Автор Тема: Aka Sorex Pro - нов руски модел  (Прочетена 317746 пъти)

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3194
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
Re: Aka Sorex Pro - нов руски модел
« Отговор #15 -: Септември 26, 2012, 02:05:52 am »
Прочетох един от горните ми постове където е писано че руски търговец е позиционирал Сорекса в един клас с Гаретт GTP 1350. Сорекса е класа над тоя модел на Гарет. За цена може, но за работни възможности - адбсурд.
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #16 -: Септември 27, 2012, 11:07:08 am »
Монетен сигнал от средна монета в замърсено в присъствие на ел. смущения. Включени са режимите за железни замърсявания (М/М) и за икономия. При тази настройка апарата е по-плитък, но е много спокоен, липсват всякакви фалшиви звуци и отклика е по-бърз. Натрупването на ходографа е изключено при тоя тест. При монети със среден размер (които не са в пределната дълбока зона) и дребни железни парченца ходограмата е много чиста с изявена стреловидна графика - 100% сигнал за проверка

Mikron металдетектори

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #17 -: Септември 27, 2012, 03:55:54 pm »
Графично показание на ходографа на кръгло желязо с дупка:

Показание на две стотинки от 1974 на дълбочина около 17-20 см. Монетата явно е била на една страна. Двете снимки са от проверка на сигнала на кръст. На звук - чист цвят.

Mikron металдетектори

Неактивен NUCO

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 110
  • Фишер- Златна буболечка
« Отговор #18 -: Септември 27, 2012, 09:00:02 pm »
Изгледах доста клипчета и апарата ми хареса.Имперо чакаме с нетърпение твоите отзиви за машинката.Ако може да го збориш с Текнетикса и НРГ -то и да кажеш кой печели.

Активен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 1484
« Отговор #19 -: Септември 28, 2012, 07:54:45 am »
Малко видео за видовете звукова индикация. Снимано е на двора насред множество метални боклуци с малка сонда 6"х10":
https://www.youtube.com/watch?v=JzT9yJ9z_VE
https://www.youtube.com/watch?v=f9wxM20UQ9o
Има много настройки и съкращения за звуковите сигнали, който на пръв поглед изглеждат сложни и объркващи, но не е толкова страшно, бързо се научават и се свиква.
Например: РВ - реално време (звука се чува през цялото време на преминаване на сондата над засечения предмет)
РВП - реално време с праг
РВМ - реално време с многотонален сигнал
КТ - кратък тон (при точно идентифициране на типа на предмета се чува кратък тон, обикновено когато е точно под средата на сондата)
КТП - кратък тон с полифония
КТМ - кратък тон модулиран

Неактивен laki

• Тестова група
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 799
« Отговор #20 -: Септември 28, 2012, 09:19:50 am »
Струва  ми  се ,че  този  апарат  много  ще  се  хареса  от  българския  тьрсач.

Неактивен zempar

• Главен модератор
  • Ветеран
  • Публикации: 2201
« Отговор #21 -: Септември 28, 2012, 09:34:59 am »
особено с българско меню, както и се очаква да дойде

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #22 -: Септември 28, 2012, 11:30:36 am »
Изгледах доста клипчета и апарата ми хареса.Имперо чакаме с нетърпение твоите отзиви за машинката.Ако може да го збориш с Текнетикса и НРГ -то и да кажеш кой печели.

Всеки един от трите апарата има някакво преимущество пред другите, но ако говорим за комплексни качества - сорекса е най-добър. С микрони бачкам от 96-та година, стабилни и дълбоки апарати, най-евтин от трите, супер лесно усвояване. Автоматичния режим ми е бил в голяма помощ когато съм водил някой новак на полето - включваш го и търсиш, без многочасови обяснения. Технетикса пък независимо че с ДД сонда не може да се надува в условия на ел смущения според мен си остава до момента най-добрия апарат за "разведка" по баири с не еднородни почви. В реално време дава много информация за земята. Но както казах по-горе - ако на опитен потребител се налага да избира апарат с които има намерение да работи системно по-добре да заложи на сорекса. Апарата има редица особености, за усвояване е най-труден от трите, но като комплексни качества е на на много високо професионално ниво. Понеже в България има някаква мания за дълбочина и знам че всеки се интересува от тая подробност - та с две думи това е много дълбок металотърсач, при еднакви сонди в повечето случаи отвява конкуренцията. Които се интересува от видео - клипове в интернет има достатъчно. Тук му мястото специално за дълбочината да обясня някои работи. По форумите открай време има кекерчене че видиш ли ехееее, аз с гаражния апарат колко сигнали вадя след другите. Може, в много случаи това е така. Но ако сравняваме дълбока БГ гаражна тояга със сорекса има нещо много важно което всеки един търсач интересуващ се от темата трябва да знае. Това е че руския апарат има много правилна идентификация на ниско проводими цели в дълбочина. По тоя параметър и най-дълбокия БГ гаражник не може да му се намаже на малкия пръст. Пример: ако примерно в нееднородна почва има малка златна турска монета в пределната дълбока зона, за БГ тоягите положението е "тука има, тука нема". Сорекса такива сигнали ги дава много по-уверено, с много по-чист цветен сигнал. За работа на тежки терени, керамики и горещи камъни тепърва имам да пробвам разни неща. Още не съм го пробвал на гранити (като тоя който носих на хижа Аида), и на тежки почви. На горещи камъни обаче вградения филтър е много добър. На керамика също се представя добре. Тая керамика също я носих на хижа Аида, колегите които бяха знаят за какво става въпрос. Много от БГ апаратите по-едра монета я хващат под нея но има една подробност че пък железни сигнали им изцветняват. Сорекса хваща малка монета добре, с добър цветен сигнал, желязото с размер на голям пирон си е желязо:

