Forum > Форумни анкети

Анкета - образователен ценз при евентуален регистрационен режим?

(1/7) > >>

imperio:
И така, поредната анкета провокирана от един абзац от новина в медиите. Приятно гласуване.

zempar:
Гласувах с " да поне средно образование".
Щом го смятат за специална апаратура така трябва да е. И, ако искаме да изглеждаме по-добре в очите на хората неразбиращи хобито ни, то трябва да се представя от средно образовани хора.
Изискването за образование в дадена сфера предотвратява престъпления поради неграмотност в бъдеще, за пример ще ви дам свидетелствата за право управление на моторно превозно средство.

гущера:
смятам ,че хобито е за образовани и интелигентни хора-а не за куцо, кьораво, сакато хванало патерицата с цел облага....:)

imperio:
Примера  с шофьорските книжки е много добър. Не може да се каже че шофьорите са нещо елитарно, след като 9 от 10 човека имат книжки. Има и едно друго нещо. Хора със средно образование с металотърсачи съм виждал всякакви - и хобисти,  и печалбари, и ексурзианти с барбекюта, и какви ли не още. Всякакви. Ама човек който не може да се подписва да е нарамил металотърсач за хоби за 25 години не съм видял нито един.

Джони:
Трудно ми е да отговоря. Гласувах за основно...
Като знам колко високо интелигентни простаци познавам и колко читави хора без образование...
Но... с оглед на материята ....не знам как един човек без елементарна грамотност би се оправил с толкова непонятен закон.
Виждала съм много хора с металотърсачи, основно роми, които не знаят как и дали работи металотърсача им...чуват нещо там и копаят.
Като ги пигаш какво търсят - желязо. И верно - събират си го.. Ако не дай боже извадят някой ауреус, сигурно първо ще го сдъвчат.... надъвкан солид съм виждала.....
С две думи, това хоби не е за неграмотни...но като гледам колко неграмотно се държат една сюрия грамотни търсачи.... какво пък... всички сме хора и имаме право да си търсим каквото си искаме. Някои съкровищата, други - белята... :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия