Анкета

Анкета - за какво време (смятате)  ви се е изплащал апарат?

1 седмица
5 (9.1%)
1 месец
2 (3.6%)
няколко месеца, но под 1 година
8 (14.5%)
След повече от 1 година търсене
7 (12.7%)
няколко години
5 (9.1%)
Все още нямам изплатен апарат
28 (50.9%)

Общ брой гласове: 54

Автор Тема: Анкета - за какво време (смятате) ви се е изплащал апарат?  (Прочетена 64938 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3203
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
Силно провокативна тема, пускам я по примера на няколко известни задгранични форуми. Изобщо не е тайна че много от намереното заминава на черния пазар по липса на друга удачна ( и законна ) алтернатива, така че в много случаи удачното попадение на полето е удачна кръпка на джоба. Освен това много  апарати са платени от желязото намерено по ТКЗС-та и прочее :)

Да се има предвид:

1. Допуска се варианта "Нещо извадено, но непродадено, или загубено, или обратно закопано, или откраднато, или конфискувано" - демек пари не са взети но се разчита на трезва и обективна оценка на гласувалия че изваденото е на едикаква си стойност. Ако не сте сигурни че можете да направите коректна бегла оценка гласувайте с джоба си, т.е. - 200 лева струва тоягата, 200 лева са влезли в джоба  8)

2. Редно е гласуването да се обясни с пост. Не е задължително, но е препоръчително за да е представителна анкетата. Предвид последното  дано не станем като рибарски форум  8)
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Неактивен yaponetsa

• Тестова група
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 862
Според мен това е относително.Зависи повече от късмет и постоянство,отколкото от време.Това дали си хванал нещо за повечко пари не значи че апарата ти се е изплатил,щото освен цената му после има и други разходи по самите излети.

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
Точно този въпрос ( за допълнителните разходи ) нарочно не го споменах, а чаках някой да го повдигне :) Щото сега горивото евтино, ама преди година две беше дабъл. Виж това за опита и късмета ще е следващата анкета, и там се очакват интересни неща :)
Mikron металдетектори

Неактивен dionick

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 59
въпрос към Imperio.... Защо в анкетата няма отговор "Не очаквам да си изплатя апарата! Правя го за удоволствие и за мен това е най-важното" Все пак има и такива хора?
Лично аз мисля че Металдетектинг-а не трябва да се приема като бизнес с определени инвестиции които трябва да се възвърнат един ден. Металдетектинг-а е хоби ....! А кеф цена няма!
« Последна редакция: Март 20, 2016, 09:52:37 pm от dionick »

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
Няма такъв отговор, защото ако работиш за кефа , само от плугове след 2-3 години де факто ще си изплатил апарата. Изплащането на апарат не подбира дали си идеалист или материалист :)
Mikron металдетектори

Неактивен Вандино

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 139
Няма такъв отговор, защото ако работиш за кефа , само от плугове след 2-3 години де факто ще си изплатил апарата. Изплащането на апарат не подбира дали си идеалист или материалист :)

Слушал съм да казват по кръчмите,че има едни бангий,дето се изплащат почти винаги от 1:50,до 1:100,ама дъртите са много потайни...

Неактивен Anarchy66

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 45
Все още не е изплатен апарата,по простата причина,че работя от 3 месеца с него и това,което съм открил не отговаря особено на очакванията,но времето е пред мен.

Неактивен стрела

• Напреднал потребител
  • Публикации: 223
много , много още трябва вече лемежи и болтове няма а и джилязото много евтино

Неактивен Jeko

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 34
Моите и двата се изплатиха вече в момента се озъртам за 3ти апарат . Японеца да си признае Вакуерото то е изплатил 5 пъти  ;D.

Неактивен miro1113

• Напреднал потребител
  • Публикации: 242
Сменям ги на често и ги продавам все на загуба.
И с тия цени на желязото дано го изплатя до пенсия.
Ако човек изтърве $ 100 банкнота и злато само за $ 10 то за златото ще се наведе , с такъв хъс сякаш парите никога не са съществували !

Неактивен Jeko

• Редовен потребител
  • **
Зависи и с какъв детектор работи човек един ГПХ се изплаща доста трудно за разлика от един Бг детектор .

Неактивен vanbg

• Старши потребител
  • Публикации: 347
  • Прогонен
въпрос към Imperio.... Защо в анкетата няма отговор "Не очаквам да си изплатя апарата! Правя го за удоволствие и за мен това е най-важното" Все пак има и такива хора?
Лично аз мисля че Металдетектинг-а не трябва да се приема като бизнес с определени инвестиции които трябва да се възвърнат един ден. Металдетектинг-а е хоби ....! А кеф цена няма!

+1 от мен за този отговор - Металдетектинг-а е хоби ....! А кеф цена няма!
Да запазим историята си.

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
Апарата като работи на поляната не се интересува от душевните терзания на собственика. Може да търкаш за хоби извън археологически обект, обаче машинката вади солид. Е, тогава като заклет хобист си го закопаваш пак в дупката. В случая е важно че апарата е дал каквото трябва по време на търсене, пък оператора дали е печалбар, хобист, или марсианец няма никакво значение.
Много ясно че много хора търсят за хоби, само не ме убеждавайте че сте хептен хобисти, и апаратите ги купувате само за да правите тестове в гаража.
Mikron металдетектори

Неактивен Jeko

• Редовен потребител
  • **
Много точно казано

Неактивен horhe_69

• Напреднал потребител
  • Публикации: 218
Хобито е хубаво нещо ама всеки гледа да барне гърнето това е тръпката  :D