Анкета

Кой е от следните фактори смятате че е най-важен за добра резултатност на полето

Добрата техника
7 (10.9%)
Късмета
25 (39.1%)
Опита на търсача
7 (10.9%)
Редовното ходене независимо от опита и техниката
25 (39.1%)

Общ брой гласове: 64

Автор Тема: Анкета - кое е най-важно за резултатно търсене  (Прочетена 43953 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен vvarbanov

• Ветеран
  • Публикации: 1249
  • Вар Баний
Re: Анкета - кое е най-важно за резултатно търсене
« Отговор #15 -: Април 10, 2016, 12:29:55 am »
Нека да уточним нещата, късмета е нещо случайно, той е извън нашия контрол.Като търсач, аз не можех да разчитам на късмета.Исках да имам "успех", защото той зависи от мене.Дали ще имаш успех да намериш гърне или ще имаш късмет да го откриеш, -резултата е един и същ.Въпроса е човек да прави неща от които ще има успех, а не да разчита на случайноста .Така търсача може да контролира крайния резултат, да намери гърне.Според наблюденията които имам, стигнах до извода, че успехът зависи от стила на търсене.Трябва всеки ден да се прави по нещо ново за да има успехи.

Неактивен avrelian

• Напреднал потребител
  • Публикации: 244
« Отговор #16 -: Април 10, 2016, 10:14:14 am »
И да не забравите да завържете червен конец на машинката, против уроки.

Неактивен Plamen

• Старши потребител
  • Публикации: 384
« Отговор #17 -: Април 10, 2016, 01:25:22 pm »
Според мен опита на търсача е по-важен елемент.Пробвал съм на места където други са се отказали да търсят,поради изчерпване на сигнали.Колкото и да не ви се вярва все още вадя сигнали.

Неактивен zempar

• Главен модератор
  • Ветеран
  • Публикации: 2201
« Отговор #18 -: Април 10, 2016, 02:47:12 pm »
Според мен опита на търсача е по-важен елемент.Пробвал съм на места където други са се отказали да търсят,поради изчерпване на сигнали.Колкото и да не ви се вярва все още вадя сигнали.
Че пък си и скромен :) ;) .

Неактивен aleksei912

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 61
« Отговор #19 -: Април 10, 2016, 07:56:41 pm »
                                                                                                                  абе то аз вадя сигнали там където аз самия съм се отказвал да търкам преди време.иначе по темата-вчера на майтап излязох за 2 часа...е едно костаче,ма кефа голям.и това на място,от което се бях отказал.значи редовното ходене за мен си е най-важно.апарата има значение,но не  е чак толкова голям фактор.

Неактивен Mehmed Kurusiulejman

• Ветеран
  • Публикации: 628
« Отговор #20 -: Април 11, 2016, 09:06:17 pm »
И така, стартираме поредната анкета, този път за допитване до вашето мнение за факторите които са най-важни за резултатно търсене. В анкетата  не са посочени комбинации на различни отговори за да не става прекалено претрупана, така че гласувайте кое според вас е най-важното, а кое е след него може да се пусне като мнение. Приятно гласуване :)
Според мен , само един отговор не е верен . Смятам , че ако имаш добра машинка , с която си на ти и излизаш редовно на търсене , късметът ще е на твоя страна !... Когато бях средношколец , навремето , идваше една лекарка в часовете ни по "сексология" , за да ни отвори очите ... Ние , младежите , бяхме срамежливи , но момите и задаваха въпрос след въпрос ... Една наша съученичка я попита : А кои мъже са харесвани от съвременните жени ?!... Тя имаше готов отговор : Днешните жени харесват мъжете със сребро в косата , злато във джоба и стомана в гащите ... Сетих се за това , защото и в металдетектинга не можеш да очакваш "джакпота" , ако нямаш добра машинка , не я познаваш добре и не излизаш редовно да търсиш ...Само тогава може да ти дойде късметът  Всичко останало остава просто празни приказки .
« Последна редакция: Април 11, 2016, 09:13:38 pm от Mehmed Kurusiulejman »

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3203
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
« Отговор #21 -: Април 11, 2016, 09:45:17 pm »
Тая анкета малко прилича на въпроса кое е първо - кокошката или яйцето  :) Естествено че еднозначен отговор малко трудно ще има, но все пак мисля че късмета не е привилегия единствено и само на начинаещия търсач. Даже си мисля че опитните колеги са по-облагодетелствани в това отношение. Щото понякога им трябва много малко за да се върнат доволни от полето.
Виж за редовното ходене две мнения няма. Може да си късметлия, може да имаш 20 годишен стаж, може да имаш хубава машина която познаваш много добре, ама от дивана в къщи тая работа не става.
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Неактивен Jeko

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 34
« Отговор #22 -: Април 15, 2016, 11:21:49 pm »
Редовното ходене и късмета са най важни , аз от месец нищо не съм намирал понеже не съм излизал ръждяса ми лопатата . А относно късмета е спираш колата дай да видим какво има тука един кър без пукнат чиреп и има какво да се намери

Неактивен qwertyus

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 76
« Отговор #23 -: Април 16, 2016, 04:49:04 pm »
Най-важното е да си в бостана, и да има останало  нещо за бране.

