Автор Тема: Модване на захранване на White's XLT, DFX, MXT,M6, V3  (Прочетена 56083 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 1520
Необходими са ни допълнителен контейнер за батерии, акумулаторче 12в(аз избрах 1,4 Аh), букси. Реших да запазя и историята по сдобиването с така мечтания контейнер и след това да продължим с модването...

Купувам контейнер за батерии за White's XLT, DFX, MXT,M6, V3 на разумна цена. За контакти на лични. 

Неактивен pitbuls

• Напреднал потребител
  • Публикации: 165
Re: Купувам контейнер за батерии за White's XLT, DFX, MXT,M6, V3
« Отговор #1 -: Август 18, 2016, 10:30:01 am »
В ибей има. 10-20 долара. Виж ги.

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #2 -: Август 18, 2016, 11:57:43 am »
В ибей има. 10-20 долара. Виж ги.
Благодаря , но много е сложна процедурата с Ибея за нещо толкова малко. Предпочитам първо тук да пробвам, ако е останал на някой излишен контейнер. Пък и не ми трябва да е нов, ще модвам захранване на White's с 12в акумулатор и така или иначе ще има промени по него. Поздрави.

Неактивен Deroni

• Старши потребител
  • Публикации: 374
« Отговор #3 -: Август 18, 2016, 01:28:30 pm »
Колега kodokan би ли споделил системата как се прилага 12в.акумулатор към Whites машинката че се замислям по нататък да правя и аз нещо подобно.

markantony

• Гост
« Отговор #4 -: Август 18, 2016, 03:12:52 pm »
Имам нов, какво ти се дава за него? Пиши на лични.

markantony

• Гост

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #6 -: Август 18, 2016, 05:28:40 pm »
Колега kodokan би ли споделил системата как се прилага 12в.акумулатор към Whites машинката че се замислям по нататък да правя и аз нещо подобно.

Ако се сдобия от колегата с празна касета за батерии и като го направя успешно ще опиша най-подробно със снимки и указания, както направих при модване на захранването на GTI2500. Поздрави.

markantony

• Гост
« Отговор #7 -: Август 18, 2016, 05:52:26 pm »
Имаш лични..

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #8 -: Август 18, 2016, 07:14:30 pm »
Контейнер за батерии за White's e намерен. Специални благодарности на  markantony. Mного коректен и свестен колега.  Когато модна захранването ще напиша всичко във форума.

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
Re: Модване на захранване на White's XLT, DFX, MXT,M6, V3
« Отговор #9 -: Август 20, 2016, 10:30:49 pm »
След като контейнера е в наличност, днес купих и акумулаторче от Елимекс 12волта 1,4 Аh. Замерих го с мултицет - има заряд и напрежението е 12.70 и се чудя трябва ли да го дозареждам за да достигне пълен капацитет ?

Неактивен pitbuls

• Напреднал потребител
« Отговор #10 -: Август 20, 2016, 10:39:23 pm »
По добре го зареди докрай първия път. Що не ползваш 3 литиевойонни.напр панасоник.3.7в/3600 мач. По леки са.по малко място и повече работа.

Неактивен diony

• Напреднал потребител
  • Публикации: 151
« Отговор #11 -: Август 20, 2016, 11:09:16 pm »
Аз моя контейнер го пратих на Батери Център. Те мериха, шериха и се оказа че ако му махнат капака в него се събират 3 модула на Панасоник *3.6 волта литийй йон2900 милиампера и платка. Закрепят ги със силикон и всичко си идва на мястото. При максимален заряд тока е 12.4 волта платката изключва на 9 волта. Цялата история със зарядно,платка и 3 батерии 80 лв.Другата седмица ще са готови и ще кажа как се държи апарата с тази батерия. Поздрави на всички ;)

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #12 -: Август 20, 2016, 11:47:48 pm »
По добре го зареди докрай първия път. Що не ползваш 3 литиевойонни.напр панасоник.3.7в/3600 мач. По леки са.по малко място и повече работа.

И аз мисля че ,има голямо значение първото зареждане. Имам няколко зарядни и се чудя с кое, мисля да ползвам едно интелигентно зарядно за всякакъв вид акумулатори от Лидл, има и програма за акумулаторчета с по малък ампераж.
Значи, мое мнение е, че най просто,ефикасно и евтино излиза с акумулаторче - взех го за 8.50. И винаги мога да купя и друго  по висок ампераж и да ги сменям бързо и лесно. За White's(Spectra,M6,MXT) е много важен волтажът на захранването. Пада ли волтажът, пада и дълбочината. Чисто нови хубави алкални батерии на Спектра за един час паднаха от 12 на 10.7 волта. С презареждаемия оранжев пакет положението е същото. Поздрави.
.

Неактивен pitbuls

• Напреднал потребител
« Отговор #13 -: Август 21, 2016, 12:11:40 am »
И аз съм така.най добре бачкам с 1.5в алкални. При мен е лошо.че съм на 9в. Или трябва да намалям волтажа на 12в акумулаторче или да бачкам на 8.0-8.2в. За сега карам на по ниско.ша видим за нататък.

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #14 -: Август 21, 2016, 09:11:38 am »
За намаляне на волтажа на 9в примерно за Голдбъга, пак от Елимекс си купих една платчица - регулируем захранващ блок 1,5 - 12В. Може би ще пробвам и тези елементи за които пишете, но след като изтествам ,че си заслужава да давам повече пари .