Автор Тема: Кои са главните иманяри на България?  (Прочетена 37701 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен boss_72

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 85

Неактивен Джони

• Ветеран
  • Публикации: 1391
  • Таен агент с АКА Сигнум MFT
Re: Кои са главните иманяри на България?
« Отговор #1 -: Август 06, 2017, 10:51:57 pm »
Всички сме главни ианяри.... Аз и ти, Хасан и Петкан.... Малко ми писна да търсим вината за дереджето си някъде другаде.... Колко от нас не са продавали на черния пазар, че посочваме някой друг с пръст? Калпавия закон ни дава всички възможности да си търсим правата, обаче ние искаме да имаме закон без да го спазваме... тва ни е проблема.
Аз си го спомням времето на Людмила... гърнета излизаха всеки ден. Ни едно няма в музея. Хем тогава музеите плащаха...
Ма няма как да искаме да смучем самостойно от тоз занаят... тва не ни е бащиния.
Имаше някакви шансове чрез организации да се регулират нещата, вече няма.
Тъй че, кат пускате такива статии... мислете вие къде сте в джаза... който може краде, тва е положението. Ако можете - крадете и мълчете, ако не можете -само  мълчете.
« Последна редакция: Август 06, 2017, 11:19:31 pm от Джони »
Монетата винаги има две страни.

Неактивен Вандино

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 139
« Отговор #2 -: Август 06, 2017, 11:14:51 pm »
....
Тъй че, кат пускате такива статии... мислете вие къде сте в джаза... който може краде, тва е дереджето. Ако можете - крадете и мълчете, ако не можете -само  мълчете.

Да,ама вторият вариант на мълчане е неудобен и обиден за българското племе...

Неактивен Джони

• Ветеран
« Отговор #3 -: Август 06, 2017, 11:24:14 pm »
Да,ама вторият вариант на мълчане е неудобен и обиден за българското племе...
Колега, навличаш си неприятели като си солидарен с мнението ми.
Тука трябваше всички вкупом да скочат да ме плюят....по всички български правила....
На мен вече не ми пука, щото няма какво да ми вземат....нито организациите има с какво да ме ограобят повече, нито ченгетата, никой...
Всички са добре дошли...
Когато ограбиш вярата на някой.... му даваш пълната свобода.

Неактивен Вандино

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #4 -: Август 07, 2017, 01:25:54 am »
.
...Когато ограбиш вярата на някой.... му даваш пълната свобода.

Колежке,мисля,че "свободните" хора вече не са малко.
Но е много лошо ,ако си свободен,а оптимиста в теб продължава да се съпротивлява.

Неактивен Джони

• Ветеран
« Отговор #5 -: Август 07, 2017, 01:35:24 am »
Колежке,мисля,че "свободните" хора вече не са малко.
Но е много лошо ,ако си свободен,а оптимиста в теб продължава да се съпротивлява.
По-добре няма как да се каже.
Абсолютно вярно, колега.
И, както се казва: "Надежда тука всяка оставете."
А най-лошо е, когато надеждата е умряла, оптимизма - не.
Тва е същото като да ти е умрял хуя, пък ти още да напираш да го вкарваш където и да е....пък и да си вярваш, че можеш...
Наздраве по тоз велик случай, напук на всички душмани....  ;)
П.П.: Извинявам се за нецензурните реплики. Като  прочетете, цензурирайте....  ;D
« Последна редакция: Август 07, 2017, 01:43:24 am от Джони »

Неактивен geodezist

• Старши потребител
  • Публикации: 286
« Отговор #6 -: Август 07, 2017, 10:30:20 am »
Моите уважения Джони.За пореден път говориш от името на повечето колеги поне на все още здраво мислещите колкото и малко да са останали.Поздрави и хората около теб малко останаха такива като тях с които да можеш да хвърлиш два свястни лафа като се срещнеш няма го и старото отношение помежду ни напълни се с доносници и буклуци жалка работа.

Неактивен Джони

• Ветеран
« Отговор #7 -: Август 07, 2017, 11:47:51 am »
Моите уважения Джони.За пореден път говориш от името на повечето колеги поне на все още здраво мислещите колкото и малко да са останали.Поздрави и хората около теб малко останаха такива като тях с които да можеш да хвърлиш два свястни лафа като се срещнеш няма го и старото отношение помежду ни напълни се с доносници и буклуци жалка работа.
Благодаря за добрите думи.
Все още е чудесно да се съберем колеги и да си поговорим. И от старата, и от новата генерация...  Много от нас в мемента даже не практикуват металдетектинг, но това е страст за цял живот.Не познавам търсач, на който да не му грейва погледа, като си заговорим за апарати, турнета, монети...
Мисля, че металдетектинга тепърва ще има възход, стига да доживеем по-добри времена.
Много неща има неоткрити, които ни чакат....  рано или късно това ще бъде престижно занимание. То и сега може да е такова, но не ни стиска да се променяме...

