Автор Тема: Металотърсачите - поглед под капака  (Прочетена 345593 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Rex

• Гост
Re: Металотърсачите - поглед под капака
« Отговор #361 -: Април 30, 2017, 09:24:09 pm »
Felezjoo Pi --- Иранския пулсак с частична дискриминация на металите
https://prikachi.com/images.php?images/579/9109579q.jpg
https://prikachi.com/images.php?images/582/9109582n.jpg

Rex

• Гост
« Отговор #362 -: Юни 22, 2017, 06:54:51 pm »
PIM-2 ......... вариация на делта пулс2 ,но с микроконтролер и дисплей. Частична дискриминация.
https://prikachi.com/images.php?images/512/9140512O.jpg

Неактивен algan

• Старши потребител
  • Публикации: 399
« Отговор #363 -: Юни 22, 2017, 07:58:26 pm »
Имам платки на Пим-2 останали ако някой иска  да опита преди година я бях пробвал,но не съм впечатлен.

Rex

• Гост
« Отговор #364 -: Юни 22, 2017, 10:09:33 pm »
каква им е цената колега

Неактивен algan

• Старши потребител
  • Публикации: 399
« Отговор #365 -: Юни 23, 2017, 05:54:43 am »
1 бр- 6 лв  :)

Rex

• Гост
« Отговор #366 -: Юни 23, 2017, 03:56:49 pm »
супер е цената , само дано платката е такава каквато ми трябва. ще пиша на лични

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 1497
« Отговор #367 -: Юли 06, 2017, 01:06:45 pm »
Тия дни ми попадна една Нокта Импакт. Първото ми учудване беше след като я тествахме - доста прилично работи, има и достатъчно бързина и дълбочина и много настройки, с които да се избере оптималния режим според конретния терен и личните предпочитания на оператора.

Още по-голямото ми учудване обаче дойде след като я отворих. Целия детектор е реализиран само с един процесор, с директна обработка на сигнала, без почти никаква външна периферия, ако не се смята допълнителния LCD драйвер PCA8546, защото процесора няма толкова изводи за всички сегменти на дисплея.
Първоначално очаквах да видя вътре мощен процесор (DSP или Cortex, или поне PIC24), защото Makro Racer 2 е направен с PIC24, а работи с една идея по-зле от Импакт.
Но в случая са използвали PIC18F45K22 - доста нисък клас 8 битов процесор с неголеми възможности. Няма никакви "Двупроцесорни технологии"  ;D
Учудващо е че са успели да реализарат толкова добре работещ детектор с този процесор. Няма външни АЦП-та, явно ползват вградените, които са сравнително бавни и с ниска резолюция. Допускам, че може да изполват oversampling, за да вдигнат резолюцията , съответно чувствителността, но като цяло са с справили много добре. Както е казано в една мъдрост: "Майсторството се познава в ограниченията".
Има и някои кусури, но те са незначителни на фона на цялостното изпълнение.
От мен Браво.

P.S. От другата страна на платката са само бутоните и дисплея.

Неактивен kronos555

• Ветеран
  • Публикации: 767
  • миндил и железарка
« Отговор #368 -: Юли 06, 2017, 02:37:38 pm »
Пробва ли stat delta режима, аз заради него купих един импакт. Недостатъка на тази машина е само антената, дано нел и марс пуснат в скоро време по големи, макар че даже и с тази антенка в този режим stat d. чува добре сигнал който гадулка едва закача.

Неактивен zempar

• Главен модератор
  • Ветеран
  • Публикации: 2201
« Отговор #369 -: Юли 06, 2017, 03:02:19 pm »
макар че даже и с тази антенка в този режим stat d. чува добре сигнал който гадулка едва закача.
Да не би да се бъркаш нещо, от гъдулката по-дълбоко и продуктивно нема ;) .