https://youtu.be/TPtnQBbBOI0
Mikron металдетектори

Неактивен NUCO

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 110
  • Фишер- Златна буболечка
« Отговор #23 -: Септември 28, 2012, 08:23:28 pm »
Браво,само положителни отзиви и пак добра презентация.На сайта на Микрон не ми дава да видя цената,ако някой я знае да я каже,благодаря предварително.

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #24 -: Септември 28, 2012, 09:06:18 pm »
Е, то не може да е само положително - различни хора сме, с различни разбирания и предпочитания. Говоря от моя гледна точка, някой може да има различно виждане на нещата. Например в силно замърсено с железа място дори с включен режим за замърсявания отстъпва на хитове в жанра като Деуса. Поне с тая сонда де, с друга не съм го пробвал . ( моя е с 27 см на 7 килохерца). Също така аудионастройките са малко объркващи в началото докато човек им схване логиката. Друго което не ми допада е традиционната руска склонност към съкръщаване на словосъчетания. Ако човек няма мануал посмъртно няма да се сети какво е това РВ, РВП. КТП, и т.н. Но това да са му кусурите. Аз специално залагам на калашника, затова пуснах Технетикса за продаване. Апарата е стойностен, има много хляб в него.
« Последна редакция: Октомври 07, 2012, 01:10:26 am от imperio »
Mikron металдетектори

Активен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 1484
« Отговор #25 -: Септември 28, 2012, 09:19:28 pm »
Има и още съкращения:
- ПГК - подавление горячих камней
- ЛСГ - ложные сигналы грунта
- ЭMП - електромагнитные помехи
- АПБ - автоподстройка баланса
Обърна ли внимание, че като задържиш бутона за PinPoint се появяват 5 текущи настройки за чувствителността и за настройките на филтрите?
В режим РВ-М работи малко като ХР, дори и в основния алгоритъм MSF е бърз и с малката сонда 6"х10" се справя много добре в замърсено :)
« Последна редакция: Септември 28, 2012, 09:21:13 pm от Mikron »

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #26 -: Септември 28, 2012, 09:25:31 pm »
Аха, видях го това. Като се задържи пинпойнта се показва екран с текуща информация за главните настройки. Тоя екран е само информативен и от там нищо не може да се променя. За настройките за замърсено вземи малката сонда на сбирката да видим как е на практика.
« Последна редакция: Октомври 07, 2012, 01:10:39 am от imperio »
Mikron металдетектори

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #27 -: Септември 30, 2012, 08:59:36 pm »
Значи много хора с които сме говорили за сорекса са споменавали че звука който е по дефулт така да се каже им се струва непривичен. При мен беше същото в началото. Става дума за "кликането" на цветен сигнал. Хубавото е че аудионастройките дават възможност за много промени, малко са завъртяни като логика но всъщност няма кой знае каква философия. Тепърва има да пробвам някой аудиорежими как са при практическа работа на поле, но един определено ми допадна - това е РВ-М ---- КТМ (реално време многотонален+кратък тон с модулация), в комбинация с ниска стойност на "Громкост Fe".
Mikron металдетектори

Неактивен jagler

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 98
« Отговор #28 -: Септември 30, 2012, 10:23:03 pm »
Руснаците удариха родните производители в земята,защото не копират стари схеми, а мислят нови.

Неактивен Kiril62

• Старши потребител
  • Публикации: 282
« Отговор #29 -: Октомври 02, 2012, 04:14:53 pm »
И аз имах възможноста да го тествам няколко дни но по Северозападна България по Монтанско.Като цяло апарата се държи много добре откъм дискриминация,и добри визуални показатели на дисплея.Малко зор видях с тия тритонални звуци които издава но се свиква.Единствената забележка която имам е за баланса на самия апарат.Много бързо ти се изморява ръката при носенето.Добра изработка е иначе машинката.