Автор Тема: Подводен металдетектинг  (Прочетена 10253 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен geodezist

• Старши потребител
  • Публикации: 286
Подводен металдетектинг
« -: Август 18, 2014, 10:08:37 pm »
Колеги от известно време мои приятел се опитва да ме запали по подводното тарсене говори постоянно колко много потанали градове и кораби има в Черно море.Мен ме претеснява че за да минем трите метра от брега си трябва сериозна екипировка и водолазен курс екипировката отива кам 10000 лева минимум пробвахме с подводен whites но наплитко до 3 метра нещата са предимно по нови наватре незнам :)Има ли някои колега които може да ми даде повече инфо по вапроса.Гледахме и металотарсач UWEX 722 C тои добър ли е.Благодаря предварително за каквато и да е информация.Пак както казва колегата накрая ако нищо не излезе ще вадим рапани  :) :) :) :) :) :) :)

Неактивен sdsds

• Напреднал потребител
  • Публикации: 196
Re: Подводен металдетектинг
« Отговор #1 -: Август 18, 2014, 11:31:11 pm »
Ех размечтах се  :) Аз чат-пат си търся на дълбочина до гърдите(до където стига гащеризона)въпреки ,че резултатите не са впечетляващи си е приключение.Маи закупуването на чисто подводен металотърсач е най-евтиното!Като аматьор харпунджия ми е ясно,че с шнорхел не става и два метра под водата с металотърсач са мираж.Трябва си сериозно оборудване и разходите не спират със закупуването им.Това са много пари ,които няма да ги видиш повече.И аз искам приключения ,ама реалността надделява...дано някои,които се занимава с това да ти даде адекватен отговор.
Забраних си ,да посещавам и участвам във форуми !

Неактивен danail

• Старши потребител
  • Публикации: 264
« Отговор #2 -: Август 20, 2014, 07:19:54 pm »
  Честно да ти кажа нов подводен детектор си е сериозна инвестиция особенно ако и не си на ясно дали си струва. По руските сайтове гледам "бедния руски народ" как си решава проблема:
https://elwo.ru/publ/samodelnyj_podvodnyj_metalloiskatel/1-1-0-498

схемата е на импулсник Surfmaster PI но съм виждал същото изпълнение в ПВЦ тръба или туба от силикон и на Clone PI  (пак импулсник) по руските форуми. Предимството на втория е че управлението е с бутони а не с потенциометри а индикацията е с няколко светодиода, просто разполагат светодиодите да се виждат, слагат вибрация от gsm  а "бутоните" са рид-ампули които се управляват отвън с малък магнит пришит/залепен за ръкавицата.

Лично мнение - пускал съм се под вода преди около 15-20 години, още тогава дъното беше осеяно със всевъзможни боклуци, постепенно започнаха да тралят за рапани, мидите изчезнаха водораслите също и всичко стана тиня. Около '94 като се пусках беше едно, около '99 вече нещата бяха покрити под слой тиня и нищо от камънака което беше обрасло с водорасли не се виждаше. Сега честно казано като се замисля няма да е по-добре защото колкото пъти съм ходил на море и съм търсил миди по старите места - няма.

Неактивен geodezist

• Старши потребител
  • Публикации: 286
« Отговор #3 -: Август 20, 2014, 10:59:00 pm »
 :)Благодаря за схемата не от наи сложните и като цяло може да спести доста пари за уреди,вообще не се бях сетил да потарся схеми.А безаконното тралене поспря и тинята понамаля но все пак я има.Ще се пробва маи то с тия закони и зад морето вече ще ни вкарат :P

Неактивен danail

• Старши потребител
  • Публикации: 264
« Отговор #4 -: Август 24, 2014, 09:34:42 pm »
Въпросната схема на сърфмастер-а не е от най-сложните, мисля около 20-тина лева излизаха чарковете друг е проблема че си е импулсник и няма дискриминация все свири. Проблема е че има потенциометри и заради тях ще видиш зор с херметизирането, за това ти казах да се насочиш към някоя друга схема на търсач например при Clone PI (пак няма дискриминация)ето ти и обява от форума:
https://olx.bg/metaldetektor-metalotrsach--kit-i49900727
 индикацията ти е на светодиоди а вместо бутони се слагат рид-ампули управлявани с магнит отвън. Просто ако можеш да преработиш и платката да се събере в туба от силикон или ПВЦ тръба ще е лесно херметизирането не че и така няма да можеш да я херметизираш де, виждал съм го по руските форуми ама нещо нямам време да ровя.

Неактивен sdsds

• Напреднал потребител
  • Публикации: 196
« Отговор #5 -: Септември 16, 2014, 05:24:31 pm »
https://vbox7.com/play:47244f80e9

Човека ги вади без металотърсач  :)
Забраних си ,да посещавам и участвам във форуми !

Активен бушон

• Тестова група
  • Старши потребител
  • *
  • Публикации: 480

Неактивен WATERRESIST

• Старши потребител
  • Публикации: 428
  • Living In The Past
« Отговор #7 -: Май 18, 2016, 11:00:17 am »
на мен друго ми е чудно как копаете под вода ако засечете нещо в дълбочина ? ако е по повърхноста е лесно, и всъщност за какви параметри като дълбочина на засичане говорим за дълбочинните детектори? колегите подводничари с опит могат да споделят :)