Автор Тема: кантари  (Прочетена 26453 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Керкенез

• Гост
Re: кантари
« Отговор #15 -: Януари 06, 2012, 09:51:35 am »
Не е. Всички кантари от този вид са ИБ. Моят работи на 12.5KHz. В упътването се споменава и за дискриминация, но не съм я пробвал.

Преди години фирмата Discovery е произвеждала кантара на White's (TM-800). После нещо са се разделили и сега White's сами си правят кантарите (TM-808), но всички са на мнение, че ТМ-808 е по-слаб от ТМ-800.

Каква е била честотата на ТМ 800?По-новият друго схемно решение ли има.Не се вързва нещо-да изоставят добре работещия тм800 и да почнат да правят по-калпавия тм 808.(освен ако не е преднамерено).Да кажеш че е кой знае каква сложна технология-не е.Доколкото знам единствената им разлика беше това,че в старата версия имаше и функция CAVE (кухина).Е,майсторите ще знаят по-добре.

Неактивен ZTDMP

• Модератор
  • Ветеран
  • Публикации: 648
    • Ако не виждате ясно надписите на монитора натиснете тук
« Отговор #16 -: Януари 06, 2012, 10:59:21 am »
Ето тук https://metaldetecting.eu/index.php/topic,132.msg931.html#msg931 съм качил три мануала на Whites. Ако си бяхте направили труда да ги прочетете или поне разгледате нямаше да се изпишат подобни неща. Прегледайте ги о открийте разликите между ТМ800 и ТМ808. Колкото до TF900 той само на външен вид им прилича.

Неактивен AlexP

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 121
« Отговор #17 -: Януари 06, 2012, 01:40:43 pm »
    Каква е била честотата на ТМ 800? ....

Не знам. Използвай Google.

Неактивен AlexP

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #18 -: Януари 06, 2012, 01:44:07 pm »
Ето тук https://metaldetecting.eu/index.php/topic,132.msg931.html#msg931 съм качил три мануала на Whites. Ако си бяхте направили труда да ги прочетете или поне разгледате нямаше да се изпишат подобни неща. Прегледайте ги о открийте разликите между ТМ800 и ТМ808. Колкото до TF900 той само на външен вид им прилича.

Не се разбира какво искаш да кажеш, но ако твърдиш, че ТМ-800 и ТМ-808 са еднакви, само мога да кажа, че не е хубаво да се пише на изуст и да се заблуждават хората. Разликата м/у тях е очевадна. Контролите са други и платката не е същата. TM-808 работи с 4 батерии от по 1.5V, ТМ-800 и TF-900 работят със 6 батерии. Моят C.Scope (подобрена версия на TF-900) работи с 8 батерии. Мнението на хора които имат и ТМ-800 и ТМ-808 е, че първият е доста по-дълбок.

https://jb-ms.com/Discovery/July22-2009/1237613227.html
« Последна редакция: Януари 06, 2012, 01:52:16 pm от AlexP »

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 1523
« Отговор #19 -: Януари 06, 2012, 01:55:23 pm »
В темата се включиха доста колеги и това е добре. Не бях много активен, защото специално за ТМ808 има тема във форума и съм писал за разликите м/у ТМ800 и ТМ808 - да не се повтарям. Не мога да кажа дали ТМ800 е по дълбок от ТМ808, поради причина,че не съм работил  и не ми е попадал в ръцете ТМ800.
Това е подобно на вечният спор ,че Игъла е по дълбок от ХЛТто. По повечето чуждестранни форуми обаче колегите пишат,че новия ТМ808 е много по стабилен от ТМ800. Отделно втулките за антените са преработени и подсилени, на серията 800 тези втулки са били слабо място на апарата и след употреба антените са хлабави и играят и от там няма и стабилна работа на апарата. Друга подробност е ,че има и доста реплики на апарата, примерно близък колега си беше взел тайвански ТМ.

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #20 -: Януари 06, 2012, 01:58:39 pm »
Не се разбира какво искаш да кажеш, но ако твърдиш, че ТМ-800 и ТМ-808 са еднакви, само мога да кажа, че не е хубаво да се пише на изуст и да се заблуждават хората. Разликата м/у тях е очевадна. Контролите са други и платката не е същата. TM-808 работи с 4 батерии от по 1.5V, ТМ-800 и TF-900 работят със 6 батерии. Моят C.Scope (подобрена версия на TF-900) работи с 8 батерии. Мнението на хора които имат и ТМ-800 и ТМ-808 е, че първият е доста по-дълбок.

https://jb-ms.com/Discovery/July22-2009/1237613227.html

ТМ808 се предлага и с акумулаторна батерия и зарядно. Много добре,че се включи и ти в темата да споделиш за твоят C.Scope. Поздрави.

Керкенез

• Гост
« Отговор #21 -: Януари 06, 2012, 02:24:25 pm »
А бе това за втулките е много важно според мен,тия две антени не трябва да променят взаимното си разположение,трябва да са строго перпендикулярни една на друга.Но не е логично защо да пада дълбочината в новата версия(не казвам че не е така!)Д а речеш че са въведени някакви нови екстри дето да налагат компромис в дълбочината и затова да е сменено схемното решение в тая насока-няма.Но, ако ми се наложеше да избирам между дълбочина и стабилност(в дълбочинна машина!) бих предпочел стабилност.

