0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
И аз съм на същото мнение колега, стабилността е по важна от дълбочината.Има една подробност за ТМ808, че има едно ключе automatic threshold, когато е на auto апаратът(след като се грундира) си следи автоматично грунд баланса. Когато ключето е в позиция NO AUTO апаратът е в режим на ръчен грунд баланс, без аутотрекинг, трябва да сам да си следиш промяната на треша и с натискане на копчето на ръкохватката по често да грундираш. Та в документацията на апарата пише,че е по дълбок в този режим(подобно на много други металдетектори).Така и не ми остана време да пробвам апарата в този режим.Напролет като се постопли времето ще дойда до Бургас някоя събота и неделя и ще сравним апаратите(имам две лели и братчеди там) и ще снимаме за форума. Може да домъкна и Тезоро Лобото да видим как се държи на вашите терени.
Да обобщя за моя кантар: пробвал съм го на по-нормални почви (около Габрово) и е удоволствие да се работи с него. Много е стабилен и бърка много дълбоко. Идеален е за търсене на желязо за скрап Предимството му е за предмети по-големи от консервена кутия. За по-малки предмети, повечето монетари ще го бият. За Бургаският край не е много подходящ. За орудени почви по-добре някаква пулс-индукция. Моят Лоренц с 35см антена хваща стъклено бурканче пълно със стотинки на 50см със супер ясен сигнал. Плюс това може да му се увеличи Pulse Delay и да се игнорират малките предмети, като при това хваща големи предмети по-дълбоко от кантара и който и да е монетар.
Същото бурканче пробва ли го с кантара,на колко го хваща(хваща ли го?)
Не съм пробвал с кантара, но съм сигурен, че нямаше да го хване. Той се носи на 50см над земята и ако бурканчето е заровено на 50см - значи на 1м да го хване - абсурд. Sovereign GT с голяма антена също не го хвана въобще. Лоренца е много мощна машина. С фабричната 35см антена хваща кутийка от бира на над 1м във въздуха, а с правена 45см антена я хваща на 1.4м пак въздушно. За това и почти не съм си ползвал кантара - защото имам нещо много по-добро от него. По-добро като казваш,за Lorenz'а ли става въпрос?
Да. Обаче дискриминацията му е такава, че по-добре да не се ползва. Но да не разводняваме темата, която е за кантари.