Неактивен Вандино

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #8 -: Август 07, 2017, 01:24:57 pm »
.....Мисля, че металдетектинга тепърва ще има възход, стига да доживеем по-добри времена.
Много неща има неоткрити, които ни чакат....  рано или късно това ще бъде престижно занимание. То и сега може да е такова, но не ни стиска да се променяме...

Промяната е най-трудното нещо,което може да се осъществи в една Източно Европейска,пост тоталитарна държава,а ако се отнася до България,става почти невъзможно:
Защото интелигентната част от едната страна на барикадата иска и знае как ТЯ да се реализира,а цялата „другата страна” не иска да загуби политически и икономически позиции,и симулира загриженост за промяна…

bibiko

• Гост
« Отговор #9 -: Август 07, 2017, 11:21:09 pm »
...всички сме главни иманяри.... който може краде, тва е положението. Ако можете - крадете и мълчете, ако не можете -само  мълчете.
Само този пост е достатъчен, за да даде основание на "Културното Министерство'' да  ни отказва ОСНОВАТЕЛНО по Закона за Културното наследство, да регистрираме машинките си и да практикуваме хобито си! Пък като си ''БРАКОНИЕР'', поне не не прави такива открити призиви към съфорумците! Ама то и заглавието на темата е а ла ''ела кумчо Вълчо, изяж ме!"

Неактивен boss_72

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 85
« Отговор #10 -: Август 07, 2017, 11:54:37 pm »
Постнах тази тема не да създавам дрязги във форума. Моля колеги да не се нападаме, защото силата е в обединението, а не в разединението.

Неактивен geodezist

• Старши потребител
  • Публикации: 286
« Отговор #11 -: Август 08, 2017, 12:18:21 am »
Колега като си си регистрирал машината в минестерството и като си хвърлил 20 лв на някои саюзче това те прави неприкосновен ли?Просто не ходи където не трябва и не прави золуми мислиш ли че г-н Адвоката ще ме защити ако ме хванат с две торби монети в къщи.Все променят нещата федерацииките и накрая още по зле и по телевизията лъснахме.Кумунягите години ми промиваха мозъка сега и друг да ми го промива много му здраве все с еднакви клишета се излиза.Замислете се!Не искам да обидя никои колега.

Неактивен Джони

• Ветеран
« Отговор #12 -: Август 08, 2017, 07:22:39 am »
Само този пост е достатъчен, за да даде основание на "Културното Министерство'' да  ни отказва ОСНОВАТЕЛНО по Закона за Културното наследство, да регистрираме машинките си и да практикуваме хобито си! Пък като си ''БРАКОНИЕР'', поне не не прави такива открити призиви към съфорумците! Ама то и заглавието на темата е а ла ''ела кумчо Вълчо, изяж ме!"
Само това ли прочете от поста ми?  ;D .....Ами останалото?
За какво да ти регистрира Министерството "машинката"? За да те направи законен иманяр ли?  ;D
Миналата година две момчета от моя район са предали в музея по един солид. Абсолютно доброволно. За единия писаха по вестниците, не знам дали не го пазя още...
И на двамата им платиха по 1000лв. / На черния пазар струват 400-500/
Пък вие слушайте призивите да носите само боклуците в музеите и "борете" закона по абсолютно нелепи и абсурдни начини....
Къде да отиват хубавите неща според тези призиви, а?
Не ме нападайте по най-тъпия начин. Да не си отварям устата....
Не съм тръгнала с никой да се карам, не ме предизвиквайте зорлян.

« Последна редакция: Август 08, 2017, 07:27:16 am от Джони »

Неактивен Джони

• Ветеран
« Отговор #13 -: Август 08, 2017, 07:37:14 am »
Колега като си си регистрирал машината в минестерството и като си хвърлил 20 лв на някои саюзче това те прави неприкосновен ли?Просто не ходи където не трябва и не прави золуми мислиш ли че г-н Адвоката ще ме защити ако ме хванат с две торби монети в къщи.Все променят нещ
ата федерацииките и накрая още по зле и по телевизията лъснахме.Кумунягите години ми промиваха мозъка сега и друг да ми го промива много му здраве все с еднакви клишета се излиза.Замислете се!Не искам да обидя никои колега.
Идеята за организации  е много добра, но само до там. От там нататък - по български... Да мислим за джоба си.
А това с промивките - трябва да си бил там, да си се махнал, че да разбереш за какво иде реч.... Партията ряпа да яде. Всички тоталитарни принципи и методи са налице.
То си и пролича де, ачик, ачик тръгнаха партия да стават, че да смучат от народните пари с участие в избори, щото малко идеше членския внос..
« Последна редакция: Август 08, 2017, 07:51:32 am от Джони »

