Автор Тема: фортуна м  (Прочетена 139999 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен geodezist

• Старши потребител
  • Публикации: 286
Re: фортуна м
« Отговор #30 -: Октомври 14, 2016, 12:05:55 am »
Колега rex на каква почва и на ход ли са тия сантиметри с каква антена в джоб ли е сигнала или в дупката.Не се заяждам просто не ми стана ясно.С нетърпение очаквам теста на готовата машина но казвам си директно не ми се вярва сигнала да е копаем на ход все пак не можем да надскочим дадена технология.10  ст на 32 Санта да но с друг апарат в гора или на чим 10 бона и готово но преди това трябва и да се чете.г-н Мирчев и на 60см ги хваща 10ст но този използва секретни технологии :P

YONKO

• Гост
« Отговор #31 -: Октомври 14, 2016, 12:36:50 am »
колега ще ти отговоря  в место колегата  рех  нека  ме извини там на ход  където гадулка няма да ги чуе  от горе  ... поздрави...

Неактивен vvarbanov

• Ветеран
  • Публикации: 1249
  • Вар Баний
« Отговор #32 -: Октомври 14, 2016, 05:03:12 am »
В техническата характеристика на металотърсач "Фортуна" пише 5 копейки на 40 см във въздуха и 30 см. в земята.Петте копейки са с диаметър като 1 лев.
На клипа хваща 5 копейки в джоб на 40 см. но в някои моменти се обажда.Много е издут и ме съмнява , че трудно ще се търси така.
Но даже и на 30 см. да хваща спокойно в земята на ход левчето е достатъчно.Според това което се вижда на клипа, апарата е много добър.

https://www.miriskateley.com/metalloiskatel-fortuna-m-svoimi-rukami

Неактивен borisla123

• Старши потребител
  • Публикации: 375
« Отговор #33 -: Октомври 14, 2016, 09:15:04 am »
Каква е цената на този апарат.

Неактивен laki

• Тестова група
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 808
« Отговор #34 -: Октомври 14, 2016, 10:34:45 am »
Г-н Върбанов за 5  копейки  сте  прав но  пише  с  АНТЕНА ДД 25.С антена  примерно ДД32 резултатите   ще  са други.Бобинките на  дд25 са  около  17 см.а  на   дд32 бобинките  са  около  24см.Определено  ще  има  разлика.
« Последна редакция: Октомври 14, 2016, 10:38:42 am от laki »

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 1523
« Отговор #35 -: Октомври 14, 2016, 11:21:43 am »
Каква е цената на този апарат.

Аз си поръчах от колегата Sisco1:

https://metaldetecting.eu/index.php/topic,4341.msg51797.html#msg51797.

И се надявам горе долу това да са ми разходите + пари и за кутийката.
Сега си търся кутийка за Фортуната, казаха ми ,че колега от Пловдив ги продава и моля ако прочете поста ми да ми пише на лични. Или някой ако знае от къде да намеря, моля да ми помогне.
И да не намеря кутийка точно за Фортуната ще пригодя нещо, но ще е по грозно и неестетично.
Ако имаш излишни и изоставени стик, захранване и сонда и си готов.
Може да използваш ако имаш някоя стара работеща сонда от Бг металдетектор , да я калибрираш и използваш. Поздрави.

Неактивен borisla123

• Старши потребител
  • Публикации: 375
« Отговор #36 -: Октомври 14, 2016, 12:15:12 pm »
Благодаря за информацията колега. Като окомплектоваш апарата напиши как се представя на терен. Поздрави.

Неактивен ZTDMP

• Тестова група
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 648
    • Ако не виждате ясно надписите на монитора натиснете тук
« Отговор #37 -: Октомври 14, 2016, 01:04:42 pm »
Може да използваш ако имаш някоя стара работеща сонда от Бг металдетектор , да я калибрираш и използваш.
И после - апарата не става.
За да работи на нивото на възможностите си, трябва датчик направен за него. Освен това датчика за 6 kHz и този за 16kHz имат различни параметри.

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 1523
« Отговор #38 -: Октомври 14, 2016, 03:23:44 pm »
Благодаря за информацията, колега ZTDMP. Не съм си и помислял,че ще стане толкова лесно, но не мога да си позволя да купя цял апарат. Ще се захващам да чета руските форуми - там за всичко има решение. Намерих 476 страници изписани за Фортуната. Поздрави.

