Анкета

С какъв стандартен размер сонда предпочитате да се предлагат металдетекторите?

между 20 и 27 см
28 (32.2%)
между 27 и 32 см
46 (52.9%)
между 32 и 36 см
10 (11.5%)
над 36 см
3 (3.4%)

Общ брой гласове: 84

Автор Тема: Анкета - Стандартен размер на сондата  (Прочетена 23767 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3203
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
Анкета - Стандартен размер на сондата
« -: Януари 11, 2012, 01:17:08 pm »
Въпроса е красноречив - тази анкета е проучване за мнението ви за оптималния според вас размер на сондата която да се предлага в стандартния комплект на един металдетектор.
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Неактивен zempar

• Главен модератор
  • Ветеран
  • Публикации: 2201
Re: Стандартен размер на сондата
« Отговор #1 -: Януари 11, 2012, 01:26:45 pm »
аз съм привърженик на малките антени и затова гласувах 20-27 , но разбира се е желателно производителите да предлагат закупуване на апарата и с по - големи размери като опция , както правят повечето български производители , а не като западните производители , да си купиш апарата със стандартната а след това да се набуташ и с още една антена друг размер , в смисъл на някой може да не му трябва стандартната

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #2 -: Януари 11, 2012, 01:33:20 pm »
И аз гласувах за 20-27 см. За монетар мисля че това е оптималното. За вносните си прав - понякога търговците имат по-гъвкав подход от производителите и предлагат допълнителна комплектовка. Например апарат с две сонди - малка и голяма.
Mikron металдетектори

Неактивен horhe_69

• Напреднал потребител
  • Публикации: 218
« Отговор #3 -: Януари 11, 2012, 03:34:45 pm »
Здравейте колеги наистина малката антена е хубава но моето мнение че за чисти места като полянки и гори по голямата си има предимствата  и затова гласувам за 27  32  :)
« Последна редакция: Януари 11, 2012, 03:39:24 pm от horhe_69 »

Керкенез

• Гост
« Отговор #4 -: Януари 11, 2012, 03:52:46 pm »
Най-добре би било при продажба на детектор  да няма термин ''стандартна сонда''.Хората не са стандартни,нито пък техните интереси и цели.Размера на сондата да се избира от купувача според това какво мисли да търси.Например аз лично бих купил цялата гама от сонди за дадения модел.

Неактивен valu_81

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 61
« Отговор #5 -: Януари 11, 2012, 05:16:30 pm »
Ще кажа така:
както отбелязах 27-32 е среден размер който е нормален, все пак е въпрос на предпо4итания. от там нагоре ве4е като 36; 38; 45 са големи..
КИРКА И ЛОПАТА---МИНИСТЕРСКА ЗАПЛАТА

Неактивен yaponetsa

• Тестова група
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 862
« Отговор #6 -: Януари 11, 2012, 05:33:41 pm »
Аз също съм на мнение че малките сонди са по добрия вариант за стандартна укомплектовка.Само че  по принцип тоя въпрос за антените е относителна работа.Щото ако машината е за самородно злато(проспектинг) най добре е да е с малка антена - много малка.Ако е тип релик като тежона соверен и др. по добре  да е с по голям диаметър.Ако си е чист монетар,25-27см. е идеалния размер.

Неактивен deso

• Тестова група
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 543
« Отговор #7 -: Януари 11, 2012, 09:02:41 pm »
Общо взето 27-32 ще е най-универсалния размер,поне за мене.
Покриват терен и все още запазват прилично тегло.Без съмнение в дадени ситуаци ползването на по-малка или по-голяма антена ще е по-ефективо,но ако може да се говори за стандарни усливия, размера 25-30 на сефките ми се вижна най-подходящ

поздрави

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #8 -: Януари 11, 2012, 10:56:13 pm »
Най-добре би било при продажба на детектор  да няма термин ''стандартна сонда''.Хората не са стандартни,нито пък техните интереси и цели.Размера на сондата да се избира от купувача според това какво мисли да търси.Например аз лично бих купил цялата гама от сонди за дадения модел.

Така е колега. В момента това е възможно само при покупката на български металдетектор тъй като се поръчва директно от производителя. При известните западни марки трябва да се мине през търговец, а не всеки търговец може да предложи целия набор от сонди пуснати за даден модел. Освен това сондата ще се купи като допълнителна, а не вместо стандартната в комлекта както е пусната от фирмата.
Mikron металдетектори

Керкенез

• Гост
« Отговор #9 -: Януари 12, 2012, 12:13:14 am »
Така е колега. В момента това е възможно само при покупката на български металдетектор тъй като се поръчва директно от производителя. При известните западни марки трябва да се мине през търговец, а не всеки търговец може да предложи целия набор от сонди пуснати за даден модел. Освен това сондата ще се купи като допълнителна, а не вместо стандартната в комлекта както е пусната от фирмата.
[/quote

Ами така е.Добре си е.

Неактивен svetvik

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 7
« Отговор #10 -: Януари 13, 2012, 08:19:21 am »
Според мен апарата трябва да се продава отделно , и сондите отделно.Всеки сам да си избира с каква сонда да си го купи . Всеки търговец трябва да договори тези неща с производителя.Производителят който се съгласи с това ще е една крачка пред другите.Става въпрос за чуждите производители.

Неактивен TRAKER

• Ветеран
  • Публикации: 528
  • nobiscum deus
« Отговор #11 -: Януари 13, 2012, 07:16:28 pm »
Според мен апарата трябва да се продава отделно , и сондите отделно.Всеки сам да си избира с каква сонда да си го купи . Всеки търговец трябва да договори тези неща с производителя.Производителят който се съгласи с това ще е една крачка пред другите.Става въпрос за чуждите производители.
Подкрепям изказването на колегата,особенно първото изречение.Ина4е според мен 27-32 размер,е подходящ за комплексно търсене на монети,реликви и т.н.,има стабилна работа и прили4на дълбо4ина.

Неактивен yaponetsa

• Тестова група
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 862
« Отговор #12 -: Януари 13, 2012, 07:42:08 pm »

Подкрепям изказването на колегата,особенно първото изречение.Ина4е според мен 27-32 размер,е подходящ за комплексно търсене на монети,реликви и т.н.,има стабилна работа и прили4на дълбо4ина.

Ако дадена машина се поръчва директно от производителя(без значение коя марка),то тя може да се окомплектова с всякакъв диам.антена.Даже със сигурност знам че производители като уайтс и тесоро правят и поръчкови машини - стига да си платиш.Кеф ти друга честота кеф ти копче за еди какво си и тнт.

Само че тук темата е за стандартните антени
.А те се правят с цел улеснение на клиентите и най вече на дистрибуторите.Понеже производител като,да речем майнлаб който е в австралия,не може да чака да се натрупат поръчки за определен модел сонди и чак тогава да ги праща на дистрибутор от....англия.За това се определя един компромисен модел антена,а който клиент иска друга си я поръча отделно.Ако пък желае,както казах може директно от производителя.Само че ако производителя е в USA,а клиента от България,тая поръчка ше му стане златна заради транспорт мита такси и др.