0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Става дума за "прохождение" -през опреден период на годината и подходящи атмосферни условия има възможност за приемане на телевизионни сигнали от големи разстояния. Но това е моментно- са няколко часа. Сори за спама .
Алкохолик готов съм да споря че сегашните LM 324, които ти монтираш във Wave пардон в Адмирала са по-некачествени от тогавашните 741. Разликата е само че 741 е еденичен ОУ. През 80-те години на миналия век имаше няколко водещи фирми в производството на електронни елементи, конкуренцията беше жестока и качеството беше на ниво. Разбира се бяха и по-скъпи. Да не забравяме .че завода в Ботевград внасяше част от полупроводниците без пластмасовата заливка от BASF Германия. За това нашите транзистори 2Т31.. 2T35..., BD135,136...140 и др. например бяха с много добри параметри и добро качество..
Мехмед --- леко не се замисляш но си убеден . ... Какво им има на китайските елементи? Китайския смартфон който ползваш с какви транзистори е направен. Шумовете на елементите биха се отразили на изображението например.... Твоя смартфон има ли снежинки в изображението като елементите му са китайстки.... Китайците правят елементи на много високо ниво.... замислихте ли се вие специалистите по елементи как се прави 128 гигабайта в микро SD обем- карта памет. Седнали сте да ми говорите за BD транзистори и 741 схеми. Огледайте се замислете се и ми обяснете за картата памет - после ще продължим дискусията.... Ето за това на снимката говорим. А ( С10 ) където пише ,мисля че е най високата скорост на обмен на данните.
Насирате се ама не клякате .... Моля ви пратете ми 2 транзистора (нови) еднакви но единия да е менте - както вие го определяте ,а другия да е оригинал . пратете ми схема по която да ги свържа и ми опишете вариант за тест..... Маркирайте ги да се виждат защото ще снимам теста ... И ми опишете предварително какви показатели в повече ще покрие оригинала. Та нека да го видим нагледно и после да говорим. Не казвам че не съм случвал калпав елемент .... Като взема 10 транзистора ,може един максимум два да са дали фира. Личи им още при самото включване - но става дума за отделен екземпляр. Останалите си работят чудесно.Да не забравяме че и на най оригиналната техника ,производителя дава гаранционен срок. Явно е преценил че може да изгърми.