Неактивен ZTDMP

• Модератор
  • Ветеран
« Отговор #22 -: Януари 06, 2012, 03:10:25 pm »
Не се разбира какво искаш да кажеш, но ако твърдиш, че ...
Не твърдя това, което си мислиш. Просто показах къде да открият разликите.
Но да твърдиш, че "(CS9000HPX), който е едно към едно с Discovery TF900 и White's TM-800"  е заблуждение.

Неактивен AlexP

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #23 -: Януари 06, 2012, 03:13:28 pm »
Логично е TM-808 като по-слаб апарат (с по-малка мощност) да е стабилен. Най-важното е да се постигне стабилен праг. За целта Sensitivity се намаля ако трябва почти до минимум. Това дето го писах за капака на тенджера на 1.5м е със Sensitivity намалена почти до край.

Ако има някой от Бургас с ТМ-808, нямам нищо против да направим паралелни тестове.

Неактивен AlexP

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #24 -: Януари 06, 2012, 03:18:05 pm »
Не твърдя това, което си мислиш. Просто показах къде да открият разликите.
Но да твърдиш, че "(CS9000HPX), който е едно към едно с Discovery TF900 и White's TM-800"  е заблуждение.

Discovery TF-900 и White's TM-800 са едно към едно що се отнася до електрониката и контролите. Имат малки козметични разлики. Ако не си съгласен - докажи обратното.

Керкенез

• Гост
« Отговор #25 -: Януари 06, 2012, 04:17:34 pm »
Може ли да направите съпоставка между споменатите кантари и БГ кантарите?

Неактивен ZTDMP

• Модератор
  • Ветеран
« Отговор #26 -: Януари 06, 2012, 04:43:56 pm »
Ако не си съгласен ...

TF900 е двучестотен с честоти 12.5 и 73.5 kHz , и съответните режими - метални предмети и кабелен/тръбен/ трасировчик.
ТМ800 е едночестотен и с два режима - метални предмети и кухини.
Как биха могли да са едно към едно?

Неактивен AlexP

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #27 -: Януари 06, 2012, 06:41:54 pm »
TF900 е двучестотен с честоти 12.5 и 73.5 kHz , и съответните режими - метални предмети и кабелен/тръбен/ трасировчик.
ТМ800 е едночестотен и с два режима - метални предмети и кухини.
Как биха могли да са едно към едно?

TF-900 за да открива кабели и тръби се използва със специална приставка (някаква антена на колелца, която се тегли по земята). Мисля, че се закача на мястото на предната антена. Без тази приставка е същият като White's TM-800 и може да се използва за откриване на кухини, също като White's TM-800.

Преди да си купя моя кантар изчетох доста информация по западните форуми и на хиляда места пише, че TF-900 и TM-800 са идентични. Потвърждава го дори и собственика на Discovery Electronics:

https://jb-ms.com/Discovery/July22-2009/1237654384.html
https://jb-ms.com/Discovery/July22-2009/1237755894.html

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #28 -: Януари 06, 2012, 06:57:57 pm »
Логично е TM-808 като по-слаб апарат (с по-малка мощност) да е стабилен. Най-важното е да се постигне стабилен праг. За целта Sensitivity се намаля ако трябва почти до минимум. Това дето го писах за капака на тенджера на 1.5м е със Sensitivity намалена почти до край.

Ако има някой от Бургас с ТМ-808, нямам нищо против да направим паралелни тестове.

И аз съм на същото мнение колега, стабилността е по важна от дълбочината.
Има една подробност за ТМ808, че има едно ключе automatic threshold, когато е на auto апаратът(след като се грундира) си следи автоматично грунд баланса. Когато ключето е в позиция NO AUTO апаратът е в режим на ръчен грунд баланс, без аутотрекинг, трябва да сам да си следиш промяната на треша и с натискане на копчето на ръкохватката по често да грундираш. Та в документацията на апарата пише,че е по дълбок в този режим(подобно на много други металдетектори).Така и не ми остана време да пробвам апарата в този режим.
Напролет като се постопли времето ще дойда до Бургас някоя събота и неделя и ще сравним апаратите(имам две лели и братчеди там) и ще снимаме за форума. Може да домъкна и Тезоро Лобото да видим как се държи на вашите терени.

Неактивен AlexP

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #29 -: Януари 06, 2012, 06:59:06 pm »
Да обобщя за моя кантар: пробвал съм го на по-нормални почви (около Габрово) и е удоволствие да се работи с него. Много е стабилен и бърка много дълбоко. Идеален е за търсене на желязо за скрап  :) Предимството му е за предмети по-големи от консервена кутия. За по-малки предмети, повечето монетари ще го бият. За Бургаският край не е много подходящ. За орудени почви по-добре някаква пулс-индукция. Моят Лоренц с 35см антена хваща стъклено бурканче пълно със стотинки на 50см със супер ясен сигнал. Плюс това може да му се увеличи Pulse Delay и да се игнорират малките предмети, като при това хваща големи предмети по-дълбоко от кантара и който и да е монетар.