Автор Тема: колеги дайте съвет  (Прочетена 22156 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен pako

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 33
колеги дайте съвет
« -: Октомври 27, 2014, 08:34:14 pm »
Колеги дайте съвет кой апарат може да засече златно  синджирче около 20 гр примерно и изобщо има ли такъв който да го засича на поне 10см в пясъка на плажа? Правихме тестове с моят гарет ат про с ескалибур 3 със деос и с рдин уайт, нито един не го хваща  на повече от 3/4 см!!! Някой правил ли е тест подобен на този и има ли по добри резултати и с каква машина??  Благодаря предварително.
трудните неща ги правя веднага ,за невъзможните ми трябва малко време!

Неактивен bassilisk

• Старши потребител
  • Публикации: 250
Re: колеги дайте съвет
« Отговор #1 -: Октомври 27, 2014, 08:41:13 pm »
Пробваи с голд бъга на фишер, но по стария аналоговия.

Неактивен pako

• Нов потребител
  • *
« Отговор #2 -: Октомври 27, 2014, 08:56:46 pm »
Мисля да копивам друга машинка но която е тествана точно за тази цел,не вярвах на по опитните колеги че синджир не ср хваща и за това свалих на жената за да тестваме,оказаха се прави но все си мисля че и друг е праеил подобен тест и може да ме насочи за избор на машинка,то гарета си е направо пергектна за плажа но защо да остават синджирчетата ....

Неактивен Araman

• Ветеран
  • Публикации: 1251
« Отговор #3 -: Октомври 27, 2014, 08:59:09 pm »
Колега pako,засичането на синджирче зависи от доста неща:дебелината му(диаметъра),пробата на златото(каратите),дълбочината на която се намира,положението в което се намира в пясъка (събрано на "купчинка" или опънато),закопчано или разкопчано(респективно скъсано),както и от самият пясък и съдържанието на разни минерали,соли и др.компоненти е него. Плажът въобще не е за подценяване. Най-лесно се засича подобен обект,когато е събран на едно-"купчинка,топка" или,когато поне е закопчан в кръг или неправилна окръжност. Откопчан (скъсан) ли е и особено ако е изпънат,полу-изпънат или във вълнообразно положение и с малък диаметър...тогава е много трудно за откриване...много,много трудно...нужен е опит, повишено внимание при засичане и определянето на сигнала,както и доза късмет.
Като цяло по-дебелите синджирчета се откриват по-лесно отколкото по-тънките,обаче стане ли въпрос за злато винаги си е истинско предизвикателство...
Относно каратите:по-високите карати се откриват по трудно от по ниските...
Може би донякъде в този случай превес ще имат детекторите за голд проспектинг,така мисля. 
След всичко описано по-горе шансовете бързо и прогресивно обаче намаляват с увеличаването на дълбочината на която се намира обекта. Поздрави !!! 
« Последна редакция: Октомври 27, 2014, 09:15:05 pm от Araman »
"Страхуваш ли се-не го прави. Правиш ли го-не се страхувай!!!"-Чингис хан

https://vbox7.com/play:7e5f6da7ff&start=1

Неактивен pako

• Нов потребител
  • *
« Отговор #4 -: Октомври 27, 2014, 09:23:22 pm »
Благодаря araman  и въпреки вдичко ще се окажат прави по опитните колеги с които търкаме по плажа и във водата. Интересно е че намираме сребърни синджири и гривни ,но златни никой не намира! Айде аз съм новобранец и търкам от пролета, но колегите са много по опитни  стари иманяри и ми казват няма хващане на златен синсжир!

Неактивен Shiz0Free

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 11
« Отговор #5 -: Октомври 27, 2014, 09:29:07 pm »
Колега надявам се това клипче ще те увери колко е трудно да хванеш злато,точно това което  са ти казали по опитните от тебе . :)
https://www.youtube.com/watch?v=xB2hlVdYZ3w

Активен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 1483
« Отговор #6 -: Октомври 27, 2014, 09:39:08 pm »
Колеги дайте съвет кой апарат може да засече златно  синджирче около 20 гр примерно и изобщо има ли такъв който да го засича на поне 10см в пясъка на плажа? Правихме тестове с моят гарет ат про с ескалибур 3 със деос и с рдин уайт, нито един не го хваща  на повече от 3/4 см!!! Някой правил ли е тест подобен на този и има ли по добри резултати и с каква машина??  Благодаря предварително.
Учудвам се че Деуса не го е хванал. Може би не е бил с правилните настройки или на най-високата честота.
Ориентирай се към бърз детектор на висока честота и с по-малка сонда.
Трябва да може поне така да го засича: https://www.youtube.com/watch?v=MSOoHSqMSVU

