Автор Тема: Металотърсачите - поглед под капака  (Прочетена 345587 пъти)

0 Потребители и 4 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен kronos555

• Ветеран
  • Публикации: 767
  • миндил и железарка
Re: Металотърсачите - поглед под капака
« Отговор #375 -: Юли 06, 2017, 11:54:20 pm »
Не знам, на моя полигон импакта се представи много добре, със стандартната антена прави дълбочина почти колкото макрото с нел торнадо. Много зависи колко е влажна почвата, на суха почва не чува много добре. Пак казвам, антената не е конструирана за дълбочина, например рейсъра с нел торнадо почти не изчернява дълбокия сигнал, докато с елипсата може да го даде чисто желязо.
п.с забравих, много важен момент е на колко разстояние е антената над земята, ако е леко повдигната сигнала се чува много по добре отколкото ако търкаш плътно, не знам защо е така, но го забелязах и при двата апарата.
« Последна редакция: Юли 06, 2017, 11:59:10 pm от kronos555 »

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 1497
« Отговор #376 -: Юли 07, 2017, 12:40:27 am »
Колега ти с коя антена тества макро рейсър 2 ?
И двата детектора със стандартните елипси. Със сигурност с други антени ще са по различни резултатите, но е учудващо колко голяма разлика има между въздушни и тестове в земята. 1лв. с тази стандарта антена едва на 20см. започваше да се чува ясно като цвят, макар, че на въздуха до 44-45см. го чува. Така е когато един детектор е с малка мощност и огромна чувствителност.
www.youtube.com/watch?v=WRtw34JddAQ
Почвата не е суха, още държи влага от последния голям дъжд наскоро. Нямаше разлика от разстоянието над земята. Даже съвсем като се трие отгоре, започваше да се опитва да чува лева като цвят на 25см. (но с много мъки). 1-2 см. над земята и цвета става категорично желязо. Другите режими бяха съвсем зле от към дълбочина и въобще не сме ги снимали.
На теста за бързина с цвят и железа се представи по-добре от "Двупроцесорната технология" на друг голям български производител. Също е заснето.
 В режим COG (Conductivity Ground) мълчеше на солена почва, но и цвят в нея не отчиташе. Т.е заради комфорта на търсача, са го направили напълно да елиминира такива солени почви и мокър пясък, но затова пък и нищо не засича. Освен ако не е нещо голямо близо до антената.

Неактивен kronos555

• Ветеран
  • Публикации: 767
  • миндил и железарка
« Отговор #377 -: Юли 07, 2017, 09:13:20 am »
Тази нокта която пробвате да не е с някакъв дефект, на моя полигон резултатите се различават много. Разликата между въздух и земя е около 30% на грунд 60.

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 1497
« Отговор #378 -: Юли 07, 2017, 10:09:07 am »
Знам ли, чисто нова от кашона. Не би трябвало да е дефектна. Батериите също са нови.
Трябва да направим един съвместен излет да ги сравним.
На теста за бързина се справи добре: www.youtube.com/watch?v=oFiojI4Mb7Y

Неактивен георги_ат

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 44
« Отговор #379 -: Март 27, 2018, 09:20:48 pm »
Bandito ІІ
Някой да има случайно схемата на този апарат

Неактивен Vladislav

• Старши потребител
  • Публикации: 366
« Отговор #380 -: Март 28, 2018, 04:18:18 am »

Това ?

Неактивен георги_ат

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 44
« Отговор #381 -: Март 28, 2018, 09:05:39 pm »

Това ?
Bandito ІІ
благодаря но на платката има три тримера -един зем.баланс -втори усилване на 062 а третият не мога да го намеря на схемата.

Неактивен Petronii

• Ветеран
  • Публикации: 743
« Отговор #382 -: Юли 31, 2018, 11:33:08 pm »
Здравейте, имам един детектор, който съм купувал преди, но не съм го ползвал досега, не знам дори на кой майстор е.
Предполагам е станимирка, понеже имам подобна, но без температурни настройки, а и изпълнението и направата на детектора е почти идентична, ме навежда на мисълта, че е такъв. Елементната му база е много стара, стари операционни усилватели, резистори и кондензатори, сигурно е над 15 год. Днес му правих малко проби, много копчелъци, едвам го настроих и накарах да работи, някой потенциометри са ми още неясни, но резултатите са му добри, лови дори малко по-добре от монетарките ми.
 Ако някой е ползвал такъв или знае нещо повече, нека даде информация.

Неактивен dimos75

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 67
« Отговор #383 -: Януари 20, 2019, 10:13:03 pm »
Здравей колега Petronii.Мисля,че прилича на моята.Ако е с 7 потенциометъра имаш 2 за температурния режим,1 усилване,1 положение на срелката,1 праг,2 за гунд баланса(груб и фин) и едно копче за режим термобаланс/работа.Така ли е?
« Последна редакция: Януари 20, 2019, 10:23:59 pm от dimos75 »

Неактивен nobody

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 140
« Отговор #384 -: Януари 23, 2019, 03:53:04 pm »
Manta V3

Неактивен Petronii

• Ветеран
  • Публикации: 743
« Отговор #385 -: Януари 23, 2019, 09:23:35 pm »
Здравей колега Petronii.Мисля,че прилича на моята.Ако е с 7 потенциометъра имаш 2 за температурния режим,1 усилване,1 положение на срелката,1 праг,2 за гунд баланса(груб и фин) и едно копче за режим термобаланс/работа.Така ли е?

Горе-долу е така, но подредбата на потенциометрите не е същата и изглежда по-стара изработка.
Твоята на кой майстор е и от къде?

Неактивен KolyoKT

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 3
« Отговор #386 -: Януари 28, 2019, 07:43:05 pm »
И аз да покажа под капака и самия капак.Подскажете къде да търся повече информация за ремонт.

Неактивен VOXYX

• Старши потребител
  • Публикации: 394
« Отговор #387 -: Януари 28, 2019, 08:34:21 pm »
И аз да покажа под капака и самия капак.Подскажете къде да търся повече информация за ремонт.
Майстора на този апарат се казва Цецо и е от Монтана. Успех!
« Последна редакция: Януари 28, 2019, 09:01:10 pm от VOXYX »

Неактивен KolyoKT

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 3
« Отговор #388 -: Януари 28, 2019, 08:54:00 pm »
Благодаря ще се опитам да се свържа с него.

Неактивен nnasskoo

• Тестова група
  • Старши потребител
  • *
  • Публикации: 406
  • PULSE
« Отговор #389 -: Април 01, 2019, 07:30:07 am »
До колкото разбрах е правен в завода за телевизори във Велико Търново.