Автор Тема: Модване на захранване на White's XLT, DFX, MXT,M6, V3  (Прочетена 56081 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 1520
Re: Модване на захранване на White's XLT, DFX, MXT,M6, V3
« Отговор #15 -: Август 21, 2016, 09:35:38 am »
Ето така би трябвало да стане, но трябва да се пробие и отвор на капачето на електронния блок за да може да включвам акумулатора в буксата. И хич не ми се прави, защото се нарушава херметизацията на електронния блок . На Garrett GTI2500 нямаше подобен проблем.

Неактивен pitbuls

• Напреднал потребител
  • Публикации: 165
« Отговор #16 -: Август 21, 2016, 09:43:13 am »
Вземи букси от гумираните/влагозащитени с гумено капаче

Неактивен diony

• Напреднал потребител
  • Публикации: 151
« Отговор #17 -: Август 21, 2016, 09:45:49 am »
Когато получа батерията се надявам че ще мога да изляза и да видя колко време ще държи. И ако ще пиша тука. Гледа че един спектра която се продава е с батерии от телефон, те като гледам моята са подобни на тези които ми слагат на мен.

Неактивен pitbuls

• Напреднал потребител
« Отговор #18 -: Август 21, 2016, 09:52:42 am »
За намаляне на волтажа на 9в примерно за Голдбъга, пак от Елимекс си купих една платчица - регулируем захранващ блок 1,5 - 12В. Може би ще пробвам и тези елементи за които пишете, но след като изтествам ,че си заслужава да давам повече пари .

Вземи стара батерия от лаптоп. Там се прецаква един и те я махат. Мериш елементите единпо един и взимаш здравите. С тях пробваш без да купуваш елементи. Зарядно за литиййонните е 10лв.

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #19 -: Август 21, 2016, 09:56:24 am »
Ще е много интересно колега diony да споделиш впечатления за батерията. И ако теренът позволява пусни и TX Boost, това е ситуацията при която Спектрата натоварва максимално захранването.

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #20 -: Август 21, 2016, 10:02:08 am »
Вземи стара батерия от лаптоп. Там се прецаква един и те я махат. Мериш елементите единпо един и взимаш здравите. С тях пробваш без да купуваш елементи. Зарядно за литиййонните е 10лв.

E-й-й все едно ми четеш мислите, колега  ;) . И аз мислих да питам за батерии от лаптоп. За щастие имам един куп такива батерии от лаптопи, даже ще пожервам и здрава ако трябва. А за гумираната букса е страхотна идея, ще изчакам с модването, докато намеря . От къде може да се сдобия с такава ?

Неактивен pitbuls

• Напреднал потребител
« Отговор #21 -: Август 21, 2016, 10:21:30 am »
Аз съм със такива елем от лаптоп. За 6-7 часа работа от 8.4в ми пада до 8.05в. Апарата дърпа 100ма.
За гумирана съм виждал хубави на маските.звънни на Владо. Или от Тпетров електроникс трябва да има.

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #22 -: Август 21, 2016, 10:43:00 am »
Колега Pitbuls ,за да премеря най-добре елементите на батерия от лаптоп какво правя?
Зареждам  батерията на лаптопа, отварям я и меря ? Или трябва да е максимално разредена? И въпрос за зарядно след като съм направил пакет от тях за 12в - имам универсално зарядно за лаптопи, има опция за 12 волта.С него ще стане ли да зареждам? Поздрав!!!

Неактивен pitbuls

• Напреднал потребител
« Отговор #23 -: Август 21, 2016, 11:06:28 am »
Мойте ми ги правиха на принципа две последователно свързани.за да станат 8.4в и после свързани паралелно с още две последователни. Така стават 8.4в но се вдига капацитета двойно. На самия пакет ми сложиха ценеров диод който се отпушва на 8.4в и не могат да се презаредят. Зарядното ми е адаптор.който зарежда с 300 ма. Като го меря включено в контакта.изкарва 15 в.но като го свържа към батерията/под товар/ зарежда с 9в.
Елементите ги заредихме и мерихме по отделно със зарядно за литиевойонни. Като има прецакана.тя пада бързо само като седи/оставих ги 3 дена след като ги заредих.и имаше две които паднаха с по 1в.другите не мърдат/. Прецаканата също се зарежда мн бързо.
Има в ибей касетки/водоустойчиви/ с изведени кабели.уникални са по 18лв.но са за 4 батерий и вадят 8.4в.

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #24 -: Август 21, 2016, 11:46:35 am »
Много ценна информация, благодаря колега pitbuls.
Ще си поиграя с някоя прецакана батерия за лаптоп и ако стане, ще пожервам някоя хубава и по нова с малко цикли на зареждане. И пак ме изпревари с въпроса за диода, все едно ми четеш мислите. Поздрав!

Неактивен diony

• Напреднал потребител
  • Публикации: 151
« Отговор #25 -: Август 21, 2016, 11:54:37 am »
Преди да пратя батерията за монтаж и аз пробвах батерия от лап топ. За съжаление обаче тя стърчи от касетата няколко милиметра и за това пробегнах до пращането и .

Неактивен pitbuls

• Напреднал потребител
« Отговор #26 -: Август 21, 2016, 12:40:10 pm »
Мойта стана около 15см дълга на5/5см широка и я хванах под подлакатника със свински опашки и заспа.

Неактивен Deroni

• Старши потребител
  • Публикации: 374
« Отговор #27 -: Август 21, 2016, 02:53:32 pm »
Мойта стана около 15см дълга на5/5см широка и я хванах под подлакатника със свински опашки и заспа.
Колега можеш ли да я снимаш батерията как е станала?

Неактивен pitbuls

• Напреднал потребител
« Отговор #28 -: Август 21, 2016, 03:13:20 pm »
https://prikachi.com/images/663/8882663z.jpg
https://prikachi.com/images/665/8882665b.jpg
https://prikachi.com/images/666/8882666F.jpg
Кабела е от телефон.буксите са от захранване на компютър.много яки и с идеални контакти. Няма опасност от хлабава връзка или окисляванв. Разкачам буксата и нареждам акумул батерий и бачка като оригинала.или махам акум бат и закачам буксата и е на литий йон.

Неактивен niki3

• Старши потребител
  • Публикации: 397
« Отговор #29 -: Ноември 26, 2017, 08:30:27 pm »
Има ли представа някой до колко волта може да издържи захранването на Гарет GTI2500
Който търси може и да намери!Който не търси нема как да намери