Forum > Организации, събития, закони

Предложения от МВР относно промяна на ЗКН

(1/8) > >>

imperio:
Доста интересно. Заслужава много внимателно четене, тъй като в голяма степен в някои детайли демонстрира нов подход към цялата проблематика:
(файла е прикачен и видим за рег. потребители)

imperio:
Зяпате  ли :) Ай сега ако щете ме направете на две стотинки,  ама в тези предложения има доста смислени неща които могат да помогнат да се въведе малко ред в сегашния батак.

Джони:
Съвсем по диагонал прочетох, утре по-обстойно.
Има доста преекспонирани проблеми, например премахването на 7 дневния срок за уведомяване при намиране, че да имало горещ телефон, пък да чакаш на място. А кой ще финансира горивото до всеки намерен костак... най-малко? Иначе, не е лошо като идея. Ще щъкат едни коли напред назад, ще идват при нас на нивата или в гората... директно предаваме с протокол - чиста работа.
Намекват, че трябва да се компенсира намереното. Ама кво прайм с тая горна граница от 5000 - не знам. Да не говорим, че пак опираме до финанси... как ли ще плащат, като реват, че няма пари?
Гворят за маркирани и обозначени обекти... добре, да го направят, как ли?
Обелват лаф и за вътрешен реален пазар на културни ценности...
Искат по-ясни дефиниции... няма лошо.

Не дочетох до края...
Като цяло - поредните неприложими предложения, но има и заявки за легализиране на металдетектинга в определени граници.
Не е чак толкова лошо и страшно, но институциите забравят, че закона, който пишат, трябва да се спазва и от тях и да бъде съобразен все пак с наличния държавен ресурс....
Така, като чета,за да се спази подобен закон, на всеки търсач трябва да се пада по един полицай,един телефонист, един археолог, един оценител, поне един член на комисия...без да броим прокурори, съдии, адвокати.....
Бая народ ще се храни покрай нас! От какво ли?

Джони:

--- Цитат на: imperio в Септември 10, 2016, 11:03:30 pm ---Зяпате  ли :) Ай сега ако щете ме направете на две стотинки,  ама в тези предложения има доста смислени неща които могат да помогнат да се въведе малко ред в сегашния батак.

--- Край на цитат ---
Няма, няма... да те прайм на две стотинки.
Има неща, които и на мен ми харесват, но искам малко да ги осмисля, пък после да приказвам....
Пък и да не забравяме, че това са само предложения.
Около 16-ти ще се разискват май...
И е интересно с какъв проектозакон ще излязат... тогава ще си чешем езиците яко.

imperio:
На първо четене какво виждам - първо, премахва се схващането че цялата територия на България е паметник на културата. Бюрократите от МК ще трябва да си седнат на задниците и да поработят, за да се устави границата на защитените територии. Риска е да не стане като в поговорката "куче вързано под киселица - то не може да яде ама и на другите не дава". Демек, чиновниците пак да се престараят и да опишат всяка керемида в България.

Второ - най-накрая се приема негласно, че човек може да има металотърсач, да го ползва, носи, и кара в автомобила си. Може да се задава края на абсурда за ситуацията "Иззет апарат с протокол за доброволно предаване", само за това че  го караш в колата си. Щото още го има това нещо.

Трето - гъвкавост за сигнализацията в 7 дневен срок. Аман от тоя зор да се ходи в музея , кмета, или МВР-то за един пръстен и 5 изтрити костака. Пращам снимка в сайта на МК, давам данни каквито се искат, и да си решават.

Четвърто. Край на абсурда да купиш монета от Ибей и да ти правят проблеми, Щото сега го има тва нещо.

Пето. Купил си монета от ибей, регистрирана е, търгувай с нея колкото щеш

За парите по-натам, щото това го смятам за второстепенно.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия