Автор Тема: Настройки за Minelab Explorer и E-Trac  (Прочетена 157354 пъти)

0 Потребители и 5 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен zempar

• Главен модератор
  • Ветеран
  • Публикации: 2201
Re: Настройки за Minelab Explorer и E-Trac
« Отговор #30 -: Ноември 30, 2011, 09:23:45 am »
благодаря , машинката е на 4ри години а не и личат :)
антената е супер , както се изказват потребителите на един американски форум , "от майнлаб най после направиха хубава антена за своите клиенти" , защото преди години който си купи експлорер и веднага е гледал да се снабди с набор от антени на друг производител.
борил съм я с 10на14" Exelerator EQ2 PRO като дълбочина са еднакви но по - чиста работа в полза на Pro Coil , борихме я и със 15" сефка като прокойла дублира сигнала засечен от сефката , по - слаб сигнал но по - категоричен , другото предимство на прокойла е че тежи едва 550гр , което е от значение ако мяташ 8-9 часа , с 2ве думи , който е работил до сега с оригиналната 10.5" и си вземе тази ще остане много ама много приятно изненадан от възможностите на машината :)

Неактивен deso

• Тестова група
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 543
« Отговор #31 -: Ноември 30, 2011, 09:12:45 pm »

антената е супер , както се изказват потребителите на един американски форум , "от майнлаб най после направиха хубава антена за своите клиенти" , защото преди години който си купи експлорер и веднага е гледал да се снабди с набор от антени на друг производител.

Апсолютно верно, по-старата 10.5 “ беше калпава антена.Лошо  екранирана е и дава безброи фалшове.
 .Мойта Сън раи здаде багажа и трябваше да избера друга.Чудих и се много дали да не е  новта Про ,но като ги знам колко нестават от Минелаб в правенето на антени ,се доверих на бългатското.
 Взех една Сеф 25-30 , почти несъм работил  с нея, напоследък неми остава време,но ще и доиде ред и на нея

поздрави

« Последна редакция: Ноември 30, 2011, 09:15:08 pm от deso »

Неактивен deso

• Тестова група
  • Ветеран
  • *
« Отговор #32 -: Ноември 30, 2011, 10:33:39 pm »

борил съм я с 10на14" Exelerator EQ2 PRO като дълбочина са еднакви но по - чиста работа в полза на Pro Coil , борихме я и със 15" сефка като прокойла дублира сигнала засечен от сефката , по - слаб сигнал но по - категоричен , другото предимство на прокойла е че тежи едва 550гр , което е от значение ако мяташ 8-9 часа , с 2ве думи , който е работил до сега с оригиналната 10.5" и си вземе тази ще остане много ама много приятно изненадан от възможностите на машината :)

дали си се сетил да ги сравниш и  с по-едри предмети заровини на дълбоко

Неактивен zempar

• Главен модератор
  • Ветеран
« Отговор #33 -: Декември 01, 2011, 11:42:40 am »
не съм , но и да искам да ги сравня скоро няма да мога.
онзи ден ти я похвали а вчера кабела ми прекъсна , та така  , сега съм без антена :(

Неактивен deso

• Тестова група
  • Ветеран
  • *
« Отговор #34 -: Декември 01, 2011, 03:57:42 pm »
не съм , но и да искам да ги сравня скоро няма да мога.
онзи ден ти я похвали а вчера кабела ми прекъсна , та така  , сега съм без антена :(

каде се прекъсна,долу  при антената ли?
имаи в предвит,че антените са с две години гаранция

Неактивен zempar

• Главен модератор
  • Ветеран
« Отговор #35 -: Декември 01, 2011, 04:59:46 pm »
тихо тихо да не те чуе жената че антената имала гаранция :)  , може и да има ама кой да пази документите , прекъсна се на около 15см от антената

Неактивен deso

• Тестова група
  • Ветеран
  • *
« Отговор #36 -: Декември 02, 2011, 04:47:28 pm »
И сега какво е решението?Питам майсторите, имали вариант кабел да се залепи успешно,без да дава усложнения в последствие?