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #370 -: Юли 06, 2017, 03:15:45 pm »
Пробва ли stat delta режима, аз заради него купих един импакт. Недостатъка на тази машина е само антената, дано нел и марс пуснат в скоро време по големи, макар че даже и с тази антенка в този режим stat d. чува добре сигнал който гадулка едва закача.
Да, Stat (D) и Gen (D), са интересни режими. В тия два режима дълбоките железа ги дава цвят, а плитките като желязо. Мисля, че те ще са по удачни ако е по-висока минерализацията.
Утре или в неделя мисля да му направя малко по обстойни тестове на полигона. Хем ще го сравним как е в земята спрямо други детектори.
Оригинална голяма антена защо не вземеш?

Неактивен kronos555

• Ветеран
  • Публикации: 767
  • миндил и железарка
« Отговор #371 -: Юли 06, 2017, 04:45:26 pm »
Голямата антена тежи 880гр за това. Има едни blackdog xxl но не знам от къде да я поръчам. Импакта според мен е подобрен фишер 75, но може и да греша, като цяло е добра машина.

Неактивен mario321

• Старши потребител
  • Публикации: 352
  • for gold nuggets
« Отговор #372 -: Юли 06, 2017, 09:45:04 pm »
При мен fisher f75 ltd малко по бързо отчита дълбокия сигнал, тоест при много бързо махане си засича толкова бързо колкото се маха над сигнала-говоря за лимитираната версия а не старото f75 , но makro racer 2 малко по бавно засича същия дълбок сигнал който е вкаран в страничен джоб-тераса на дълбочина почти близо до предела-ръба .Първия също върти по бързо и цифрите на дисплея, малко по бързо се и възстановя, но разликата в тези бързени е малка, тоест и makro racer 2 си е бърз, накой да не си помисли сега че е бавен както е fisher f5, не по бързичак е !
Но makro racer 2 е по дълбок само с няколко сантиметра, доста ме изненада с тези  5см повече !!!
И двата апарата са сравнявани с 33см антени защото стандартните им елипси са пълен кен.ф  !
Лично съм ги сравнявал а не да чуя от баджанака или комшията дето дърпа леко само пердето ;D .
makro racer 2 на мен за сега ми допада най много, бих казал добра работа,но въпрос на предпочитания, на други пак им допада първият . Забелязах и разлики при тестовете  в силата на сигнала със различите метали , но ще стане много дълга и широка. Поздрави.

Няма перфекни машини, въпрос на предпочитания в търсенето

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #373 -: Юли 06, 2017, 10:07:45 pm »

Няма нищо общо с който и да е Fisher. Коренно различни са. F75 е с друга схемотехника и процесор на Texas Instruments - доколкото помня беше някакъв  TMS...
Не знам защо толкова много хора си мислят така. Може би защото турците са направили подобни звуци. Макро Рейсера също няма нищо общо с Фишер.

Днес ходихме на тестове на полигона. Оказва се че съм избързал със суперлативите и не всичко е толкова розово. На практика въздушните тестове са с прекрасни резултати, но  за същите цели в земята трагично се различават. И дълбочината и дискриминацията значително се влошават и то на сравнително лека почва с грунд баланс на 63-64.
Ти си идвал на тоя полигон, знаеш каква е почвата.  Това в най-дълбоката програма Deep на Sens: 90 Нагоре започваше да става много нервен. Без автотракинг и iSat =0. И на трите честоти все едно и също.
Ще го покажа на видео, за да не съм голословен. Сега се зарежда в тубата.
Аз за себе си имам обяснение на какво се дължи, но собственика на Импакта вече иска да го продава. ::)
Рейсера във въздуха се представяше по зле от Импакта, но в земята е по добре. Почвам да си мисля, че са разработвани от различни хора.

Неактивен mario321

• Старши потребител
  • Публикации: 352
  • for gold nuggets
« Отговор #374 -: Юли 06, 2017, 10:17:43 pm »
Колега ти с коя антена тества макро рейсър 2 ?