Неактивен Araman

• Ветеран
« Отговор #7 -: Октомври 27, 2014, 09:44:15 pm »
Pako,няма за какво да благодариш,друже. Прави са твоите колеги относно златото. Трудна работа е с него,но винаги има шанс,не го забравяй.Приятелски съвет: не използвай големи сонди за плажа,в ал метал кръстосвай тихите черни сигнали задължително,особенно ако ти ги пропуква,зачиствай с крак такива сигнали и при най-малка индикация за съмнителни-рови, задължително използвай слушалки и което е писано да е за теб-ще ти се даде. Поздрави !!!
« Последна редакция: Октомври 27, 2014, 09:49:37 pm от Araman »

Неактивен deso

• Тестова група
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 543
« Отговор #8 -: Октомври 27, 2014, 10:36:08 pm »
Едно парче тел  привидно може да има същия размер и подобна форма  на синджирче  . Сравнявайки ги , тела е в пъти по-лесния за засичане сигнал  .Него апарата го „вижда “като една цел ,понеже е плътен и непрекъснат. За  разлика , синджира е съставен от скачени отделни звена . Няма да е съвсем правилно ,но може да с каже , че апаратите детектират звената поотделно .На практика имаме много дребни сигнали на куп .Често теа отделни звена са толкова фини ,че стават невидими за металотърсачите . 
 Имам едно синджирче намерено и го намерих понеже имаше нанизана  една плочка върху него . ::)

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3194
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
« Отговор #9 -: Октомври 28, 2014, 02:39:45 pm »
Благодаря araman  и въпреки вдичко ще се окажат прави по опитните колеги с които търкаме по плажа и във водата. Интересно е че намираме сребърни синджири и гривни ,но златни никой не намира! Айде аз съм новобранец и търкам от пролета, но колегите са много по опитни  стари иманяри и ми казват няма хващане на златен синсжир!

Сребърни накити се носят по-често, затова и по-често се намират. По принцип тънката златна оплетка с малък грамаж е една от най-трудните цели за намиране, особено ако е в дълбочина. За такова търсене високочестотниците са най-добрия избор. Има и български ( Микрон НРГ 110, ГМ 1+ HF, един модел на Deep Tech който обаче не съм пробвал) , има и западни, нещата общо взето допират до размер на бюджета при покупката на апарат. Среброто е по-лесно за хващане, и ако целта е с голямо тегло няма чак такова значение дали апарата работи на ниска или висока честота. Тая гривна я вадих или с Фишер 1266, или с Технетикс Омега, не помня вече, но и двата апарата не са шампиони за вадене на малки нископроводими цели. Среброто обаче го чуват без проблем.

Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Неактивен batned

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 98
« Отговор #10 -: Октомври 28, 2014, 05:15:32 pm »
Учудвам се че Деуса не го е хванал. Може би не е бил с правилните настройки или на най-високата честота.
Ориентирай се към бърз детектор на висока честота и с по-малка сонда.
Трябва да може поне така да го засича: https://www.youtube.com/watch?v=MSOoHSqMSVU
Много си прав колега не са го настроили както трябва това е -Деуса ги чува

Неактивен sdsds

• Напреднал потребител
  • Публикации: 196
« Отговор #11 -: Октомври 28, 2014, 09:12:17 pm »
За чуването,чува ги то и АТ ПРО ги чува,но за такъв предмет не може да се говори за дълбочини.Повечето апарати въобще не ги чуват...Пако търси и във водата,което съвсем затруднява задачата по избора.
Забраних си ,да посещавам и участвам във форуми !

Неактивен pako

• Нов потребител
  • *
« Отговор #12 -: Октомври 28, 2014, 10:36:57 pm »
Да,проблема е наостина че търся и във водата и там е единственото златно синдбирче което съм намирал  но сигналът си беше на едно малко катинатче 5*5 см и до като го вадех него синджирчеъо за късмет е било там и излезе закачено на на зъбената част на лопатата която ползвам за водата!  А съм сигурен че е пълно и във водата и на плажа но проблема е че с моя гарет ат про не ги хващам и за това много со мисля за един гарет ат х дали ще оправи нещата.....

Неактивен Araman

• Ветеран
« Отговор #13 -: Октомври 29, 2014, 10:50:49 am »
Колега pako,какъвто и уред да си вземеш ето нагледен пример как стоят нещата относно дълбочината на детекция на малки синджирчета и гривнички по-плажа,а във водата определено ще е още по зле:  https://youtu.be/BPttU-d55TY?list=UU7Pvj7C1i7Awm151UqFQsGA Поздрави и късмет!!!

Неактивен batned

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 98
« Отговор #14 -: Октомври 29, 2014, 04:57:46 pm »
За чуването,чува ги то и АТ ПРО ги чува,но за такъв предмет не може да се говори за дълбочини.Повечето апарати въобще не ги чуват...Пако търси и във водата,което съвсем затруднява задачата по избора.
АААААААА сега дай да се разбереме търсенето във солена вода -това просто е друга бира  ;D ;)