Forum > Форумни анкети
Анкета - за какво време (смятате) ви се е изплащал апарат?
imperio:
Силно провокативна тема, пускам я по примера на няколко известни задгранични форуми. Изобщо не е тайна че много от намереното заминава на черния пазар по липса на друга удачна ( и законна ) алтернатива, така че в много случаи удачното попадение на полето е удачна кръпка на джоба. Освен това много апарати са платени от желязото намерено по ТКЗС-та и прочее :)
Да се има предвид:
1. Допуска се варианта "Нещо извадено, но непродадено, или загубено, или обратно закопано, или откраднато, или конфискувано" - демек пари не са взети но се разчита на трезва и обективна оценка на гласувалия че изваденото е на едикаква си стойност. Ако не сте сигурни че можете да направите коректна бегла оценка гласувайте с джоба си, т.е. - 200 лева струва тоягата, 200 лева са влезли в джоба 8)
2. Редно е гласуването да се обясни с пост. Не е задължително, но е препоръчително за да е представителна анкетата. Предвид последното дано не станем като рибарски форум 8)
yaponetsa:
Според мен това е относително.Зависи повече от късмет и постоянство,отколкото от време.Това дали си хванал нещо за повечко пари не значи че апарата ти се е изплатил,щото освен цената му после има и други разходи по самите излети.
imperio:
Точно този въпрос ( за допълнителните разходи ) нарочно не го споменах, а чаках някой да го повдигне :) Щото сега горивото евтино, ама преди година две беше дабъл. Виж това за опита и късмета ще е следващата анкета, и там се очакват интересни неща :)
dionick:
въпрос към Imperio.... Защо в анкетата няма отговор "Не очаквам да си изплатя апарата! Правя го за удоволствие и за мен това е най-важното" Все пак има и такива хора?
Лично аз мисля че Металдетектинг-а не трябва да се приема като бизнес с определени инвестиции които трябва да се възвърнат един ден. Металдетектинг-а е хоби ....! А кеф цена няма!
imperio:
Няма такъв отговор, защото ако работиш за кефа , само от плугове след 2-3 години де факто ще си изплатил апарата. Изплащането на апарат не подбира дали си идеалист или материалист :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия