Forum > Търсене на монети

Тъп въпрос :D. Монета ли е било?

(1/4) > >>

s_gaitandjiev:
Здравейте колеги намерих въпросният диск на територията на стар форт. Възможно ли е да е доста изтрита монета. Премета е направен от мед и има дебела зелена патина. Диаметъра е  около 1.5см а дебелината към 1.5-2мм. Дебелината е по голяма в центъра и намалява към краищата. Видимо няма останал образ по диска/монетата.  Питам от интерес да знам како още може да изскочи от въпросното място.

Petronii:
Монета си е, римска, но е много корозирала и не може да се определи. Какво може да излезе ли?  Каквото фортуна определи  :)

s_gaitandjiev:

--- Цитат на: Petronii в Юни 30, 2017, 02:24:53 pm ---Монета си е, римска, но е много корозирала и не може да се определи. Какво може да излезе ли?  Каквото фортуна определи  :)

--- Край на цитат ---
има ли някакъв шанс да я почистя с нещо и да се появи изображение.

Petronii:

--- Цитат на: s_gaitandjiev в Юни 30, 2017, 03:32:24 pm ---има ли някакъв шанс да я почистя с нещо и да се появи изображение.

--- Край на цитат ---

На мен не ми е известен начин, при който да постигнеш реален резултат. По-добре я остави и отиди да търсиш някоя друга по-запазена, в земята има още много и чакат някой да ги вади.  Щом си намерил една, има още, може да имаш късмет със следващите, продължавай с търсенето.

s_gaitandjiev:

--- Цитат на: Petronii в Юни 30, 2017, 04:13:11 pm ---На мен не ми е известен начин, при който да постигнеш реален резултат. По-добре я остави и отиди да търсиш някоя друга по-запазена, в земята има още много и чакат някой да ги вади.  Щом си намерил една, има още, може да имаш късмет със следващите, продължавай с търсенето.

--- Край на цитат ---
Mежду другото като се замисля мисля че я намерих в близост до пръстена от другата ми тема, това значи ли че и той реално е от тази епоха :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия