се сещам че при комунизма по едно време беше създаден отдел ли, не помня какво беше, но в името му имаше нещо като "теренни проучвания". Демек, учени дето правят обход и теренни огледи, само че оборудвани с металотърсачи. Не помня точно каква беше тази история.
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Неактивен Джони

• Ветеран
« Отговор #21 -: Август 08, 2017, 04:53:10 pm »
Че за какво да трием, то в тоя бранш всичко е навързано като свински черва, и е ясно че идеална хубост няма. Демек, вземе ли да се пише нещо за организации все ще има доволни и недоволни. Май най-добре са тези колеги които теглиха една майна на всичко и зарязаха  и апарати и търсачество.  А по повод материала в линка в първия пост се сещам че при комунизма по едно време беше създаден отдел ли, не помня какво беше, но в името му имаше нещо като "теренни проучвания". Демек, учени дето правят обход и теренни огледи, само че оборудвани с металотърсачи. Не помня точно каква беше тази история.
Аз май съм го казвала, но имам цяла книга, издание на Шуменския музей с теренни проучвания в района. Всичко е ставало с един археолог и търсачи... Съвсем легално. Описано е почти подробно какво са намерили, описано е коя монета на кого е притежание.... Отделно всички, които учеха археология, ходеха на летни бригади, и освен разкопките - газ пеша по баирите, наред с търсачи да събират монети и керамика....

А търсачеството, Валка, никой не го е зарязал... всеки си къта по един апарат. Ходят за гъби, ама очите им все в нивите, коя изорана, коя не... Може два пъти да излязат в годината, но не познавам някой, който тотално да е изхвърлил всичко... За организациите, вярно, поне покрай мен им биха шута....

Неактивен odins-

• Тестова група
  • Старши потребител
  • *
  • Публикации: 291
  • xp deus,mikron 110
« Отговор #22 -: Август 08, 2017, 05:40:23 pm »
Нещо друго,кой къде ходи да споделиш.Сигурно 99% от търсачите в твоя край отдавна зарязаха търсенето,това е скъпо хоби,и нито са чували за организации ни то влизат в форуми,така че по леко със заслугите.
« Последна редакция: Август 08, 2017, 05:46:31 pm от odins- »

Неактивен colowex

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 9
« Отговор #23 -: Август 08, 2017, 05:44:44 pm »
Доносниците през кумунизма така разпитвата и подпитваха и после донасяха всичко в милицията.
Джони благодарим ти че те има.

Неактивен Джони

• Ветеран
« Отговор #24 -: Август 08, 2017, 06:50:20 pm »
Нещо друго,кой къде ходи да споделиш.Сигурно 99% от търсачите в твоя край отдавна зарязаха търсенето,това е скъпо хоби,и нито са чували за организации ни то влизат в форуми,така че по леко със заслугите.
Заповядай на сбирката да ги преброиш.... Няма търсач, който не е чувал за Федерацията в моя край, колега, че и оттатък моя край.... пък аз щъкам...не стоя на едно място. Ти не ми брой заслугите, ако обичаш... По форумите не влизаха, но членски карти имаха.... в минало време, обаче...Като се завъртиш из Варненско, Шуменско, Делиормана.... попитай.... преди да говориш. Що ги подценявате толкоз търсачите, не ми е ясно. пък що подценявате мен, съвсем. А що не направиш една анкета колко хора съм вдъхновила по форумите да станат членове на Федерацията, да се таковам в тиквата.... И си направете там една справка, колко са ви по-малко членовете от североизточна България тази година...щото и във Варна се осраха много...и там си наритаха човека, който има уважението на търсачите и ги познава... заради клюки и интриги. Събра им над 50 члена за един ден... и после... аут, щото не слушка кака Мила...
« Последна редакция: Август 08, 2017, 07:02:01 pm от Джони »

Неактивен Джони

• Ветеран
« Отговор #25 -: Август 08, 2017, 07:09:22 pm »
Доносниците през кумунизма така разпитвата и подпитваха и после донасяха всичко в милицията.

Колега, втора година чакам обиск, сети се защо...
Последния донос в града не е от града. Обиска е преди два, три дни... Доносите в града валят последната година. Карат ни наред.
Последните трима не са хващали апарати поне една година....  апарати им прибраха обаче.
И аз почти година не съм излизала...пак се сети защо. Трите ми металотърсача са скрити.... За антики да не говорим, три пъти съм си правила тараш.
Само че, тази есен готвя една изненадка на всички....
« Последна редакция: Август 08, 2017, 07:14:39 pm от Джони »

Неактивен ванко

• Тестова група
  • Старши потребител
  • *
  • Публикации: 317
« Отговор #26 -: Август 08, 2017, 07:12:49 pm »
дай да не се залъгваме,за досниците през комунизма,те и сега са на върха,и са вербували още по долни и от тях.Клеветят и снасят лъжлива информация,само и само да съсипят даден човек било то от завист,злоба или отмъщение.Не искам повече да пиша ,че е мнооого опасно

Неактивен odins-

• Тестова група
  • Старши потребител
  • *
  • Публикации: 291
  • xp deus,mikron 110
« Отговор #27 -: Август 08, 2017, 07:23:15 pm »
Точно колега,опасно,но някой хора не могат го схванат,и после се чудят що имало тараши,и на колко хора ще навредят заради егото си.
« Последна редакция: Август 08, 2017, 07:26:51 pm от odins- »

Неактивен Джони

• Ветеран
« Отговор #28 -: Август 08, 2017, 07:26:47 pm »
Точно колега,опасно,но някой хора не могат го схванат,и после че чудят що имало тараши,и на колко хора ще навредят заради егото си.
Най-голямата вреда можете да си нанесете като се страхувате.
Така позволявате да ви мачкат.

Неактивен Вандино

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 139
« Отговор #29 -: Август 08, 2017, 08:18:52 pm »
Най-голямата вреда можете да си нанесете като се страхувате.
Така позволявате да ви мачкат.

В края на средновековието и малко след това по-лесно се е ставало герой…
Може би,защото животът не е предлагал толкова много благини и разнообразни удоволствия и …човека без крайни усилия се е самосклонявал да извършва подвизи…
Някой от тогавашните идеали са актуални и днес,но на фона на консуматорското общество,силно бледнеят…