Неактивен Araman

• Ветеран
  • Публикации: 1251
« Отговор #39 -: Октомври 14, 2016, 03:46:38 pm »
Тук има един готов, ама какъв е що е и доколко работи читаво си нямам на хабер.  :-\
https://www.olx.bg/ad/metaldetektor-metalotarsach-fortuna-m-ID6gIDO.html
"Страхуваш ли се-не го прави. Правиш ли го-не се страхувай!!!"-Чингис хан

https://vbox7.com/play:7e5f6da7ff&start=1

Неактивен vvarbanov

• Ветеран
  • Публикации: 1249
  • Вар Баний
« Отговор #40 -: Октомври 14, 2016, 05:33:45 pm »
Г-н Върбанов за 5  копейки  сте  прав но  пише  с  АНТЕНА ДД 25.С антена  примерно ДД32 резултатите   ще  са други.Бобинките на  дд25 са  около  17 см.а  на   дд32 бобинките  са  около  24см.Определено  ще  има  разлика.
Да, сигурно с по голямата антена ще вдигне дълбочина.
Гледам в руския форум, че има няколко модификации този металдетектор.
Озадачава ме обаче, че тази Фортуна вече 2 години е на пазара, а няма информация да се различава и да е нещо по добро , (да не кажа изключителна) от другите детектори.
 Нещо не е наред!

Неактивен Araman

• Ветеран
  • Публикации: 1251
« Отговор #41 -: Октомври 14, 2016, 06:27:20 pm »
Да, сигурно с по голямата антена ще вдигне дълбочина.
Гледам в руския форум, че има няколко модификации този металдетектор.
Озадачава ме обаче, че тази Фортуна вече 2 години е на пазара, а няма информация да се различава и да е нещо по добро , (да не кажа изключителна) от другите детектори.
 Нещо не е наред!

Може би всичко на тази "Фортуна" си в наред, вероятно е нормална гаражна бангия тип: "Направи си сам",  но с дисплей. Какви изненади може да се очакват от подобна сопа в такъв случай ?  ;)
« Последна редакция: Октомври 14, 2016, 06:31:43 pm от Araman »
"Страхуваш ли се-не го прави. Правиш ли го-не се страхувай!!!"-Чингис хан

https://vbox7.com/play:7e5f6da7ff&start=1

Неактивен ton69

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 142
« Отговор #42 -: Октомври 14, 2016, 08:26:16 pm »
Пичове,Фортуна е бавен апарат.Честотата на срез на динамичните филтри е 1хз.Реални тестове на терен-след мен голд бъг и вади пропуснати сигнали-немного замърсено с фе-сигнали.Иначе хванати цвят с фортуна-категоричен - голдбъга не го чува,само в олмет.Фортуната на 12кхз.Не е низка за дребосък ,дори и за по едро от 20ст нагоре и пак е зле на замърсено.Датчик 2д 25см.Квазара се държи по добре по отношение на разделителна способност и категоричност на диска.Аналоговата част на Фортуна не е нищо особенно.Иначе приятно апаратче за разузнаване.Почвите на които е тестван са с ВДИ по фишера от 65 до към72,което е горе долу нормална до средна.Който следи почвите има предства.Определям го от класа на АЦЕ 350 до Ф5 като парамети.Дерзайте :D

Неактивен Bojankata

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 114
« Отговор #43 -: Октомври 14, 2016, 09:02:54 pm »
Колега защо убиваш надеждите.че бил бавен хубавите работи стават баавно от мен да го знаиш.Този детектор е много по добър от много други скъпи детектори,но зависи от антената.Колега ти имаш ли го или си го правил за да даваш мнение иначе си разбирач ???

Неактивен ton69

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 142
« Отговор #44 -: Октомври 14, 2016, 09:16:34 pm »
Така е колега-бързата работа,срам за майстора ???След като съм исказал така категорично мнение ,ти как мислиш.Правих го и то не еднократно и го имам в арсенала-ползвам го често.Но на конкретни места.Никога не ходя с един детектор.Имам няколко както свободни проекти от други конструктори,така и мои констукции и доста фабрични детектори .Не казвах нищо лошо за обсъжданата консрукция,а само исказах мнение за нея .Сравнена с други в реални условия.Почти никога не правя тестове на полигони,само когато трябва да свикна или да си обясня конкретни настройки.Изводите са ми възоснова на реална работа и то не еднократна. ;D