Автор Тема: NOKTA pointer  (Прочетена 10886 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен vladorado

• Старши потребител
  • Публикации: 281
NOKTA pointer
« -: Май 08, 2017, 11:55:23 pm »

Здравейте аз съм нов във форума. Живея и работя в Англия.По принцип съм (пишман)залатотърсач, но наскоро придобих пинпойнтер NOKTA pointer и искам да споделя личните си впечатления.

Ако съм написал нещо нелепо моля за извинение, съвсем неопитен съм в използването на металотърсачи.

Днес направих проби за детекция на самородки злато.

Резултатите са следните:

Въздушен тест:

- Злато под 0.5g не засича.
- Засича от 0.5 до 1.5g само при директен контакт без оранжевият калъф.
- Над 1.5g засича с калъф и директен контакт.
- Над 2g засича от разтояние - отначало няколко мм, след 2g от към 1см.
- След 4g от 4см.
- Максимално разтояние 5см при над 5g.

Земен тест:

Злато покрито с 1-2см пръст за сича само над 2.5-3g.

Под вода засича по същият начин.

Моят извод е че ако Ноктата запищи при работа в цепка самородката ще е над 0.5г и не по-дълбоко от 2см.
Под вода вибрира и се усеща лесно и работи до 1м дълбочина.

Ако се използва за проверяване на изхвърленият чакъл от ситото ще засече всичко което задържа сито от 1/8инча и по-едро на дълбочина до 4-5см.

Това е резултата от моят научен тест.

Пойнтера се носи много удобно в калъф на кръста и възнамерявам да го взимам на всеки излет макар че все още не съм попадал на самородка над 0.5г - сигурно защото не съм ползвал пинпойнтер досега! 
Който търси - намира, и после пак търси. Що е то?

Неактивен Mehmed Kurusiulejman

• Ветеран
  • Публикации: 628
Re: NOKTA pointer
« Отговор #1 -: Май 09, 2017, 12:04:53 am »

Здравейте аз съм нов във форума. Живея и работя в Англия.По принцип съм (пишман)залатотърсач, но наскоро придобих пинпойнтер NOKTA pointer и искам да споделя личните си впечатления.

Ако съм написал нещо нелепо моля за извинение, съвсем неопитен съм в използването на металотърсачи.

Резултатите са следните:

Въздушен тест:

- След 4g от 4см.

Земен тест:

Моят извод е че ако Ноктата запищи при работа в цепка самородката ще е над 0.5г и не по-дълбоко от 2см.

Ако се използва за проверяване на изхвърленият чакъл от ситото ще засече всичко което задържа сито от 1/8инча и по-едро на дълбочина до 4-5см.

Пойнтера се носи много удобно в калъф на кръста и възнамерявам да го взимам на всеки излет макар че все още не съм попадал на самородка над 0.5г - сигурно защото не съм ползвал пинпойнтер досега!
Пинпойтерът се изпозва не за търсене , а локализиране на мястото на златинката , която търсиш с друг металотъсач. Ако си тръгнал да търсиш с пинпойтер , е друго ... Вземи пробвай и "Гарет"  и ще видиш , че е същото ... И китайските вършат що-годе работа. Пробвал съм ги!... Истината е , че пинпойтерът локализира , а не търси !... Фирмата , която произвежда "Нокта" , е на световно равнище , бих казал.Това го запомни от мене !...
« Последна редакция: Май 09, 2017, 12:09:14 am от Mehmed Kurusiulejman »

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 1516
« Отговор #2 -: Май 09, 2017, 09:39:41 pm »
 Тази тема с тази снимка ми намирисва на нерегламентирана реклама във форума. Така ,че потребителят е предупреден и попада в мониторинг и наблюдение. Ако по този начин сподели и за  някой металдетектор Nokta направо изхвърча от форума.
Аз не мога да си обясня, как някой ще тръгне да търси самородки с пинпойнтер.  И понеже винаги казвам и се случва, че палачинката се обръща и от другата страна, ще напиша лично мое мнение :аз никога не бих си взел  пинпойнтер NOKTA при положение ,че имам такъв на GARRETT. Демек като има реклама, редно е и малко антиреклама ...

Неактивен allbandi

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 47
« Отговор #3 -: Май 09, 2017, 10:18:16 pm »
познавам 4овек който си купил nokta MTA103PS и е платил за него 2800долара .не се залагвайте това е пален боклук само рекламата му е голяма

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #4 -: Май 09, 2017, 10:36:38 pm »
Понеже и без това темата си е за оффтопик ще пиша и аз на воля. Едно от най-омразните ми неща напоследък е рекламата, а тя е навсякъде. Не гледам ТВ от доста време. Но вече и в Синоптик да вляза, не мога да видя времето от глупава реклама. И в повечето сайтове е същата история. Електронната ми поща и тя е задръстена от глупави рекламни предложения. А може би и да е вярно,че рекламата продава стоката. За мен обаче не важи.

Неактивен goldlion

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 21
« Отговор #5 -: Май 09, 2017, 11:46:01 pm »
Грешите за човека, той е златотърсач и това наистина му е подарък. Няма да търси злато с него а да проверява за някой изпуснат нъгет след драгата. Посичате на човека ентусиазма да сподели информация.

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #6 -: Май 10, 2017, 08:56:37 am »
Ако е така  е добре дошъл. С нищо лично не съм обидил колегата. Ама хайде отвори някой сайт за продажба на металдетектори и сравни страниците с оферти за металдетектори с поста на колегата. Само не ми стана ясно - колегата пише е поста си,че живее и работи в Aнглия и е начинаещ, за какви драги и златотърсачи става на въпрос.

Неактивен Лефтер

• Напреднал потребител
  • Публикации: 210
« Отговор #7 -: Май 10, 2017, 03:29:56 pm »
Каква е цената на въпросната техника в левове?

Неактивен Mehmed Kurusiulejman

• Ветеран
  • Публикации: 628
« Отговор #8 -: Май 10, 2017, 11:05:00 pm »

Резултатите са следните:

Въздушен тест:

- След 4g от 4см.

Земен тест:

пинпойтерите са най-елементарните откриватели на метали. Всеки производител е наясно како произвежда и този ПП за какво може да бъде използван. Е , може да има разлика на ПП от различни производители , но не вярвам да има голяма разлика , освен китайските ментета .Те също вършат работа , но не така , както другите , има разлика.