Автор Тема: БГ Антика  (Прочетена 3134 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен c2h5oh

• Ветеран
  • Публикации: 1018
  • ADMIRAL
БГ Антика
« -: Април 08, 2017, 12:31:16 am »
Приятел е наследил антична машина ... Интересуват го всякакви подробности. Аз не съм я виждал наживо още но предстои,понеже притежателят на антиката ми е на 15 км. За сега ще гадаем по снимките и ми се иска да кажа магнум но......
Ако има колеги виждали такава отблизо ,моля за подробности ! Всяко инфо ще е от полза..Благодаря .
« Последна редакция: Април 08, 2017, 12:35:04 am от c2h5oh »

Неактивен Mehmed Kurusiulejman

• Ветеран
  • Публикации: 628
Re: БГ Антика
« Отговор #1 -: Април 10, 2017, 08:49:11 pm »
Приятел е наследил антична машина ... Интересуват го всякакви подробности. Аз не съм я виждал наживо още но предстои,понеже притежателят на антиката ми е на 15 км. За сега ще гадаем по снимките и ми се иска да кажа магнум но......
Ако има колеги виждали такава отблизо ,моля за подробности ! Всяко инфо ще е от полза..Благодаря .
Eдинственото общо с магнума е захранването : преобразувателя на напрежението на батерията от 12 волта на 2Х5,6 волта ( платката отляво - горе). Като гледам останалите платки , те нямат много общо с магнума. По-скоро е събрана от няколко модела или модификации. Не се виждат платките отдолу , които са за двата канала X и Y (тоест за земя и дискриминация!)... На входа от приемната бобина има ОУ TL 071 , докато в магнума знаем , че входното стъпало е изпълнено с транзистор . Не е чист магнум , това е някаква самоделка , която за да се дешифрира , трябва да се разгънат всичките 6 броя платки и тогава можем да стигнем до някаква принципна схема . Но не е антика , по-скоро е правена от майстор с такива разбирания : Едно време телевизорите ирадиоапаратите бяха събирани по този начин или метод , с десетина платки , въздушен монтаж и така нататък. Ако си запознат с основната схема , ремонтът им беше по-лесен. А като не си запознат , просто попадаш в лабиринт и дотам!...