Автор Тема: Wave металдетектори  (Прочетена 286518 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен pirata29

• Старши потребител
  • Публикации: 432
  • Късмет на всеки
Re: Wave металдетектори
« Отговор #30 -: Март 05, 2013, 09:06:20 pm »
а как ще се държи на орудено
ще пробваш ли с парче асфалт
Успех на всички

Неактивен wave

• Производители
  • Старши потребител
  • *
  • Публикации: 328
    • Wave metaldetektors
« Отговор #31 -: Март 07, 2013, 03:10:50 pm »

КОГАТО ДРУГИТЕ НЕ МОГАТ!
https://metaldetector-bg.com/

Неактивен gun

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 677
« Отговор #32 -: Март 07, 2013, 07:59:14 pm »
Новата А3 изглежда страхотно и много добре работи (поне моята) ;)

Неактивен PETRONIY

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 85
« Отговор #33 -: Март 08, 2013, 09:57:22 pm »
привет WAVE ,отдавна искам да попитам някой производител,има ли значение,апарат който е само със една звукова дискриминация,само при цветен сигнал дава ясен звук,а на черния или го накъсва или не го дава,,и със повече тонала,демек за черен един звук и за цветен друг звук,,дали това има значение за по добрата работа на апарата,,защото по вечето фабрични апарати го имат,дали това е предимство,,защото дълбоките,,черни,,сигнали направо ги дават цвят,апарати с един тонал,,докато апаратите с два или по вече тонала си го дават направо,,черен,,сигнал,знам това пробали сме го на полигон,,при теб как са нещата в тази насока,,,

Неактивен PETRONIY

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #34 -: Март 08, 2013, 10:07:29 pm »
питам колеги,защото се губи ценно време ,,,в изследване,,на сигнала,и накрая да излезе черен,,и в гората нещата са други,,пробахме с една стара консервена кутия,,и,,,и какво показа теста,,ами теста показ че апарати с един звуков тон,,консервата си я дава направо цвят,,а апарата с два звукови тона си го дава черен,а искам да кажа че апаратите са от една марка,от един производител,но разликата е единия е с по вече тонала,,и после се убедихме че апарати с повече тонала имат предимство,,особенно в гора,,,

Неактивен Джони

• Ветеран
  • Публикации: 1395
  • Таен агент с АКА Сигнум MFT
« Отговор #35 -: Март 09, 2013, 12:23:25 am »
Абе, да ви питам аз...не се ли захласвате чак толкоз много по тия екстри на МД-тата. Кое било черно, кое цветно....
За добрия търсач нещата малко по-иначе стоят. Има плитки и дълбоки сигнали.
Добре е металотърсача да дискриминира перфектно до 20-30см. И да различава плитък и дълбок сигнал също добре. И да работи бързо на замърсено. И все пак да пробива под 30см, колкото повече - по-добре. Пък ако дълбокия сигнал го пердаши цвят, независимо какъв е - мммм, какво да искаш повече.
Останалото е лаф моабет по форумите.
Сори за офтопика, ако се приема за такова....
Монетата винаги има две страни.

Неактивен wave

• Производители
  • Старши потребител
  • *
  • Публикации: 328
    • Wave metaldetektors
« Отговор #36 -: Март 09, 2013, 08:29:17 pm »
Колегата Джони е права. Може да се направи детектор с VCO даже аз имам такъв вариант,но мисля че този тип дискриминация е добра. Все пак търсенето определя пазара.
КОГАТО ДРУГИТЕ НЕ МОГАТ!
https://metaldetector-bg.com/

Неактивен PETRONIY

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #37 -: Март 13, 2013, 09:49:05 pm »
извинявай,,,ДЖОНИ,,знам от къде си,,аз  съм близо до тебе,но аз не съм съгласен,ама изобщо не съм,,някои колеги сега се присмиват,,на тези твои приказки,,не знам от кога си в,,хобито,,но ако си начинаеща,,,а от твоите приказки се разбра,,че си ,,,зелена,,още,,,и не знаеш какво беше преди,,,е ветераните знаят за какво говоря,,че сега на 25-30,,,не е останало почти нищо,,и апаратите които са със 1 тон,,за дискриминация,не че не,,чуват,,сигнала,чуват го,ама го дават все,,цвят,,независимо какъв е сигнала,черно или цветно,,това го знам от ,,опит,,да си чувала или видяла ,,фабрични апарати с 1 звук,,няма,аз поне не знам и не съм чувал,,нека и колегите да си кажат мненията,,и тези апарати които имат по вече тонала,имат и по добра дискриминация,,сигурен съм в това,,,

Активен nnasskoo

• Тестова група
  • Старши потребител
  • *
  • Публикации: 398
  • PULSE
« Отговор #38 -: Март 13, 2013, 10:11:43 pm »
Колега в дълбока заблуда си!

