Автор Тема: търсене на монети в вековни дървета  (Прочетена 26139 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен sebastian

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 25
търсене на монети в вековни дървета
« -: Ноември 26, 2011, 11:31:15 pm »
някаде бях чел,че траките или българите мисля садили дървета и под тях слагали златни гарета и монети,като златото или оставало под дървото в корените,или се издигало съвсем леко нагоре в основата на дървото

Неактивен zempar

• Главен модератор
  • Ветеран
  • Публикации: 2201
Re: търсене на монети в вековни дървета
« Отговор #1 -: Ноември 27, 2011, 12:32:03 am »
хм , сега вековни дървета ли ще гътаме :)

Неактивен phoenix

• Тестова група
  • Старши потребител
  • *
  • Публикации: 420
« Отговор #2 -: Ноември 28, 2011, 10:18:29 am »
някаде бях чел,че траките или българите мисля садили дървета и под тях слагали златни гарета и монети,като златото или оставало под дървото в корените,или се издигало съвсем леко нагоре в основата на дървото

няма логика да скриеш нещо с цел после да ме можеш да си искараш , надали кат криеш бързо имане ще искаш да си отвориш работа за една седмица .. и другото което е надали има останали живи дървета от тракойско време а и от миналия век не са много
Само слабите се стремят към ред. Силните владеят хаоса.

Неактивен ROMA

• Напреднал потребител
  • Публикации: 151
  • ПОКРОВИТЕЛКА
« Отговор #3 -: Ноември 28, 2011, 12:38:58 pm »
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Правилно си чел и разбрал.Има много описани случаи,когато намират имане под дърво.Ето един такъв:
https://www.blitz.bg/news/article/118601
Форумът има за цел да предоставя възможност на всеки да сподели своите мисли и опит!!!

Неактивен phoenix

• Тестова група
  • Старши потребител
  • *
  • Публикации: 420
« Отговор #4 -: Ноември 28, 2011, 12:52:58 pm »
да си заровиш гърнето ПОД дървото е нормално и разбираемо, но не е ясно кактоа дърво е живяло 4000 години ... да не би гърнето да си е било там и случайно да е израстнало дървото ? а не да е садено от съответния тракиец :)
Само слабите се стремят към ред. Силните владеят хаоса.

Неактивен ROMA

• Напреднал потребител
  • Публикации: 151
  • ПОКРОВИТЕЛКА
« Отговор #5 -: Ноември 28, 2011, 01:30:46 pm »
Правилно!!! ;D
Форумът има за цел да предоставя възможност на всеки да сподели своите мисли и опит!!!

Неактивен dante

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 5
« Отговор #6 -: Декември 19, 2011, 09:58:55 am »
Или е било вкаменелост вече.Това съм го чувал,но за османско злато.Дори има намирано и в хралупа на стар дъб.При рязането му са намерили три алтъна вътре.Когато са го вадили или са паднали или са оставени заради проклятие........

Неактивен pergamon

• Напреднал потребител
  • Публикации: 173
« Отговор #7 -: Януари 16, 2012, 08:26:05 pm »
Преди години бях  в гора ,и случайно вдигнах машината на шега към едно дърво.Неочаквано и за мен самия,на около 1,8 м.даде сигнал,точно там се разклоняваше дървото.Падна малко сеч,и какво се оказа.Преди време когато е било по младо  дървото,някой капут тикнал си там ножката,и не я е измъкнал,та честта се падна на мен :-\ Та така с дървените  сигнали.
Загубеното злато,може да се намери.Загубеното време-никога!

Неактивен iosifff

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 9
« Отговор #8 -: Февруари 18, 2012, 03:45:28 pm »
чувал съм ,че не е на хубаво да намираш чужд нож

Неактивен dimitrow

• Тестова група
  • Нов потребител
  • *
  • Публикации: 38
« Отговор #9 -: Февруари 18, 2012, 05:06:27 pm »
чувал съм ,че не е на хубаво да намираш чужд нож

Просто суеверие!
Хората използват ножа от векове , било в кухнята на бойното поле или във всекидневието и а познай колко много има в земята !?!?!

Неактивен minka_d

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 2
« Отговор #10 -: Февруари 26, 2012, 09:01:17 pm »
Samo da otbeleja 4e se pi6e "vav vekovni"...durveta...a ne "v vekovni",no nqma zna4enie za edno i su6to stava na vapros mai... ;D

imperio: писането на кирилица е задължително!

Неактивен Plamen

• Старши потребител
  • Публикации: 384
« Отговор #11 -: Февруари 26, 2012, 09:39:58 pm »
Samo da otbeleja 4e se pi6e "vav vekovni"...durveta...a ne "v vekovni",no nqma zna4enie za edno i su6to stava na vapros mai... ;D
Нека не ставаме дребнави,колега ама ти май забрави нещо? ;) ;)

Неактивен XpDeusV2.0

• Старши потребител
  • Публикации: 265
  • Истината е някаде там
« Отговор #12 -: Февруари 28, 2012, 01:18:28 am »
Повечето монетки ,които са останали са в торбички в хралупи скрити при инцидентни случаи  . Лошото е че много от тези вековни дървета са оковани яко с пирони от преди доста време. Поне да беше един щях да знам посоката към имането :)
В един язовир в нашият регион остана едно такова дърво , защото баща ми реши да ме заведе там чак след като си взех детектора ........ Беше залято . Това лято май ще  е много горещо и може  да изкарам късмет.
I'm back

Mission loading.........

Неактивен ЧИГОТ

• Напреднал потребител
  • Публикации: 210
  • Прогонен
« Отговор #13 -: Февруари 28, 2012, 01:13:51 pm »
Eдно дърво, което заслуажава внимание, но не и с металдетектор в ръка:

700-годишният бряст от с. Нисово, Русенско.

"...По-известен сред местните като Дървото на желанията, столетникът от Нисово спечели българския конкурс с историята за млада, сляпа танцьорка, живяла някога в близката воденица, която прогледнала, след като намазали очите й със сок от бряста. Легендата разказаха учениците от клуб „Екология” на ОУ „Христо Ботев”, с. Щръклево, Русенско. Благодарение на нея и на подкрепата, която децата събраха за своето любимо дърво, то получи 1 245 уникална гласа в онлайн вота за „Дърво с корен 2011”, което го нареди на първо място сред десетте финалисти в конкурса и му отреди привилегията да представи България в международната надпревара..."
https://forthenature.org/news/2281

Неактивен sitalk

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 9
« Отговор #14 -: Март 18, 2012, 10:38:42 pm »
Това е истина:
Преди 30-40г в едно балканско село,са изкоренявали дървета за да правят разсадник.Някои,по-големите, са ги събаряли с взрив.При един от взривовете от небето са заваляли късни ауреуси или солиди,едно от двете.Започнало е голямо събиране на око.После с детектори.Бай Желязко от там е взимал също.
Ако някой от старите търсачи прочете това,вероятно ще се сети за кой район е случката... ;)