0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Според мен е филтриране на хармониците в дадена честота.Ако все пак сте запознати какво е хармоник.
Най-добрата детекция за цветно е в диапазона от 8-15кхц. не напразно Магнума работи на 15кхц.в основния генератор.И от там всеки цветен метал реагира различно на дадена честота,искаш да кажеш че предавателя излъчва няколко канала с дадени честоти.И според честотата която реагирира се определя метала това е за по-точна детекция на цветен метал дали е цинк,мед,злато и т.н.Само че тези канали трябва да са разделени във времето с някакви микросекунди не могат да се излъчват едновременно.
Да може и така да е колега ,но имай предвид че сигналите на хармониците са непостоянни и пълни с пикове и смущения и да се разчита на тях за някаква детекция е леко...смешно.По-вероятно е както е дал колегата Микрон осцилограмите да има някакъв тригер излъчваш на две честоти т.е.поредица от импулси както е на осцилограмата, 8 с една честота,1-2 с друга по-малка и после пак повторение.Например едната ниската е 1,5кхц. другата е 8 пъти тази например 12,0кхц.Поне според осцилограмите това виждам и се вижда че се изкривяват импулсите с ниска честота тези които реагират на цветно.Разсъждавам чисто технически аз съм инж. по комуникации,също си изработвам детектори за лично ползване.