Forum > Аксесоари и подръжка
проблем с garrett pro pointer
kronos555:
Вчера забелязах че гаретчето смущава много джипито даже когато е и изключен. Чува го даже когато е закачен на рамото ми и при леко разклащане джипито издава силен сигнал. Чета сега в един австралийски форум че това си е масов проблем при тези пойнтери и се говори за поставяне на някакъв резистор 1к който решава проблема, но как се прави нямам идея. Идеята е да не остава ток в елементите и да не прави магнитно поле.
Търся някой да ми го оправи срещу заплащане естествено, защото трябва да го продавам а е много добър.
p1r6iv:
Смятах да вземам същия гарет за комбинация с гпх , ама май ще пропусна...дано някой успее да ти помогне 😉
kronos555:
Какъвто и да вземеш пак ще е същото, радвам се че от части намерих просто решение. Върха на пойнтера трябва да е увит във фолио което да спира магнитното поле.
qwertyus:
Алуминиевото фолио НЕ спира електромагнитното поле , то е само електростатичен екран ! На бобините за мет. детектори с ндуктивен баланс цялата бобина има екран от алуминиево фолио, това не се отразява на електромагнитното поле ( не пречи на работата на МД. Това ,което обесняваш ,че пинпоинтера когато е изключен може да смущава GP няма обеснение .
Gladiator:
Няма как да засича поинтер, който е изключен и толкова далеч от сондата. Имаш проблем или със сондата/кабелите/детектора или е просто много орудено, или ти свършва батерията.
Джипито, предполагам е XP Goldmaxx Power, а про поинтера на Гарет не знам дали е черния или оранжевия.
Детектора работи на 18 kHz, а оранжевия поинтер на Гарет ( Pro-pointer AT) работи на 11,5 kH, ако е черния дето се води ( Pro Pointer II) той работи на 12 kHz.
Та от всички тези неяснотии, трудно ще докажем нещо. Успех.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия