0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Само не разбрах как да разбера / определя/ минерализацията на почвата и имали такава.
Зависи с какъв апарат работиш , с ХЛТ можеш да определиш дали е тежка почвата чрез функцията DC PHASE . По принцип е хубаво да знаеш дали търсиш на тежка почва защото тогава се вадят металите които влизат малко и в скалата на железата . Най - добре , преди да почнеш да обикаляш , заравяш 10 ст . или някое коце на 15 см и пробваш дали ще го хване апарата и като какъв метал го хваща . Даде ли ти железен звук значи е орудено . Пробваш на 10 см и така докато усетиш машината как се държи на дадения обект . Много от колегите включително и аз до скоро не правих този тест като отида някъде а не отнема повече от 10 минути , а от както почнах да го правя разбрах че доста съм си губил времето . Отивам вадя апарата настройвам и тръгвам - цял ден перони железа и нито един цвят А то кво било то апарата не работел на орудено .Така че да не ти пука дали е тежка почвата ,заравяй и работи ли ти апарата - действай . Успех !
Много интересна тема!Търсач мога да се нарека горе-долу от 1на година,и за това време имах късмета и аз да попадна на монетки свързани по темата,а именно Турция.Всичките съм ги намерил на не голямо разстояние една от друга.На този и единствен обект(Турция)на които съм попадал бях с двама приятели,единия беше с обикновен БГ монетар,незнам точно какъв,не ги разбирам добре Българските машинки,а другия с Гарет 1350.Аз имах най-много успехи с Фишера(за момента)Шашнах ги и двамата,тия акчета излизаха едно след друго,докато не излезна и една златна монета,но за мое съжаление монетата беше счупена или нещо такова.Всички сигнали бяха горе долу на 10-13 сантима и си ги даваше чист цвят,а златната в графата фолио,но без препуквания на желязо,изобще.Фишера бях го настроил по следния начин.Праг на звука към 70% ,Трешолда малко под 70%,а дискриминацията 0.Монетките не са всичките,а само част от тях. https://imageshack.us/photo/my-images/51/dsc0152ah.jpg/ https://imageshack.us/photo/my-images/638/dsc0155ol.jpg/