Неактивен ztec

• Тестова група
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 738
« Отговор #39 -: Март 13, 2013, 10:21:55 pm »
аз работя на многотонална дискриминация и ми е по лесно с нея.Когато е на двутонална дискрим. ми се струва,че в замьрсено по трудно ще се определи цвета.
Teknetics T2 Classic
XP Gold MAXX Power V4

Неактивен Джони

• Ветеран
« Отговор #40 -: Март 14, 2013, 07:56:46 pm »
извинявай,,,ДЖОНИ,,знам от къде си,,аз  съм близо до тебе,но аз не съм съгласен,ама изобщо не съм,,някои колеги сега се присмиват,,на тези твои приказки,,не знам от кога си в,,хобито,,но ако си начинаеща,,,а от твоите приказки се разбра,,че си ,,,зелена,,още,,,и не знаеш какво беше преди,,,е ветераните знаят за какво говоря,,че сега на 25-30,,,не е останало почти нищо,,и апаратите които са със 1 тон,,за дискриминация,не че не,,чуват,,сигнала,чуват го,ама го дават все,,цвят,,независимо какъв е сигнала,черно или цветно,,това го знам от ,,опит,,да си чувала или видяла ,,фабрични апарати с 1 звук,,няма,аз поне не знам и не съм чувал,,нека и колегите да си кажат мненията,,и тези апарати които имат по вече тонала,имат и по добра дискриминация,,сигурен съм в това,,,
:)Абе нещо не мога да ти схвана поста. Кви са тез апарати с един тон и каква им е дискриминацията - уточни, че нещо....Навремето нямаше изобщо заводски апарати, работехме с гаражни - еднотонални, дискриминацията беше "стрелкова", а не звукова. Ама и те дискриминираха прилично до 25-30см.
Аз лично се радвам на апарат, който криви дълбокия сигнал задължително към цвят, щото обратното е мнооого по-лошо, а съм имала и такава, уж фабрична пръчка, която чуваше 20см монета на 25 см чисто черно. Един дълбок сигнал, ако го чуеш цвят, винаги можеш да го зачистиш, пък що не и да го изкопаеш, ама ако ти е черен - забрави брат. Никога не съм съжалявала като копая дълбок сигнал, а сети се що....
Какво е останало на 25-30 см едва ли можеш да кажеш, щото не си минал навсякъде, да не ти казвам, че има и съвсем недокоснати места, ама трябва да се излезе от ония старите места дето ги тъпчете като зомбирани, не че и аз не съм тъпкала....
И ще съм ти благодарна да ми обясниш кое точно в поста ми те кара да си мислиш, че съм "зелена" ? Не че имам претенции, все ми е тая как изглеждам в очите на останалите..., особено тия, които не познавам лично.  :)
Новия ми апарат има и многотонален режим, но ми е по-комфортно да работя в двутонален, ухото се уморява по-малко, когато става въпрос за работа над 5-6 часа.  :P А, ако имам място, което заслужава по-голяма внимание, направо ще мина на еднотонален, щото и такава опция имам, нищо, че съм зеленка..... ;D
А и сто тона да ти вкарат, като не дискриминира добре електрониката вътре, файда, според мене, няма. Тъй че, колко тона има апарата, май няма значение....
Според мене, проблема на повечето фабрични апарати е, че със стандартна антена посмъртно не пробиват под 40 см на терен, а не колко тона са им натъпкани в менюто....
« Последна редакция: Март 14, 2013, 08:28:46 pm от Джони »

Неактивен gun

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #41 -: Март 14, 2013, 08:26:54 pm »
Колега имам въпрос към теб .Ти колко фабрични апарата си имал? ;)Моя фишер  ф 75 съм  го настроил на един тон  :)

Неактивен PETRONIY

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #42 -: Март 15, 2013, 02:11:10 pm »
колеги,,може би не можах да се уточня,,,аз ли се грешно молих,,вий ли грешно ме разбрахте,,,сега ,разбира се че на замърсено се работи на еднотонално,това никой не го оспорва,аз си казах мнението ,,че апарати които са многотонални,,,са по ефективни,,я някой колега да ми каже,че в гора работи на един тонал,няма как да стане това,след като като някои цветни дълбоки сигнали ги дава на дълбочина черни,и ти след като си на един тонал,,няма как да го чуеш сигна че цветен,,никой не може да ме обеди в противното,мога да кажа със сигурност и кои сигнали ги дава черни,а фактически са цветни,,можем и да направим тест,,вземам една гръцка пара и я заряваме,,я по старите ,,ветерани,,да кажат,,дали аз нещо си измислям,,не е мястото тука сега да кажа и другите,,,тънкости,,само иска да кажа че това се постига само с голям,,,,стаж,,,

Неактивен gun

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #43 -: Март 15, 2013, 04:38:18 pm »
Колега дай ако ще поспорим (за да стигнем  до истината ) да не е в тази тема .Да си отворим тема в пясъчника и да си спорим колкото си искаме  ;)

Неактивен Джони

• Ветеран
« Отговор #44 -: Март 15, 2013, 06:59:55 pm »
Колега дай ако ще поспорим (за да стигнем  до истината ) да не е в тази тема .Да си отворим тема в пясъчника и да си спорим колкото си искаме  ;)
Тоя спор даже и за офтопика не е май...Остави, че трудно му разбирам на колегата, и не знам колко му е опита, но явно не осъзнава, че между различните апарати има съществени разлики и те съвсем не почват и не свършват със звуковите възможности на техниката...Ти спори с него, аз нямам нерви..Той явно си е заплюл там някаква марка/или гаражен май/ и си говори за нея.Май ти беше с многото апарати. Земи му обясни кои чуват тетрата в дълбочина черна и кои консервната кутия също черна...И как се работи на замърсено и как в гора, че...явно аз и да му обяснявам файда няма... ;D...няма респект.  ;D ;D ;D А някой му е напълнил главата с глупости.
Извинявам се на колегата WAVE, не предполагах, че едно невинно мнение ще предизвика такива реакции...Успехи с техниката и още по-големи постижения му пожелавам. Производителите трябва да се развиват постоянно.