Неактивен Джони

• Ветеран
« Отговор #14 -: Август 08, 2017, 09:26:47 am »
Темата е неудобна и неприятна, но въпреки това искам да ви кажа две, три неща и да приключваме.
Понякога си мисля, че ми трябват не повече от 200 човека - качествени, мотивирани и хора с достойнство, за да променя статуквото на българския търсач само за една година, без организация, и без една стотинка членски внос. Може би и по-малко. Тези хора ги има, но не желаят да участват в цирка, който се разиграва в настоящите организации.
Това го казвам, за да туширам реплики от сорта: "ти какво направи за организацията?" и "като намираш кусури, ела и кажи как да стане и работи".
В началото беше калпав закона, после станаха калпави търсачите, калпава държавата, българите......  и ни един не посмя да каже, че председателя е калпав.
Като гледам организацията на Кирчо, тях поне почнаха да ги пишат по вестниците като легална организация. Това, обаче, по никакъв начин не помага на металдетектинга, защото се оформи организация на легенчетата, а голямата лъжа, че като имаш легенче в колата, ще те спаси от присъди по 2 члена, само вкарва хората в бела и е също толкова нелепо, колкото да се опитваш да бориш закона с всички заобиколни методи, вместо с най-очевидните.
Закона не е чак толкова лош, може и да се промени, но иманярството не може да се легализира във вида, в който си го представя председателшата на федерацията. Няма файда и да търсиш помощ от международни организации, когато не си работил собствената ти организация да има тежест и престижност.
С компрометирана организация, веднъж пред търсачите, веднъж пред обществото, закон не се бори....
Със събори и банкети - още по-малко.
Стана така, че имаме цели две, а не една организация, и единствената им грижа е челнския внос, събори всеки месец, и велико противопоставяне на търсачите със всички възможни методи, защото, ако търсачите бяха обединени, щяха да затрият и двете организации.
Дори и закона да беше перфектнен, една организация на търсачите има много повече функции, отколкото сегашните демонстрират.
А вие, търсачи, ако искате да практикувате металдетектинг без присъди, трябва да разберете, че не може само да искаш, ами трябва и да даваш.
Ловеца може ли да грабне пушката и да трепе елени посред бял ден с ловния си билет?
Рибаря може ли да си пусне мрежата и да трали с риболовния билет?
Ами, който иска да кара по старому, да си я кара....
Металдетектинга е като всичко останало - дейност, която има нужда от регламент. Не може всеки да си прави каквото си иска.
Закона има много кусури, но практически ни дава право да практикуваме хобито си. Има неща, които трябва да се променят, за да е по-справедлив, но той е несправедлив и рестриктивен, защото насреща си има армия от хора, които са си повярвали, че може безнаказано да си правят каквото им е кеф.
А ние нищо не направихме по въпроса да декларираме пред обществото, че искаме да има правила, които да спазваме.
Знам, че темата за организациите е табу в този форум, но, ако прочетете внимателно какво пиша, ще разберете, че този пост е за вас, търсачите, а не самоцелно критикуване.
Основния въпрос, който трябва да си зададе всеки от нас е: искам металдетектинга да ми е хоби или единствената цел да практикувам металдетектинг е за пари? Двете позиции не се самоизключват, истината е някъде по средата, но хората, които излизат с апарата само заради печалба, нямат шанс с никакъв закон. Който гони само печалбата, няма да има скруполи да копае могили, да разкопава калета.... А това няма да стане легално никога.
При последния обиск в нашия град има открити една статуетка и две монети - реплики. Човекът не практикува металдетектинг повече от година, ходи за гъби. Задайте си въпроса защо обиските продължават....Имаме още един преди две седмици - нищо не намериха... Преди правеха обиски, когато разберат, че някой е намерил нещо ценно, вече не е така...
Няма да ви отговарям аз, нито ще давам повече акъли как да си оправим дереджето. Вождовете да се оправят сами, ако изобщо искат.
Жалкото е, че все още ме боли сърцети при всеки обиск, и негодувам, когато някой се опитва да яхне крехките желания на търсачите.....
Та, кои, казвате, са главните иманяри на България? ;)
« Последна редакция: Август 08, 2017, 09:58:26 am от Джони »