Автор Тема: кантари  (Прочетена 26455 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен AlexP

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 121
Re: кантари
« Отговор #30 -: Януари 06, 2012, 07:10:33 pm »
И аз съм на същото мнение колега, стабилността е по важна от дълбочината.
Има една подробност за ТМ808, че има едно ключе automatic threshold, когато е на auto апаратът(след като се грундира) си следи автоматично грунд баланса. Когато ключето е в позиция NO AUTO апаратът е в режим на ръчен грунд баланс, без аутотрекинг, трябва да сам да си следиш промяната на треша и с натискане на копчето на ръкохватката по често да грундираш. Та в документацията на апарата пише,че е по дълбок в този режим(подобно на много други металдетектори).Така и не ми остана време да пробвам апарата в този режим.
Напролет като се постопли времето ще дойда до Бургас някоя събота и неделя и ще сравним апаратите(имам две лели и братчеди там) и ще снимаме за форума. Може да домъкна и Тезоро Лобото да видим как се държи на вашите терени.

Добра идея да направим тестове.

TF-900 и ТМ-800 също имат автоматичен режим, дори два - fast и slow. Бавния режим се използва за по-неравни терени. Важното е да вървиш плавно и да не подскачаш много. Имат и non-motion режим, който е по-дълбок, като при TM-808, но е изключително трудно да се работи на него на орудени почви.

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 1523
« Отговор #31 -: Януари 06, 2012, 07:30:51 pm »
Да, за орудени и минерализирани терени ТМ-а не се справя. Не знам как са Бг кантарите. По мое мнение апаратът може да намери приложение на пресечени местности и в планината ,като заместител на рамката.

Неактивен AlexP

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #32 -: Януари 06, 2012, 08:24:46 pm »
Кантара иска равен терен. Може да работи добре на пресечен терен единствено ако почвата е много леко минерализирана/орудена.

На това клипче: https://www.youtube.com/watch?v=RYzyG39fx1k дето след 6-тата минута човека размахва кантара като кандило, теста не е коректен. На орудена почва кантара ще свири дори и да няма метален предмет, понеже се променя височината му спрямо почвата. И плюс това има изкопана дупка и кантара хваща промяната в почвата.
« Последна редакция: Януари 06, 2012, 08:26:37 pm от AlexP »

Керкенез

• Гост
« Отговор #33 -: Януари 06, 2012, 10:02:58 pm »
Да обобщя за моя кантар: пробвал съм го на по-нормални почви (около Габрово) и е удоволствие да се работи с него. Много е стабилен и бърка много дълбоко. Идеален е за търсене на желязо за скрап  :) Предимството му е за предмети по-големи от консервена кутия. За по-малки предмети, повечето монетари ще го бият. За Бургаският край не е много подходящ. За орудени почви по-добре някаква пулс-индукция. Моят Лоренц с 35см антена хваща стъклено бурканче пълно със стотинки на 50см със супер ясен сигнал. Плюс това може да му се увеличи Pulse Delay и да се игнорират малките предмети, като при това хваща големи предмети по-дълбоко от кантара и който и да е монетар.

Същото бурканче пробва ли го с кантара,на колко го хваща(хваща ли го?)

Неактивен AlexP

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #34 -: Януари 06, 2012, 10:18:36 pm »

Същото бурканче пробва ли го с кантара,на колко го хваща(хваща ли го?)

Не съм пробвал с кантара, но съм сигурен, че нямаше да го хване. Той се носи на 50см над земята и ако бурканчето е заровено на 50см - значи на 1м да го хване - абсурд. Sovereign GT с голяма антена също не го хвана въобще. Лоренца е много мощна машина. С фабричната 35см антена хваща кутийка от бира на над 1м във въздуха, а с правена 45см антена я хваща на 1.4м пак въздушно. За това и почти не съм си ползвал кантара - защото имам нещо много по-добро от него.

Керкенез

• Гост
« Отговор #35 -: Януари 06, 2012, 10:27:29 pm »
Не съм пробвал с кантара, но съм сигурен, че нямаше да го хване. Той се носи на 50см над земята и ако бурканчето е заровено на 50см - значи на 1м да го хване - абсурд. Sovereign GT с голяма антена също не го хвана въобще. Лоренца е много мощна машина. С фабричната 35см антена хваща кутийка от бира на над 1м във въздуха, а с правена 45см антена я хваща на 1.4м пак въздушно. За това и почти не съм си ползвал кантара - защото имам нещо много по-добро от него.

По-добро като казваш,за Lorenz'а ли става въпрос?

Неактивен AlexP

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #36 -: Януари 06, 2012, 11:03:26 pm »
Да. Обаче дискриминацията му е такава, че по-добре да не се ползва. Но да не разводняваме темата, която е за кантари.

Керкенез

• Гост
« Отговор #37 -: Януари 06, 2012, 11:33:16 pm »
Да. Обаче дискриминацията му е такава, че по-добре да не се ползва. Но да не разводняваме темата, която е за кантари.

Колега,така и така го имаш кантара,направи някое и друго тест-видео с няколко неща да му се радваме,например с малко бакърено менче

Неактивен AlexP

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #38 -: Януари 06, 2012, 11:51:03 pm »
Не ми се занимава. Нямам навик да правя клипчета. Ако някой иска да види как работи, да ми се обади и може да измислим нещо.

Tribal

• Гост
« Отговор #39 -: Май 02, 2012, 05:31:16 pm »
Здравейте.Исам да попитам колегата AlexP хващането на кутийката от бира на 140см. категорично ли е,или е "подушване"?Предишният ми кантар/продаде се/започваше да усеща същата кутийка от 180см. въздушно,на 140смнаправо я "изяждаше".

Неактивен TROQNECABG

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 5
« Отговор #40 -: Май 04, 2012, 08:22:18 am »
Колега AlexP сподели какво по добро имаш ;)

Неактивен AlexP

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #41 -: Май 04, 2012, 03:40:08 pm »
Нали съм писал по-горе. Имам стар Lorenz Pulse 5.

За колегата Tribal - не може да се прави сравнение между кантар и хубав PI апарат. Кантара пада винаги. Кутийката от бира беше на пясъка, а аз махах от горе от височина 1.4-1.5м. Сигнала беше категоричен. Със същата правена 45см антена, хващам колата ми въздушно от 3-3.5м. За разлика от кантарите, PI апаратите много по-малко се влияят от минерализацията на почвата. Недостатъка е дискриминацията. Трябва да има и двама копачи с теб. Иначе човек може да свърши в лудницата от копане на железа. Същото се отнася и за кантарите.

Tribal

• Гост
« Отговор #42 -: Май 04, 2012, 07:07:57 pm »
За колегата AlexP. Може да се прави сравнение между хубав кантар и хубав PI апарат,и с увереността на колегата казвам:кантара няма да падне.Отговорът може да се намери на избран общ полигон-аршинът е еднакъв,вижда са,чува се....Иначе рискуваме да изпаднем в безконечни спорове.Поздрави.

Tribal

• Гост
« Отговор #43 -: Май 06, 2012, 12:43:31 am »
Собствената камбанария не винаги се оказва най-високата,колеги.За съжаление ,често се случва да го разберем по-късно.