Автор Тема: Помощ с идентификация.  (Прочетена 9547 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен vladorado

• Старши потребител
  • Публикации: 281
Помощ с идентификация.
« -: Юли 04, 2017, 11:26:03 pm »
Някой дали знае каква е тази монета? Намерена е край Златоград.

« Последна редакция: Юли 04, 2017, 11:29:35 pm от vladorado »
Който търси - намира, и после пак търси. Що е то?

Неактивен vladorado

• Старши потребител
Re: Помощ с идентификация.
« Отговор #1 -: Юли 05, 2017, 11:56:36 pm »
Нещо не е наред ли? Англичаните я познаха а нашите специалисти не се обаждат. Здраве да е, аз вече намерих каква е.

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 1516
« Отговор #2 -: Юли 06, 2017, 07:00:49 am »
Нещо не е наред ли? Англичаните я познаха а нашите специалисти не се обаждат. Здраве да е, аз вече намерих каква е.

Привет, просто е различна ситуацията в България и UK по отношение на металдетектинга и нумизматиката. Поздрави.

Неактивен vvarbanov

• Ветеран
  • Публикации: 1247
  • Вар Баний
« Отговор #3 -: Юли 06, 2017, 07:06:37 am »
Жетон , но каталозите за Token са много скъпи и не мога да покажа снимки.
Най добрия приятел на иманяра е лопата.

Неактивен vladorado

• Старши потребител
« Отговор #4 -: Юли 06, 2017, 10:30:58 am »
 Pontos-Amisos 100 BC! Medusa/Gorgon head bronze

« Последна редакция: Юли 06, 2017, 10:35:09 am от vladorado »

Неактивен odins-

• Тестова група
  • Старши потребител
  • *
  • Публикации: 291
  • xp deus,mikron 110
« Отговор #5 -: Юли 06, 2017, 10:46:43 am »
Била е  Pontos-Amisos 100 BC! Medusa/Gorgon head bronze,вече не е

Неактивен Petronii

• Ветеран
  • Публикации: 740
« Отговор #6 -: Юли 07, 2017, 02:45:10 pm »
Не знам, защо има такива високи очаквания от хора, като нас, които са иманяро-търсачи и част с технически познания и интереси.
Може би подобни въпроси с повишена трудност е по-добре да се отнасят към нумизматични общности, а рекламата на  детектори и пойнтери към търговски форуми.

Неактивен vvarbanov

• Ветеран
  • Публикации: 1247
  • Вар Баний
« Отговор #7 -: Юли 07, 2017, 05:40:10 pm »
Не исках да правя забележка защото това е от първите ви монети.Най мразя, да се правят сравнения.Англичаните познали монетата ,а българите не са.У нас има много люти спорове, кой детектор е най хубав.В политиката, коя партия е по добра, социализма ли е по секси или демокрацията, САЩ ли са по велики или Русия. Тия сравнения и спорове показват ниското самочувствие на българите, което пък е резултат от тревожносТта и депресията.

Снимките трябва да са ясни!Тия са много тъмни, на реверса нищо не личи.Може би заради това колегите не и обърнаха внимание.Аз също не си дадох труд да я разгледам добре и не я познах. Нумизматиката е много обширна, тук не влизат всякакви специалисти.Опитваме се един друг да си помагаме, но тук металдетектинга ,колекционерите на антики и нумизматите са репресирани.В Англия са организирани по добре.Имат специална система Portable Antiquities

"Схемата за Portable Antiquities се разви като доброволна схема за запис на находки, които не са обхванати от разпоредбите на Закона за Treasure 1996
Целите на схемата са систематично записване на археологически предмети, намерени от обществеността.
Да се повиши образованието на обществеността ,да се предоставят сведения за стойностТа на археологически находки в техния контекст ."
https://metaldetecting.eu/index.php/topic,4466.msg52628.html#msg52628

Най добрия приятел на иманяра е лопата.

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 1516
« Отговор #8 -: Юли 07, 2017, 08:42:42 pm »
Някой дали знае каква е тази монета? Намерена е край Златоград.

Вие нали сте в UK. Какво общо има тази монета с вас и новото ви хоби. И ако не сте наясно със ситуацията в България в момента,то прочете Закона за културното наследство.
Намекнах ви,че ситуацията в България е доста по различна от UK. Това тук не е аукцион или нумизматичен форум. Може би там ще намерите така търсените от вас "специалисти".

Колега Петроний адмирации за горния ви пост.

Неактивен vladorado

• Старши потребител
« Отговор #9 -: Юли 11, 2017, 12:42:12 am »
Извинявам се ако съм засегнал някого, не съм имал такова намерение изобщо. Явно въобще си нямам представа за какво положение в България става въпрос. Аз много съм се откъснал, заминах през 1990. Жена ми е от Златоград и там ми е дома в БГ. Тази монета ми е подарък, използвам я да правя тестове на програмите на детектора. Даже не бях сигурен дали въобще е монета, та затова попитах във форумите. Аз си мислех че англичаните няма да знаят за монета намерена край Златоград, а те веднага я идентифицираха и това ме учуди. Не се засягайте от неуместните ми въпроси, аз явно си нямам понятие от "ситуацията" с меалотърсачеството в България, даже не знаех че има ситуация. Като се пенсионирам и си дойда ще се запозная по-подробно. Бъдете по снизходителни ако пак попитам някоя глупост.

ПП  А за cхемата за Portable Antiquities  знам. Тук в местният клуб всеки месец идва една археоложка да описва какво са намерили членовете на клуба и изнася лекции. Миналата седмица говори за римски бронзови брошки. Аз даже разгледах три от намерените в района.
« Последна редакция: Юли 11, 2017, 12:55:53 am от vladorado »