поздрави

Неактивен zempar

• Главен модератор
  • Ветеран
« Отговор #37 -: Април 06, 2012, 11:34:27 pm »
ще отговоря тук на питане на лични на колегата deron че ми е по - лесно
относно настройките на експлорер със 32" антена на екселератор , много зависи на какви терени работиш замърсени или чисти , минерализирани или не и независимо от това настройките на звука и на дискриминатора са като по - горе показани в темата (виж първата страница от темата) с изключение на сенситива , който може би няма да можеш да увеличиш над 26 зависимо от терена.
аудио настройките са личен избор и оказват влияние на дълбочина и ефективност на апарата , но виж на другите колеги настройките и експериментирай кои ще ти допаднат лично на теб.
на въпроса ти
Цитат
тук гледам преди време си писал за  балансана какво точно помпиш като натисниш пинпойтара
, трябва да си работил с машина с ръчен грунд за да разбереш какво имам предвид , при помпене на експлорера със включен пинпойнтер на чисто от метали место като машина с ръчен грунд се чува виене /сигнал/ значи , или машината не е изчистила земята /не се е грундирала/ или почвата е минерализирана , при това положение се прави втори опит да се изчисти земята като , на чисто от метали место антената се долепя до земята /тоя номер ми го каза Джендака/ и се натиска бутона NOISE CANCEL като , антената трябва да остане неподвижна докато машината не завърши операцията , ако и след това има сигнал/виене/ при помпене означава че почвата е активна и трябва да се намаля сенситива , докато при махове не започне да се чува праговия тон на машината или поне да прекъсва от време на време.по въпроса за антенитеработил съм с екселелатор 18" и 16.5" от които не съм очарован , много тежки а и са ефективни само на чисто место а то такова вече не останаработил съм и с елипса на екселератор 10" на 14" , антената е много добра и позволява усилването на сенситива на 29-30 и много бях доволен от нея докато не излезе 11" про-койл производство на майнлаб , при паралелни тестове на елипсата и про-койла показаха еднаква дълбочина , но про-койл е по - стабилна и доста по - лека , подозирам чел NEL Tornado ще е също толкова добра като про-койл дори може би малко по - добра , но не съм я пробвал , ако някой колега е работил нека сподели. също мога да кажа добри думи за малката сефка 6" на 8" , която е незаменима на замърсеноако съм пропуснал нещо питай тук че на лични нещо не ми се отваря полето за отговори на телефона а и други колеги могат да дадат акъл , не е гаранция че аз съм прав и че знам вече всичко за машината
« Последна редакция: Април 06, 2012, 11:36:47 pm от zempar »

Неактивен deso

• Тестова група
  • Ветеран
  • *
« Отговор #38 -: Април 07, 2012, 02:19:50 am »
Земпар ,разглеждах темата назад , в началото показваш твоите настроики .
При Експлорера гаина е от най-важните настроики и ти го претпочиташ да е по-нисък . Не ти ли се струва че  дълбоките сигнали звучат много слабо ?Или с времето се свиква и се компесира с по-добър слух .

поздрави

Неактивен zempar

• Главен модератор
  • Ветеран
« Отговор #39 -: Април 07, 2012, 08:53:00 am »
вярно че пропуснах GAIN опцията , предпочитам го по - нисък 6-7 за по - голяма стабилност на апарата а и тука работя предимно в ниви където наблягам на горните 20-25см и на декарите :)
как виждам аз разликата между гейн 6 и примерно 9 , при ниската стойност птича ловна съчма ми я дава като много дълбок едва доловим цвят , но като изчистиш с крак горните 5-10см и сигнала се измести нещата са ясни съчма е , но когато сигнала пак се чува на същото место и се е усилил даже нещата вече са други , докато при високия гейн силата на сигнала от съчма на 5см и едър сигнал на 20см е почти един и същ а и високия гейн вкарва повече паразитни сигнали.
мое мнение ге опцията гейн усилва слабия сигнал тоест , ако има сигнал във възможностите на машината то той ще бъде усилен и по - лесен за чуване , мисълта ми е че надутата опция не докарва повече дълбочина а по - добра чуваемост , но това си е само мое мнение :)

Неактивен zempar

• Главен модератор
  • Ветеран
« Отговор #40 -: Април 07, 2012, 10:20:08 am »
гледам че настройките ми са мутирали от последно показаните , затова малко да ги опресня и това са последните с които работя
DISCRIM>забрана на NAILS
AUDIO>RESPONSE>SMOOTH
AUDIO>TONE: TH.TONE-10 , VARIABILITY-10 , LIMITS-7
AUDIO>SOUNDS>FERROUS
AUDIO>VOLUME: MAX LIMIT-10 , GAIN 6 or 7 :)
OPTIONS>RECOVERY>DEEP
SENS>30-31 , като автоматиката е изключена
това е друго не се сещам
така направена машината много вади , но първо трябва труд , късмет и не на последно место да има какво :)

Неактивен zempar

• Главен модератор
  • Ветеран
« Отговор #41 -: Април 07, 2012, 10:25:22 am »
гледам че линковете на първа страница за емулаторите не работят
ето нов линк https://explorer2.free.fr/download.html

Неактивен deso

• Тестова група
  • Ветеран
  • *
« Отговор #42 -: Април 07, 2012, 04:12:14 pm »

мое мнение ге опцията гейн усилва слабия сигнал тоест , ако има сигнал във възможностите на машината то той ще бъде усилен и по - лесен за чуване , мисълта ми е че надутата опция не докарва повече дълбочина а по - добра чуваемост , но това си е само мое мнение :)

точно определение за какво служи опцията gain
 /обяснена не от когото и да е , а от републиканския шампион  ;D /

Бих добавил ,че за нива по-ниски от 8 ,слушалките стават задължителни .
Аз предпочитам по-високия гаин 8 или 9 . А за  сметка на това работя с по-ниска чувствителност . По възможност не по-малко от 25 и като максимална 28 .

поздрави

« Последна редакция: Април 07, 2012, 04:14:18 pm от deso »

Неактивен deron

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 22
« Отговор #43 -: Април 08, 2012, 01:39:10 am »
мерси за саветите ти зампар беше мно.изчерпателен...

Неактивен Ramul

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 1
Търся настройки за дълбочина за Minelab E-TRAC
« Отговор #44 -: Април 14, 2012, 03:08:36 pm »
Имам   от 1 година  Minelab   E-TRAC    пробвах  различни  настройки  и  програми       но   така   и  не  успях   да  увелича  дълбочината  от  20   до  23см  Ще  съм  благодарен  ако  някой  може  да  ми  помогне.