Автор Тема: проблем с garrett pro pointer  (Прочетена 10888 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен kronos555

• Ветеран
  • Публикации: 764
  • миндил и железарка
проблем с garrett pro pointer
« -: Ноември 04, 2016, 10:08:09 am »
Вчера забелязах че гаретчето смущава много джипито даже когато е и изключен. Чува го даже когато е закачен на рамото ми и при леко разклащане джипито издава силен сигнал. Чета сега в един австралийски форум че това си е масов проблем при тези пойнтери и се говори за поставяне на някакъв резистор 1к който решава проблема, но как се прави нямам идея. Идеята е да не остава ток в елементите и да не прави магнитно поле.
Търся някой да ми го оправи срещу заплащане естествено, защото трябва да го продавам а е много добър.

Неактивен p1r6iv

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 56
Re: проблем с garrett pro pointer
« Отговор #1 -: Ноември 04, 2016, 12:59:13 pm »
Смятах да вземам същия гарет за комбинация с гпх , ама май ще пропусна...дано някой успее да ти помогне 😉

Неактивен kronos555

• Ветеран
  • миндил и железарка
« Отговор #2 -: Ноември 04, 2016, 02:52:15 pm »
Какъвто и да вземеш пак ще е същото, радвам се че от части намерих просто решение. Върха на пойнтера трябва да е увит във фолио което да спира магнитното поле.

Неактивен qwertyus

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 76
« Отговор #3 -: Април 14, 2020, 12:00:15 pm »
Алуминиевото фолио НЕ спира електромагнитното поле , то е само електростатичен екран ! На бобините за мет. детектори  с ндуктивен баланс цялата бобина има екран от алуминиево фолио, това не се отразява на електромагнитното поле ( не пречи на работата на МД. Това ,което обесняваш ,че пинпоинтера когато е изключен може да смущава  GP няма обеснение .

Gladiator

• Гост
« Отговор #4 -: Април 14, 2020, 01:51:14 pm »
Няма как да засича поинтер, който е изключен и толкова далеч от сондата. Имаш проблем или със сондата/кабелите/детектора или е просто много орудено, или ти свършва батерията.
Джипито, предполагам е XP Goldmaxx Power, а про поинтера на Гарет не знам дали е черния или оранжевия.
Детектора работи на 18 kHz, а оранжевия поинтер на Гарет ( Pro-pointer AT) работи на 11,5 kH, ако е черния дето се води ( Pro Pointer II) той работи на 12 kHz.

Та от всички тези неяснотии, трудно ще докажем нещо.  Успех.
« Последна редакция: Април 14, 2020, 01:54:35 pm от Gladiator »

Неактивен mitkobich

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 3
« Отговор #5 -: Април 14, 2020, 09:16:41 pm »
На някой обекти  и телефона  смущава апарата.

Неактивен steefanbg

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 6
« Отговор #6 -: Април 15, 2020, 01:15:19 pm »
Здравей, за да нямаш проблеми със смущения си вземи пинпойнтер на xp. Аз имам xp mi-4 i изобщо не смущава gpx, дори когато е включен.

Неактивен AlexP

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 121
« Отговор #7 -: Декември 17, 2020, 10:09:54 am »
И аз имам същия проблем с двата Garrett-a - стария черен и по-новият оранжев. GPX-5000 и White's TDI ги хващат на всяка крачка буквално от над 1.5м, което си е голям проблем и влизам да питам какъв пинпоинтер да си взема дето да е съвместим, ама гледам, че колегата по-горе е писал за XP MI-4 и ще взема да си купя него.
« Последна редакция: Декември 17, 2020, 10:21:58 am от AlexP »

Неактивен kronos555

• Ветеран
  • миндил и железарка
« Отговор #8 -: Декември 17, 2020, 10:35:37 am »
вземи си на майнлаб про пойнтер 35, той има dif система за прекъсване на напрежението когато е изключен, mi4 на хр също е добър

Неактивен AlexP

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #9 -: Декември 17, 2020, 11:46:37 am »
Вече поръчах XP MI-4. Важното е детекторът да не го хваща от два метра за да мога да търся нормално. И да е водоустойив. Другото са подробности.

Неактивен kronos555

• Ветеран
  • миндил и железарка
« Отговор #10 -: Декември 19, 2020, 07:42:16 pm »
Колега кажи ако си получил пойнтера, не ти ли се струва че звука е доста слаб особено при пийч режима, иначе машинката е много добра. Като развъртя капачката е по силен, но с капачка се чува повече вибрацията отколкото звука.

Неактивен AlexP

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #11 -: Декември 20, 2020, 09:03:15 am »
Получих го и вчера го тествах на плажа в Бургас. Бях с GPX-5000 и 18" Commander Mono.

Детекторът наистина не хваща пинпоинтера, когато пинпоинтерът е изключен, но като включа пинпоинтера и двете машинки полудяват. Трябва много да отдалеча антената за да не се влияят двете взаимно. Пробвах да променям честотие на GPX-a и това помогна доста, но не напълно.

Звук не съм ползвал. Само на вибрация го бях сложил.

Мисля да пробвам и Minelab Pro-Find 35.

XP-то според мен е по-малко продуктивно от оранжевия Garrett. С Garrett-a доста по-лесно намирам сигналите. Само да не беше този проблем дето GPX-a го хваща от два метра.

Неактивен kronos555

• Ветеран
  • миндил и железарка
« Отговор #12 -: Декември 20, 2020, 09:14:56 am »
Аз не на празно ти казах да си вземеш пропйнтера 35 ако ще го ползваш с gpx, иначе хр-то ми харесва повече от гарета, включи му пийч режима защото вибрацията е прогресивна и за това трудно намираш сигнала.

Неактивен AlexP

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #13 -: Декември 20, 2020, 10:12:56 am »
Ще го пробвам и с включен звук как е. След малко пак отивам, но този път в Приморско и с Equinox-a.

На XP пинпоинтера  му харесвам това, че е с вградена акумулаторна батерия.

traper2504

• Гост
« Отговор #14 -: Декември 20, 2020, 02:48:42 pm »
Ще го пробвам и с включен звук как е. След малко пак отивам, но този път в Приморско и с Equinox-a.

На XP пинпоинтера  му харесвам това, че е с вградена акумулаторна батерия.
Тъй , като ще си в Приморско , ако искаш ела още 25 км. надолу за да пробваме и Нокта Пулс Дайвър подводен с двете антени , ако се сещаш.П.п. Ако знаех ..........сега се върнах от Китен.