0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Монета си е, римска, но е много корозирала и не може да се определи. Какво може да излезе ли? Каквото фортуна определи
има ли някакъв шанс да я почистя с нещо и да се появи изображение.
На мен не ми е известен начин, при който да постигнеш реален резултат. По-добре я остави и отиди да търсиш някоя друга по-запазена, в земята има още много и чакат някой да ги вади. Щом си намерил една, има още, може да имаш късмет със следващите, продължавай с търсенето.
Mежду другото като се замисля мисля че я намерих в близост до пръстена от другата ми тема, това значи ли че и той реално е от тази епоха
Здравейте колеги намерих въпросният диск на територията на стар форт. Възможно ли е да е доста изтрита монета. Премета е направен от мед и има дебела зелена патина. Диаметъра е около 1.5см а дебелината към 1.5-2мм. Дебелината е по голяма в центъра и намалява към краищата. Видимо няма останал образ по диска/монетата. Питам от интерес да знам како още може да изскочи от въпросното място.
Не е само до торовете. Тази монета е горяла.
Опитай да изчистиш корозията с тази рецепта,аз лично я изпробв и съм доволен! Лимон и Сода за хлябЛимонът има широко приложение за почистване у дома. За да върнете блясъка на месингови предмети изстискайте половин лимон в малка купичка. Добавете 1 лъжица сода за хляб и разбъркайте. Сместа ще започне да съска леко, това е нормално, тъй като двете вещества влизат в реакция. Когато съскането престане, нанесете пастата с кръгови движения, за да полирате месинга. Изчистете лимоновата смес с помощта на влажна кърпа и подсушете предмета добре.Сипвай постепенно содата, защото реакцията е доста бурна.
От една година няма интерес и движение по тази тема. Тя не е актуална.Но по важното е, че ти не даваш добър съвет.Античните бронзови монети не трябва в никакъв случай да се почистват с химикали.Само механично.