Неактивен kompirata

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 29
  • Прогонен
« Отговор #24 -: Април 16, 2016, 08:55:21 pm »
Късмета вади най хубавите сигнали
Прогонен за дублиране на стари регистрации

Неактивен Джони

• Ветеран
  • Публикации: 1395
  • Таен агент с АКА Сигнум MFT
« Отговор #25 -: Април 17, 2016, 12:18:27 am »
Зависи какви са критериите за "резултатно търсене".
За две-три монети на ден, което е нормално за опитен търсач, се иска просто ходене, особено "на полето" - трактора поразбутва сигналите всяка година, орат с по-хубава техника, все нещо излиза. И като се чуе тая година, че еди коя си нива пуснала десет монети, се смята за добър обект, никой не прави сметка колко търсача са минали от там, че да има такъв резултат.....Техниката не е от особено значение- в разораните ниви грунда е особен и не се лъжете, че техникта име значение. Тоест, за тия, които гонят "резултатен цветен сигнал" в паричен израз - отговора е - навъртени километри, постоянство и инат - резултат винаги има.
За откривателите - дилемата е друга. Може да си с извънземна техника, ако не те поведе крачето - какъвто стаж и опитност да имаш - файда йок. Примерите за тия, които са минали на сантиметри от гърнетата са много.
Има една съвсем друга категория - тия дето слухтят, кой къде какво - за тях е важна техниката. Или поне така си мислят. Тая категория са ми най недолюбени, неща да ги обсъждам.
Най-облагодетелствани са търсачите, които не се интересуват от нищо друго, освен от кефа. Такъв тип търсач, ще си вземе среден клас техника, нито много евтина, нито много скъпа. Ще си вземе такава, с която ще му е приятно да работи. Няма да се интересува дали ще намери днес нещо, което има парична равностойност, а ще излезе за удоволствие. Съответно, няма да маха гащи в някоя дълбоко изорана нива, а ще си избере място, което му е приятно..... и понеже не подхожда комерсиално, е много вероятно нестандартното му усещане да отведе на точното място. На това аз му казвам "реализиран късмет".
Не гласувах, защото ми липсва отговор в анкетата  - нещо от сорта на "кеф".
Иначе ми беше много любопитно да прочета отговорите. Хубава анкета. :)
П.п: Преди двайсет години опита и късмета бяха от значение, сега от значение е само нестандартното мислене, а то се отдава трудно на опитните търсачи. :)
« Последна редакция: Април 17, 2016, 12:30:41 am от Джони »
Монетата винаги има две страни.

Неактивен gospodin_gogo

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 5
« Отговор #26 -: Април 17, 2016, 08:09:43 am »
всичко е до практиката и малко късмет

Неактивен yaponetsa

• Тестова група
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 862
« Отговор #27 -: Април 17, 2016, 07:39:29 pm »
Има един стар лаф - Не ми хвали машина , хвали ми обект.

Неактивен стрела

• Напреднал потребител
  • Публикации: 223
« Отговор #28 -: Април 18, 2016, 09:18:21 am »
Зависи какви са критериите за "резултатно търсене".
За две-три монети на ден, което е нормално за опитен търсач, се иска просто ходене, особено "на полето" - трактора поразбутва сигналите всяка година, орат с по-хубава техника, все нещо излиза. И като се чуе тая година, че еди коя си нива пуснала десет монети, се смята за добър обект, никой не прави сметка колко търсача са минали от там, че да има такъв резултат.....Техниката не е от особено значение- в разораните ниви грунда е особен и не се лъжете, че техникта име значение. Тоест, за тия, които гонят "резултатен цветен сигнал" в паричен израз - отговора е - навъртени километри, постоянство и инат - резултат винаги има.
За откривателите - дилемата е друга. Може да си с извънземна техника, ако не те поведе крачето - какъвто стаж и опитност да имаш - файда йок. Примерите за тия, които са минали на сантиметри от гърнетата са много.
Има една съвсем друга категория - тия дето слухтят, кой къде какво - за тях е важна техниката. Или поне така си мислят. Тая категория са ми най недолюбени, неща да ги обсъждам.
Най-облагодетелствани са търсачите, които не се интересуват от нищо друго, освен от кефа. Такъв тип търсач, ще си вземе среден клас техника, нито много евтина, нито много скъпа. Ще си вземе такава, с която ще му е приятно да работи. Няма да се интересува дали ще намери днес нещо, което има парична равностойност, а ще излезе за удоволствие. Съответно, няма да маха гащи в някоя дълбоко изорана нива, а ще си избере място, което му е приятно..... и понеже не подхожда комерсиално, е много вероятно нестандартното му усещане да отведе на точното място. На това аз му казвам "реализиран късмет".
Не гласувах, защото ми липсва отговор в анкетата  - нещо от сорта на "кеф".
Иначе ми беше много любопитно да прочета отговорите. Хубава анкета. :)
П.п: Преди двайсет години опита и късмета бяха от значение, сега от значение е само нестандартното мислене, а то се отдава трудно на опитните търсачи. :)

точно казано,вече няма нищо ценно по полето затова остана кефа от разходката и приятната компания а и е здравословно