Автор Тема: Golden Mask Pro 4WD  (Прочетена 58288 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 1525
Golden Mask Pro 4WD
« -: Май 23, 2015, 09:52:57 pm »
Днес ми се удаде възможност да тествам Golden Mask Pro 4WD на полигон през който през който са минали повечето металдетектори ,които съм коментирал във форума. Маската е с новия стик за който се писа преди време във форума и наистина този стик е голямо удобство. Побира се в по голяма раница(за разлика примерно от F75 или Sovereign) без сложена сонда и е с по качествена изработка даже и от западните металдектори - без луфтове, тракания и т.н. Това в съчетание с  ел.блок прави апаратът ергономичен, работи се приятно, без да се изморява ръката.

Неактивен miro1113

• Напреднал потребител
  • Публикации: 242
Re: Golden Mask Pro 4WD
« Отговор #1 -: Май 23, 2015, 10:09:56 pm »
Кажи и резултатите от тестовете .
Гогориш , пишеш , за новата конфигурация за щеката , нали ?
Ако човек изтърве $ 100 банкнота и злато само за $ 10 то за златото ще се наведе , с такъв хъс сякаш парите никога не са съществували !

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #2 -: Май 23, 2015, 10:19:00 pm »
Да. точно. Говорех по телефона и за това спрях. Сега ще продължа.

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #3 -: Май 23, 2015, 10:29:26 pm »
Електронният блок също е разположен много добре и много лесно се превключват контролите.
Сега конкретно за теста - на този терен F75 и Голд бъг се грундират някъде на стойност 60-65.Маската се грундира без проблем на 10 часа на потенцометъра за грунд баланса. И си хвана категорично всички проблемни сигнали на границата на детекция, но ... при правилно грундиран апарат. Леко мръдване на грунд баланса и сигналите изчезват. Пробвах и на автоматичен грунд баланс - но не отчете тези сигнали.

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #4 -: Май 23, 2015, 10:38:07 pm »
Има разлика и на коя честота е - на този терен апаратът работеше много по добре и категорично на 8 килихерца и тази контрола за 2те честоти си е едно голямо преимущество на този металдетектор. Много добре е направена и многотоналната индикация - нещо подобно на Голдмакс и Гмакс - желязото е с нисък ръмжащ тон, цветните сигнали с висок тон и в този режим спокойно може да се работи на ниски стойности на Dics. Level. Дълбок и бърз апарат. Сондата е 10"на12" и настина с нея Маската се справя на минерализирани терени.
Харесва ми ,че има и трешолд ,който се задава от Power level и може да се усети промяната на минерализацията и много бързо да се грундира отново.

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #5 -: Май 23, 2015, 10:48:17 pm »
Другото голямо предимство са безжичните слушалки - качествени са, не се забавя сигнала. Аз почти винаги работя със слушалки и тук удобството е голямо особено в гори и пресечени местности.
Първите впечатления от Golden Mask Pro 4WD са много добри и по нищо този металдетектор не отстъпва на западните апарати от по висок клас. Но не е за начинаещи - изисква се опит при работа със слухарски апарати и прецизно грундиране. При следващи излети ще го тествам и на по минерализирани терени, където f75 отчита стойност на грунд баланса 85 и ще направя и снимки.

Неактивен vasilio

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 30
« Отговор #6 -: Май 23, 2015, 11:32:33 pm »
 Здравеи какво имаш  в  предвид  правелно  грундиран  апарат (благодаря  за пояснението предварително)

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #7 -: Май 24, 2015, 12:19:14 am »

Неактивен vasilio

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 30
« Отговор #8 -: Май 24, 2015, 08:38:14 am »
https://metaldetecting.eu/index.php/topic,127.0.html

Виж Ground Balance.
Извеняваи яавно  ас  несе  изказах   правелно ,знам  какво  е  грунд  баланс  вапроса  ми  беше  дали  го  оставяш  баланса  на  плус  или  минос

Неактивен avrelian

• Напреднал потребител
  • Публикации: 244
« Отговор #9 -: Май 24, 2015, 10:22:23 am »
Много ми е интересно, как го направи този прецизен грунд баланс, работя с 4про и никога до сега не съм сигурен че е правилен. Когато балансирам при мен не се чува тона за желязо, затова почвам да въртя от ляво на дясно, и когато почна да чувам тон за цвят връщам леко назад докато изчезне, и според мен апарата е балансиран. При 3+ при включено ВСО баланса е супер лесен, там се чуват двата тона и баланса е доста прецизен. Когато работя с 3- та доста често си проверявам баланса и при наличието на двата тона корекцията става доста бързо.
« Последна редакция: Май 24, 2015, 10:33:33 am от avrelian »

Неактивен miro1113

• Напреднал потребител
  • Публикации: 242
« Отговор #10 -: Май 24, 2015, 11:14:23 am »
Баланса не трябва ли да се прави без дискриминация , тоест при нулева дискриминация.
Ако човек изтърве $ 100 банкнота и злато само за $ 10 то за златото ще се наведе , с такъв хъс сякаш парите никога не са съществували !

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #11 -: Май 24, 2015, 11:29:28 am »
На този терен имам заровени дълбоки сигнали на границата на детекция, които при правилна позиция на потенциметъра Ground Balance апаратът ги хваща - това за мен е прецизен грунд баланс. Примерно пробвах на автоматичен - в крайно ляво положение и тези сигнали не се отчитаха.
Как да си сигурен за прецизен ГБ - заравяш си монетка и пробваш .

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #12 -: Май 24, 2015, 12:16:08 pm »
Извеняваи яавно  ас  несе  изказах   правелно ,знам  какво  е  грунд  баланс  вапроса  ми  беше  дали  го  оставяш  баланса  на  плус  или  минос

Много ми е интересно, как го направи този прецизен грунд баланс, работя с 4про и никога до сега не съм сигурен че е правилен. Когато балансирам при мен не се чува тона за желязо, затова почвам да въртя от ляво на дясно, и когато почна да чувам тон за цвят връщам леко назад докато изчезне, и според мен апарата е балансиран. При 3+ при включено ВСО баланса е супер лесен, там се чуват двата тона и баланса е доста прецизен. Когато работя с 3- та доста често си проверявам баланса и при наличието на двата тона корекцията става доста бързо.

За да не пиша излишно - ето един клип, където е снимано как се грундира новия Golden Mask Pro 4WD. Аз го правя по същия начин. Мисля,че има разлика между моделите на 4-ките, а това е последен модел и може и да има някаква еволюция в модела. Все пак това е последния модел на Golden Mask 4.

https://www.youtube.com/watch?v=rF77oBIEMCE

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #13 -: Май 24, 2015, 12:20:52 pm »
Баланса не трябва ли да се прави без дискриминация , тоест при нулева дискриминация.

Специално за този модел мисля ,че не е необходимо да е нулева дискриминацията за да се грундира апарата. Поздрави.

Активен nnasskoo

• Тестова група
  • Старши потребител
  • *
  • Публикации: 406
  • PULSE
« Отговор #14 -: Май 24, 2015, 12:41:03 pm »
Ако земята е лека не се чува ниския тон при грундиранe или се чува само в крайно ляво положение на потенциометъра грунд.Поне при GM4 е така.Дължи се на самото схемно решение(не е дефект).Грундирането става като се върти от крайно дясно докато изчезне високия тон.С 4wd не съм работил ,но предполагам че пак  е така.Явно колегата Kodokan е бил на по тежка зeмя.